Deze sterren hebben universitaire diploma's in velden die je nooit zou verwachten

Inhoudsopgave:

Deze sterren hebben universitaire diploma's in velden die je nooit zou verwachten
Deze sterren hebben universitaire diploma's in velden die je nooit zou verwachten
Anonim

Een levensles die afgestudeerden snel na het behalen van hun diploma leren, is dat ze misschien niet in een carrière terechtkomen die verband houdt met hun hoofdvak. Velen die in één onderwerp afstudeerden, werken uiteindelijk in totaal niet-gerelateerde gebieden. Het is een eenvoudig, soms onvermijdelijk feit van het leven.

Veel sterren hebben ook met deze realiteit te maken gehad. Sommige van de grootste namen op de A-lijst hebben diploma's in vakgebieden die je nooit zou verwachten, en sommige gingen zelfs naar enkele van de meest prestigieuze hogescholen en universiteiten ter wereld. Hier zijn slechts enkele van de meest verrassende graden van Hollywood's elite.

10 Conan O'Brian - Geschiedenis en literatuur

De voormalige late night host en komiek steeg door de gelederen als komedieschrijver bij SNL voordat hij een tijdvak invulde dat ooit door David Letterman werd bezet. Daarvoor was hij student aan Harvard University, waar hij een graad in geschiedenis en literatuur behaalde. Conan sprak regelmatig over zijn liefde voor geschiedenis in zijn shows. Hij deed een bestemmingssegment in de Abe Lincoln Presidential Library, en hij bewaarde beroemd een mok van de Tweede Wereldoorlog-generaal en wijlen president Dwight D. Eisenhower op zijn bureau. In sommige clips kun je bustes zien van mensen zoals presidenten Roosevelt en Kennedy in zijn kantoor.

9 Natalie Portman - Psychologie

De ster van hitfilms als Star Wars en Thor is ook een Harvard Graduate. Ze behaalde haar bachelor in psychologie aan de universiteit in 2003, terwijl ze nog steeds Star Wars aan het filmen was met George Lucas. Portman is co-auteur van twee wetenschappelijke artikelen over psychologie.

8 Will Ferrell - Sportinformatie

Leuk weetje: Will Ferrell was nooit van plan komiek te worden. Op de universiteit droomde hij ervan om sportverslaggever en televisieomroeper te worden. Daarom studeerde hij af in wat sportinformatie wordt genoemd, een vakgebied dat sportregels en spelersstatistieken bestudeert en analyseert. Nadat hij zijn sport had uitgespeeld, begon hij sketchcomedy te doen. Uiteindelijk werden hij, Cheri Oteri en Kris Kattan allemaal naar New York gevlogen om auditie te doen voor Lorne Michaels. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

7 Carrie Underwood - Communicatie

Je zou kunnen denken dat de American Idol-winnaar en platina-album countryzanger een hoofdvak muziek of theaterkunsten heeft gevolgd om de artiest te worden die ze nu is. Underwood heeft in feite een bachelor in communicatie van de Northeastern State University in Oklahoma.

6 Malim Bialik - Neurowetenschappen

Bialik speelde niet alleen een neurowetenschapper in The Big Bang Theory op tv, ze is er een in het echte leven. Ze heeft een doctoraat en enkele jaren voordat ze zich bij de cast van de show voegde, schreef ze boeken waarin ze pleitte voor jonge meisjes om meer posities in STEM-programma's en carrières in te nemen, iets wat ze vandaag de dag nog steeds doet.

5 Rebel Wilson - Wet

Wilson heeft zowel een bachelor- als een masterdiploma in de rechten, die ze in 2009 behaalde van de UNSW in Australië, slechts een paar jaar voordat ze haar iconische rol in de Pitch Perfect-films kreeg. Of ze civiel of strafrecht studeerde is niet bekend.

4 Lisa Kudrow - Biologie

Kudrow werd een begrip dankzij haar rol als Phoebe Buffay in Friends. Zoals alle personages in de show, werd ze iconisch als de gekke en buitensporige hippie van de groep, die in allerlei rare dingen geloofde. Phoebe was een zeer onwetenschappelijk personage en was niet iemand voor logica of hard bewijs over zwaartekracht of evolutie. Kudrow is echter bijna het tegenovergestelde van dat personage. Ze heeft een graad in biologie van Vassar. Net als Natalie Portman is ze een gepubliceerde auteur in een handvol peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften.

3 Kourtney Kardashian - Theater, Rob Kardashian - Zakelijk

Mensen maken graag grapjes over de Kardashians sinds ze beroemd werden dankzij reality-tv. Maar de Kardashian/Jenners zijn veel slimmer dan mensen hen de eer geven. Kim studeert voor advocaat, Rob Kardashian heeft een bedrijfsdiploma van de University of Southern California en Kourtney studeerde in 2002 af aan de University of Arizona met een graad in theater.

2 Ashton Kutcher - Biochemical Engineering

Kutcher werd beroemd dankzij zijn rol als Michael Kelso, de sullige maar verwoestende knappe vrouwenversierder in That 70s Show. Een hoeksteen van het verhaal van de show was zijn chemie op het scherm met zijn co-ster Mila Kunis, die nu zijn vrouw is. Maar hoewel Kelso de meest notoir domme persoon is in Point Place, Wisconsin, heeft Kutcher in het echte leven een achtergrond in een van de meest uitdagende vakgebieden in de academische wereld. Kutcher studeerde biochemische technologie aan de Universiteit van Iowa. Als Michael Kelso een echt persoon was, is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij het woord 'biochemisch' zou kunnen spellen.

1 Weird Al - Architectuur

Weird Al Yankovic studeerde aan de Cal Poly State University, waar hij op 16-jarige leeftijd naar school ging. Niet alleen dat, hij studeerde af als afscheidsdocent van zijn middelbare school. Afstuderen als afscheidsstudent is al moeilijk genoeg, maar op zo'n jonge leeftijd afstuderen is ongelooflijk zeldzaam. Al begon een jaar eerder met school voor zijn leeftijd en sloeg de tweede klas over. Daarna studeerde hij architectuur en begon hij zich te verdiepen in comedy en muziek voordat hij eind jaren zeventig afstudeerde. Hij had ook zijn eigen show op zijn universiteitsradiostation. Hoe hij van een toekomstige architect naar een comedy-songwriter ging, is het onderwerp van zijn nieuwe biopic Weird met Harry Potter's Daniel Radcliffe in de hoofdrol.

Aanbevolen: