Hoe een ramp in de kassa Francis Ford Coppola tot faillissement dwong

Inhoudsopgave:

Hoe een ramp in de kassa Francis Ford Coppola tot faillissement dwong
Hoe een ramp in de kassa Francis Ford Coppola tot faillissement dwong
Anonim

Wedden op jezelf heeft zijn vruchten afgeworpen voor een aantal sterren, en ze dienen meestal als inspiratie voor mensen die hetzelfde willen doen. Kijk maar naar de lof die Kevin Smith heeft gekregen voor het starten van zijn eigen carrière bij Clerks, of de manier waarop Rob McElhenney It's Always Sunny van de grond heeft gekregen.

Helaas werkt wedden op jezelf niet altijd. Francis Ford Coppola, buitengewone filmmaker, leerde dit op de harde manier in de jaren tachtig toen zijn musical faalde. Door dit misfire moest hij faillissement aanvragen, iets wat veel sterren hebben moeten doen.

Laten we eens kijken naar de filmmaker, en hoe dingen instortten in het begin van de jaren '80.

Francis Ford Coppola is een legende

Als het gaat om de grootste en beste filmmakers aller tijden, zijn er niet veel die de gevierde Francis Ford Coppola kunnen evenaren. Alleen al zijn naam doet denken aan enkele van de beste films aller tijden, en zijn stamboom is verantwoordelijk geweest voor het vermaken van miljoenen fans in de loop van tientallen jaren.

Coppola kreeg zijn start in de jaren zestig, maar het volgende decennium gaat het echt van de grond. Het was in de jaren zeventig dat de veelgeprezen filmmaker films als Patton en The Godfather uitbracht, de laatste die nog steeds wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden.

In de rest van de jaren zeventig bracht de geliefde filmmaker een solide reeks films uit, waaronder The Godfather Part II en Apocalypse Now. Dat decennium alleen al maakte hem tot een legende, maar hij zou de komende decennia besteden aan het uitbreiden van zijn nalatenschap.

Francis Ford Coppola is nog steeds in het spel, en hij heeft aangegeven dat hij nog steeds geïnteresseerd is in het maken van films. Hij heeft nog maar zo veel tijd over, wat betekent dat we zijn genialiteit maar beter kunnen bewonderen nu het nog kan.

Hoewel de filmmaker verantwoordelijk is geweest voor enkele van de beste films aller tijden, is zelfs hij niet immuun geweest voor een misfire. Helaas leidde zijn grootste mis aller tijden hem naar een donkere financiële plek.

'One From The Heart' was een ramp

1982's One From the Heart was een muzikaal drama tot leven gebracht door Francis Ford Coppola, en dit was iets waarvan de regisseur duidelijk voelde dat het een enorme hit zou kunnen worden.

Met Frederic Forrest, Teri Garr en de geweldige Raul Julia, was One From the Heart een film waarvoor Coppola wat geld nodig had.

"Op het hoogtepunt van zijn carrière had Coppola weinig moeite om financiering te vinden voor een nieuw filmproject. Hij kreeg gemakkelijk Chase Manhattan Bank en andere partijen zover om in de film te investeren. In totaal haalde hij $ 27 miljoen dollar op voor de film (waardoor Zach Braff's recente Kickstarter-campagne van $ 3 miljoen een grap lijkt), "schrijft Consumer Legal Service.

Nu denk je misschien dat de $ 27 miljoen voor een film van een grote regisseur niet veel geld is, maar dit was begin jaren 80. Om het nog erger te maken, dit was ook een musical, wat lastig kan zijn om het kassucces voort te stuwen.

Helaas was deze film een ramp voor alle betrokkenen.

Het dwong hem tot faillissement

Aan de kassa haalde One From the Heart vrijwel niets binnen in vergelijking met zijn budget. Wat dit betekende was dat Coppola plotseling een fortuin aan de haak had geslagen.

Dus, wat deed hij? Nou, Coppola ging de faillissementsroute in.

"Coppola eindigde met $ 98 miljoen aan verplichtingen en (slechts) $ 52 miljoen aan activa. Als gevolg daarvan besloot hij het faillissement van Chapter 11 aan te vragen. Het faillissement hielp Coppola en zijn productiebedrijven - Zoetrope Corporation en Zoetrope Productions – hun schuld terugbetalen en bepaalde schulden kwijtgescholden In het faillissement werd Hot Weather Films/Ponyboy vermeld als de belangrijkste schuldeiser. Coppola was hen $ 71 miljoen schuldig, " meldt Consumer Legal Services.

Na wat extra bewegen en schudden, kon de filmmaker een manier bedenken om zijn financiën op orde te krijgen. Dit moet buitengewoon moeilijk zijn geweest om mee om te gaan, vooral wanneer het publiek het verhaal kon volgen.

Gelukkig heeft Francis Ford Coppola de zaken financieel en kritisch kunnen veranderen. Uiteindelijk zou hij de rest van zijn carrière een mengelmoes van films maken, waarvan sommige ongelooflijk succesvol waren en de tand des tijds hebben doorstaan.

Francis Ford Coppola die in ernstige moeilijkheden komt nadat hij de dobbelstenen op zichzelf heeft gegooid, zou moeten dienen als een waarschuwend verhaal voor degenen die een grote gok wagen. Het heeft voor anderen gewerkt, maar soms ontploft het allemaal.

Aanbevolen: