10 belangrijke scènes uit jeugdboeken die in de films zijn veranderd (en waarom)

Inhoudsopgave:

10 belangrijke scènes uit jeugdboeken die in de films zijn veranderd (en waarom)
10 belangrijke scènes uit jeugdboeken die in de films zijn veranderd (en waarom)
Anonim

Legendarische verhalen zijn vaak te vinden in boeken. Of het nu gaat om een klassiek literair avontuur of fictieboeken voor jonge volwassenen, niets kan de krachtige verbeelding van een schrijver overtreffen omdat ze hele werelden tot leven brengen. Natuurlijk kunnen filmindustrieën in een oogwenk blockbusters maken, maar soms missen ze de inhoud om het verhaal bij hun kijkers te laten blijven. Als gevolg hiervan wenden de meeste grote filmdistributeurs en -producenten zich tot boeken om cultklassiekers of de nieuwste virale literaire sensatie aan te passen. Om echter beter bij de filmkunst te passen, moeten er soms wijzigingen worden aangebracht om het verhaal op het scherm begrijpelijk te maken. Of het nu gaat om iets eenvoudigs als het herzien van een lijn, of een ingrijpende herziening van een hele scène, zodra de distributeur de licentie heeft, ligt de creatieve vrijheid voor het oprapen. Benieuwd welk Young Adult-boek is aangepast om op het blockbuster-scherm te passen? Lees verder om erachter te komen!

10 Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief

Verschillende belangrijke plotpunten zijn gewijzigd voor het scherm. Sommige werden volledig afgehakt om plaats te maken voor de creatieve visie van de regisseur. Een van de herzieningen voor Percy Jackson & The Olympians was de vriendschap tussen Luke en Annabeth. In de film nemen Percy en de rest van zijn vrienden het verraad van Luke serieus, waarbij Annabeth Chase meer wordt getroffen dan de meesten. Maar in de film had ze geen zin om van streek te zijn. Toen werd onthuld dat Annabeth en Luke samen in de boeken zijn opgegroeid en altijd op elkaar hebben gelet.

9 The Princess Diaries

In het boek leeft de vader van Mia Thermopolis nog, maar in de film blijkt dat hij is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Meg Cabot, de auteur van het razend populaire boek, zei dat dit plaats maakte voor Mia's grootmoeder en koningin van Genovia, Clarisse, om haar een grotere rol in het verhaal te laten spelen. Op de vraag waarom dat nodig was, werd aan Meg Cabot onthuld dat ze een competente en getalenteerde actrice aan boord hadden die haar wilde spelen - het was Julie Andrews.

8 De Hongerspelen

De grote verandering van perspectief in de film The Hunger Games laat het publiek uit de eerste hand zien hoe het Capitool de hele competitie orkestreert. In de boeken vertelt Katniss het verhaal vanuit het perspectief van de eerste persoon, waardoor ze volkomen blind is voor hoe president Snow de Spelen manipuleert. Om meer diepte aan het verhaal op het scherm te geven, breidden de filmleiders de rol van gamemeester Seneca Crane uit en lieten hem het middelpunt zijn om het achter-de-schermen van de Spelen te laten zien. Zelfs Effie Trinket had een grotere rol, wat ervoor zorgde dat ze diepte en lichtheid in de rest van het verhaal bracht.

7 Aan alle jongens van wie ik heb gehouden

De auteur, Jenny Han, liet ooit in een interview weten dat een scène volledig uit het script was gehakt vanwege auteursrechtelijke zorgen over de kostuums van Lara Jean en Peter. In het originele boek wonen Lara Jean en Peter Kavinsky een Halloween-feest bij als respectievelijk Cho Chang en Spider-man. Maar om te voorkomen dat ze te maken krijgen met auteursrechtclaims en andere problemen, om nog maar te zwijgen van het gedoe om toestemming te krijgen om de scène te gebruiken, hebben de filmmanagers gewoon besloten om de scène helemaal te schrappen.

6 Uiteenlopende reeksen

Een van de belangrijkste zorgen bij het aanpassen van een boek in een film is het vertalen van literaire plot-apparaten naar een acteerscène. Dit was het grootste probleem waar filmproducenten tegenaan liepen tijdens de verfilming van Insurgent, het tweede boek uit de Divergent-reeks. Auteur Veronica Roth legt uit dat de doos - alleen een Divergent met kwaliteiten van alle vijf facties kan worden geopend - werd gebruikt om de toch al gecompliceerde plotlijn te vereenvoudigen. Uiteindelijk gaf het Jeanine meer motivatie om zich te richten op Tris en andere Divergent in de film.

5 De Gever

Soms worden er regels in het script geknipt, zodat kijkers niet getraumatiseerd worden door de scène. In het geval van de film The Giver, een ander dystopisch verhaal, is de vader van Jonas een van de mensen die verantwoordelijk is voor het vrijlaten - oftewel euthanaseren - van mensen. In het boek krijgt hij een tweeling onder zijn hoede en krijgt hij de taak om er een te verwijderen. Terwijl hij dat doet, zegt hij een zeer huiveringwekkende regel: tot ziens, kleine man. De reeks werd op het scherm gehouden, maar de lijn werd afgebroken nadat de producenten het te donker en verontrustend voor de kijkers vonden.

4 Miss Peregrine's huis voor eigenaardige kinderen

Voor degenen die het boek niet hebben gezien of gelezen, de personages in het verhaal zijn een heel vreemd stel. Het zijn kinderen met buitengewone capaciteiten, waaronder de hoofdpersoon, Jacob. Er waren veel wijzigingen in het verhaal in de verfilming, met name het wisselen van bevoegdheden tussen twee hoofdpersonen, Olive en Emma. Olive, die oorspronkelijk de bijzonderheid had om lichter te zijn dan lucht, had nu Emma's vermogen, namelijk de kracht om vuur in haar handen te genereren. Regisseur Tim Burton had ze verwisseld omdat Emma float het beste bij haar karakter paste, en het zou poëtischer zijn.

3 Harry Potter en de Orde van de Feniks

De alom succesvolle boekfranchise, Harry Potter, en zijn even succesvolle filmaanpassingen met dezelfde naam is waarschijnlijk de beroemdste boek-naar-film YA-aanpassing. Maar vanwege de vele verhaallijnen, conflicten en personages is het onvermijdelijk om hier en daar een paar scènes te knippen. Een scène die werd geknipt, had betrekking op het tragische verleden van Neville. In plaats van te onthullen hoe zijn ouders tot waanzin werden gemarteld voor de hoofdpersonen, vertelt Neville zelf alleen zijn achtergrondverhaal aan Harry. Het zou zijn gehakt omdat het bouwen van een nieuwe set te duur zou zijn voor één scène.

2 De voordelen van een muurbloempje zijn

De auteur van The Perks of Being a Wallflower, Stephen Chbosky, schreef en regisseerde ook de verfilming van zijn roman. In de film herzag hij een belangrijk gesprek (ook bekend als het iconische We accepteren de liefde waarvan we denken dat we het verdienen) om zijn volwassenheid sinds het schrijven van de roman te weerspiegelen en ervoor te zorgen dat hij het beste in de acteurs naar boven kan halen. Hij legt uit dat hij iets wilde schrijven dat de kijkers zou kunnen aanmoedigen om betere liefde en vrienden te vinden en passie in hun leven te brengen.

1 Gaten

In het boek verliest Stanley Yelnats, de hoofdrolspeler, gewicht tijdens het werken in Camp Green Lake. In de verfilming werd de scène geknipt omdat het problemen opriep die verband hielden met ethische zorgen. In wezen zouden de producenten hun jonge acteurs vragen om in korte tijd aan te komen en af te vallen tijdens het filmen van de film. Aangezien films niet op volgorde worden opgenomen, zou dit betekenen dat de acteur zijn gewichtstoename en -verlies veel zou fluctueren, afhankelijk van de scène.

Aanbevolen: