Deze jeugdboeken worden films

Inhoudsopgave:

Deze jeugdboeken worden films
Deze jeugdboeken worden films
Anonim

Het young adult-genre heeft de filmindustrie stormenderhand veroverd. Sinds het begin van de jaren 2000 zijn bewerkingen van boeken voor jonge volwassenen een rage. Filmseries zoals Harry Potter en The Hunger Games brachten niet alleen groot succes voor de Hollywood-bedrijven die de films produceerden, maar ook voor de acteurs die het geluk hadden om in de franchises te schitteren. Tegenwoordig is de industrie ook begonnen met het maken van aanpassingen van op zichzelf staande boeken voor jongvolwassenen vanwege de welkome toevoeging van streamingdiensten.

Er zijn veel films in de maak die gebaseerd zullen zijn op een succesvol boek voor jonge volwassenen. Veel van deze films zijn al lang in de maak en fans willen maar al te graag een visuele blik werpen op de personages waar ze verliefd op zijn geworden. Hier zijn slechts enkele van de boeken voor jongvolwassenen die in films veranderen.

8 ‘Ben jij daar God? Ik ben het, Margaret' door Judy Blume

Fans zijn verheugd om eindelijk een aanpassing te zien voor Is Judy Blume's Are You There God? Ik ben het, Margaret. Blume publiceerde dit boek al in 1970, dus een film gebaseerd op het verhaal laat nog lang op zich wachten. In de loop der jaren heeft Blume talloze aanbiedingen afgewezen om van haar roman een film te maken. Ze vestigde zich uiteindelijk met Lionsgate.

Abby Ryder Fortson speelt de hoofdrol in het verhaal van de adolescentie, terwijl Margaret en Rachel McAdams haar moeder spelen. De film zal momenteel op het grote scherm verschijnen op 28 april 2023.

7 Eva Longoria speelt in film Aristoteles en Dante

De film gebaseerd op Benjamin Alire Sáenz' Aristoteles en Dante Discover the Secrets of the Universe komt binnenkort op het grote scherm! Het verhaal gaat over twee Mexicaans-Amerikaanse jongens in de jaren tachtig die worstelen met de adolescentie en liefde. De coming-of-age-film zal hopelijk tegen het einde van 2022 worden uitgebracht, maar kan worden uitgesteld tot begin 2023.

Fans zijn verheugd om te zien dat Eva Longoria, bekend van haar werk voor de televisieshow Desperate Housewives, en anderen zoals Eugenio Derbez deze geliefde personages tot leven brengen.

6 ‘All This Time’ door Mikki Daughtry en Rachael Lippincott

Daughtry en Lippincott hebben het weer gedaan. Na hun succes met hun bewerking van Five Feet Apart, met Cole Sprouse en Haley Lu Richardson in de hoofdrollen, zijn ze begonnen met de eerste fasen van het aanpassen van nog een van hun boeken.

All This Time, een verhaal over een quarterback op de middelbare school die zijn vriendin verliest en een vreemde relatie begint met een intrigerend meisje genaamd Marley, werd opgepikt door Lionsgate. De deal vond begin 2020 plaats, heel snel nadat het boek in de schappen lag. Fans kunnen goede dingen verwachten van deze film, aangezien het schrijversduo zichzelf heeft bewezen in het creëren van een hit.

5 Netflix To Make The Wicked Deep

Netflix heeft naam gemaakt in de streaming-industrie door zoveel boeken te bewerken in films en tv-shows. In het bijzonder heeft Netflix een punt gemaakt in het aanpassen van het young adult-genre met shows zoals Cursed. Fans hebben geleerd geweldige dingen van de service te verwachten als het op dit genre aankomt.

De streamingdienst heeft The Wicked Deep van Shea Ernshaw gepikt. Het verhaal gaat over drie zussen die 200 jaar geleden verdronken en nu elke zomer terugkeren om hun stad te bezoeken. De heldin, een jong meisje genaamd Penny, kan de zussen zien en moet een kant kiezen wanneer ze tienerjongens naar hun dood lokken.

4 Een klassiek verhaal naverteld in Rosaline

When You Were Mine van Rebecca Serle neemt een klassiek verhaal en geeft er een moderne draai aan. Het verhaal is ontleend aan Shakespeare's Romeo en Julia, maar wordt verteld door de ogen van Julia's nicht Rosaline. Hier dankt de film zijn naam aan, Rosaline.

Kaitlyn Dever, bekend van haar rollen in Booksmart en Dear Evan Hanson, zal schitteren als de geestige Rosaline. Ze is gekoppeld aan Kyle Allen, de Romeo van de film. De film zal ergens in 2022 verschijnen op Hulu en Disney+.

3 ‘The Diabolic’ door S. J. Kincaid

Iedereen wacht ongeduldig op nieuws over The Diabolic-adaptatie. De sci-fi thrillerserie, geschreven door S. J. Kincaid, vertelt het verhaal van een humanoïde tiener genaamd Nemesis, gefokt om te dienen als lijfwacht voor de dochter van een galactische senator. Wanneer de dochter van de senator wordt ontboden aan het hof van de keizer, gaat Nemesis in haar plaats. Terwijl ze daar is, begint ze haar identiteit als beschermer in twijfel te trekken.

Sony Pictures kocht de rechten voor de serie voor jongvolwassenen in 2016. Matt Tolmach gaat de franchise helpen ontwikkelen, maar verder is er niets gezegd over de aankomende film.

2 'Hush, Hush' door Becca Fitzpatrick

De film gebaseerd op Becca Fitzpatricks Hush, Hush heeft lang op zich laten wachten. De serie bestaat uit vier boeken en werd uitgebracht van 2009 tot 2012. Lezers werden verliefd op de engelachtige karakters en zochten de karakters Nora Gray en Patch Cipriano om samen te eindigen.

Een verfilming van het verhaal wordt al jaren geplaagd. De hoofdpersonen werden in 2018 terug gecast, maar er is niet veel nieuws vrijgegeven over de aankomende film. Kellie Cyrus, die naam maakte als regisseur van de show The Vampire Diaries, zal regisseren. Vermoedelijk zal de film dit jaar ergens op Paramount+ verschijnen, maar er is geen specifieke releasedatum gegeven.

1 Joey King speelt de hoofdrol in Uglies van Netflix

Scott Westerfelds boekenreeks Uglies is al heel lang een favoriet van jongvolwassen lezers. De serie trof voor het eerst boekwinkels in 2005 en had drie vervolgboeken. Het concept van de serie is een samenleving die 16-jarigen dwingt een operatie te ondergaan om hen te conformeren aan de geaccepteerde standaard van schoonheid. Fans zijn dolblij om deze personages eindelijk tot leven te zien komen.

Nog spannender is het feit dat Joey King zal schitteren als Tally Youngblood in de Netflix-film. Zij is eigenlijk de reden waarom de film eindelijk gemaakt wordt. King onthulde hoe ze het boek voor jongvolwassenen naar Netflix bracht en ze zal de film produceren.

Aanbevolen: