Big Bang Theory Star Wil Wheaton nam bijna zijn eigen leven als tiener

Inhoudsopgave:

Big Bang Theory Star Wil Wheaton nam bijna zijn eigen leven als tiener
Big Bang Theory Star Wil Wheaton nam bijna zijn eigen leven als tiener
Anonim

Zelfs de meest succesvolle acteurs hadden een donkere reis - al vroeg overwoog Will Smith zelfmoord te plegen en hetzelfde gold voor de grappige man Bill Murray.

Secundair personage in The Big Bang Theory Wil Wheaton onderging een soortgelijke ervaring voorafgaand aan zijn Star Trek-dagen. Gezien zijn verbroken relatie met zijn ouders, nam Wheaton bijna zijn eigen leven.

Laten we eens kijken hoe het allemaal ging.

Wil Wheaton had een moeilijke jeugd met ouders

Opgroeien was geen gemakkelijke ervaring voor Wil Wheaton. Hij worstelde op jonge leeftijd, aangezien zijn vader nauwelijks met hem sprak, vermengd met zijn moeder die hem in de wereld van acteren duwde.

Vroeger had Wheaton het gevoel dat hij zijn vader en moeder alleen kon plezieren door optredens te boeken.

Dat was het grootste deel van het meedoen aan Star Trek, toch, al die mogelijkheden die het voor mij opende en ik was meer opgelucht dan wat dan ook, dan er is dit andere deel van mij dat een Star Trek-fan sinds ik me kan herinneren.”

Het vergde veel reflectie van Wheaton en volgens de acteur was het pas in de dertig dat hij zijn interne problemen die zich voordeden echt begon te begrijpen.

"Ik begon echt te begrijpen dat de persoon die ik was toen ik 30 werd, allerlei soorten pijn had [en] er nog geen rekening mee had gehouden dat ik een overlevende was van kindermishandeling en uitbuiting. Ik probeerde wanhopig om gewoon erachter te komen waar ik in de wereld zou passen, zonder echt te begrijpen dat ik nooit de kans had gekregen om het pad te kiezen dat ik zou bewandelen om die plek te vinden.”

Het bleek dat het tijdens zijn tienerjaren extreem donker werd voor Wheaton.

Wil Wheaton nam bijna zijn eigen leven als tiener vanwege zijn mislukte familierelaties

Het ging allemaal om aandacht en goedkeuring van zijn ouders die opgroeiden. Wheaton gaf toe dat toen de zaken verkeerd begonnen te lopen, hij erover dacht zelfmoord te plegen.

De acteur onthulde samen met USA Today dat de enige reden waarom hij dat niet deed, te wijten was aan het feit dat hij als tiener niet wist hoe.

"De enige reden waarom ik als tiener geen zelfmoord heb gepleegd, is dat ik niet wist hoe. Dat is hoeveel pijn ik had", zei Wheaton. "Ik dacht dat het misschien de aandacht van mijn vader zou krijgen, en misschien zou het indruk maken op mijn moeder en zou ze mij moeten zien en niet haar 'ding'.

Uiteindelijk is Wheaton dankbaar voor het nemen van de juiste beslissing: "Ik ben zo dankbaar dat ik, om welke reden dan ook, geen onherroepelijke keuzes heb gemaakt toen ik jonger was. Ik ben gewoon heel dankbaar voor alles ervan. Ik ben een overlever."

Het zou snel beter gaan met Wheaton, aangezien hij eindelijk geluk vond via een ander soort gezin.

Gecast worden in Star Trek heeft het leven van Wil Wheaton gered

Het was niet alleen een grote uitdaging om eind jaren 80 in Star Trek te worden gecast als Wesley Crusher voor Wil Wheaton, maar het heeft in veel opzichten ook zijn leven gered.

Naast zijn castmates kon de acteur zich door de jaren heen tot de anderen als familieleden wenden.

"Ik sprak met de acteurs en creatievelingen van de huidige incarnaties van Star Trek: Discovery, en Strange New Worlds, en Picard, en elk van hen zegt: 'oh boy, we weten alles over hoeveel jullie allemaal van elkaar hielden en hoe 30 jaar later jullie allemaal hecht zijn en jullie familie zijn en we hopen dat we dezelfde relatie met elkaar hebben als jullie met elkaar."

“Dat betekent zoveel voor mij, want ik had dringend een gezin nodig en zij werden dat gezin voor mij zonder het zelfs maar te weten.”

Jaren later sprak Wheaton persoonlijk met de cast en bedankte hen voor wat ze voor zijn leven hadden gedaan. "Pas vorig jaar had ik eindelijk de moed om elk lid van de cast afzonderlijk te contacteren en hen precies te vertellen wat ze specifiek en persoonlijk voor mij betekenden, inclusief Patrick."

Een behoorlijke ommekeer voor Wheaton, die eindelijk een gevoel van vrede kon vinden.

Aanbevolen: