Het boek van Boba Fett: het verhaal tot nu toe

Inhoudsopgave:

Het boek van Boba Fett: het verhaal tot nu toe
Het boek van Boba Fett: het verhaal tot nu toe
Anonim

Iedereen die The Mandalorian naar de finale van seizoen 2 (spoiler alert) kijkt, weet dat ieders favoriete interstellaire premiejager Boba Fett terug is.

Temuera Morrison, die Boba's vader Jango Fett speelde in de originele trilogie, keerde in aflevering 6 van de serie terug naar het Star Wars-universum. Cob Vanth was op Tatooine en droeg het kenmerkende pantser van Boba Fett. Morrison verschijnt in de slotscène om in aflevering 14 weer te verschijnen als een verrassende bondgenoot van Mando - en om zijn harnas terug te vragen. Een post-credit scene bevestigde het.

Rond dezelfde tijd bevestigde Disney dat de nieuwe serie The Book of Boba Fett, in december 2021 op Disney+ zou debuteren. Het leidde tot een golf van speculaties over het verhaal en de personages die zullen verschijnen.

Hoe overleefde hij de Sarlacc en andere details

Boba Fett was, zoals elke Star Wars-liefhebber weet, eigenlijk een kloon van Jango Fett en geen biologisch kind. Hij is voor het laatst gezien in Return of the Jedi, waar hij per ongeluk in de Great Pit of Carkoon is geslagen waar de Sarlacc woont door Han Solo.

Fett – of beter gezegd, het geluid van zijn sporen – verscheen in The Mandalorian Seizoen 1, Aflevering 5. Het was Fett die het lichaam van Fennec Shand ontdekte.

Boba Fett Star Wars ontsnapping
Boba Fett Star Wars ontsnapping

In niet-canonromans van het oude Expanded Universe bevatte de serie inderdaad een nog levende Boba Fett (samen met enkele van de videogames), en een roman uit 1996 gaat in detail over hoe hij uiteindelijk een gat in de maag van de Sarlacc om te ontsnappen. Hoe de tv-serie zijn overleving zal verklaren, v alt nog te bezien. Uit de littekens op zijn gezicht in The Mandalorian lijkt het alsof zijn overleving zwaar bevochten was.

Over het harnas - het blijkt dat Vanth het harnas heeft gekregen van een stel jawa's, wat logisch is. Wat het harnas betreft, is het belangrijk voor Fett dat hij het van zijn vader heeft geërfd - niet zoals Din Djarin en zijn heilige relatie met zijn pak. Jango Fett was, net als Djarin, een wees die werd opgevangen door de Mandalorians. Zo kreeg hij het.

Jon Favreau heeft het bevestigd

Mandalorian maker en showrunner Jon Favreau verscheen op Good Morning America om de aankondiging te bevestigen, samen met het verduidelijken van de relatie tussen The Book of Boba Fett en The Mandalorian seizoen 3.

“We wilden dit tegenhouden omdat we de verrassing tijdens de grote Disney-aankondiging voor alle shows niet wilden bederven. en dus lieten ze me deze geheim houden, 'zei Favreau. “Dit staat eigenlijk los van The Mandalorian seizoen 3, en daarna gaan we in productie met seizoen 3 van The Mandalorian, met het hoofdpersonage dat we allemaal kennen en waarderen.”

Star Wars - Boba Fett
Star Wars - Boba Fett

De opnames voor The Book of Boba Fett zijn al aan de gang. Temuera Morrison keert terug om de titelrol te spelen, met Ming-Na Wen als Fennec Shand. Jon Favreau, Dave Filoni en Robert Rodriguez zullen optreden als uitvoerende producenten.

Interessant is dat de Disney Tweet bevestigt dat de serie in dezelfde tijdlijn zal plaatsvinden als die van The Mandalorian. De gebeurtenissen van The Mandalorian beginnen ongeveer vijf jaar na die van Star Wars: Episode VI – The Return of the Jedi. Het rijk is gevallen, en hoewel het een tijd van hoop is voor de opstand, is het ook een turbulente periode. Van de Star Wars-sequels weten fans al dat dit het moment is waarop de First Order zijn opkomst begint.

Van de trailer is het duidelijk dat de serie Fett tijdens zijn piekperiode zal zien. Afgaande op de reactie van Bib Fortuna lijkt het logisch om te verwachten dat de serie zal beginnen met het verhaal van hoe hij ontsnapte uit de Great Pit of Carkoon. Hij was de belangrijkste premiejager voor de bende van Jabba the Hutt, maar nu Jabba weg is, zal Fett in zijn schoenen gaan staan - en wie zal zijn nieuwe macht uitdagen?

Fans zullen moeten wachten op updates van Disney voor meer details.

Aanbevolen: