Na het verliezen van $ 14 miljoen aan de IRS, heeft Chris Tucker eindelijk een positief vermogen

Inhoudsopgave:

Na het verliezen van $ 14 miljoen aan de IRS, heeft Chris Tucker eindelijk een positief vermogen
Na het verliezen van $ 14 miljoen aan de IRS, heeft Chris Tucker eindelijk een positief vermogen
Anonim

Chris Tucker vermaakt het publiek al meer dan twee decennia. Hij werd voor het eerst bekend in de jaren 90 door verschillende stand-up optredens te doen in de HBO-comedyserie Def Comedy Jam.

Hij speelde later in de zeer succesvolle Rush Hour-films samen met vechtkunstenaar en stuntman Jackie Chan. Maar op het hoogtepunt van zijn populariteit kelderde het vermogen van Tucker. Hoe was dat mogelijk?

Chris Tucker werd getroffen door een enorme belastingaanslag

Toen Rush Hour een succes werd, onderhandelde Tucker over een oogverblindend salaris van $ 20 miljoen om in het vervolg te verschijnen. Later ontving hij een knap salaris voor Rush Hour 3 en verzekerde hij zich van 20 procent van de bruto-inkomsten.

De 50-jarige slaagde erin een deal te sluiten die hem op het hoogtepunt van zijn carrière meer dan $ 60 miljoen aan contracten opleverde. De acteur nam alleen al meer dan $ 50 miljoen mee naar huis van de Rush Hour-franchise.

Volgens Celebrity Net Worth begon Tucker de IRS-belastingen vanaf begin 2011 te betalen. Er werd geschat dat Tucker $ 11 miljoen verschuldigd was voor de belastingjaren 2001, 2002, 2004 en 2005. En tegen de tijd dat 2014 ronddraaide, groeide dat aantal tot een enorme $ 14 miljoen. Uiteindelijk loste hij de schuld in 2014 af. Maar een reeks slechte vastgoeddeals zette hem ook op de rem. In 2014 beweerde hij dat hij niet genoeg geld verdiende om zijn rekeningen te betalen.

Chris Tucker werd in 2021 aangeklaagd door de IRS

In 2014 vereffende Tucker een belastingschuld van $ 2,5 miljoen met Uncle sAM. Zijn vertegenwoordigers gaven de schuld aan "slechte boekhouding en bedrijfsbeheer. Maar in november 2021 werd gemeld dat de IRS Tucker aanklaagde voor $ 9,6 miljoen aan achterstallige belastingen. Gerechtelijke documenten verkregen door Radar Online luiden: "Mr. Tucker is een komiek en acteur die een van de grootste sterren in Hollywood was in de late jaren 1990 en vroege jaren 2000, met in de hoofdrol in de 'Rush Hour' filmreeks. De vroege belastingjaren bij probleem dateert in dit geval uit deze tijd."

Maar de carrière van Chris Tucker zou in de lift zitten. De acteur heeft twee grote projecten in de pijplijn - een naamloos Matt Damon en Ben Affleck-project en geruchten over een Rush Hour 4.

Chris Tucker is terug naar een nettowaarde van $ 5 miljoen

De grote doorbraakrol van Tucker was als stoner Smokey naast raplegende Ice Cube in de vrijdagfilms. De rol leverde hem een MTV Movie Award-nominatie op voor Best Breakthrough Performance. De film werd positief kritisch ontvangen en heeft in de loop der jaren een grote cultstatus verworven.

Maar als je denkt dat Tucker de rol opnieuw kan spelen om de man te belonen, heb je het mis. De vader van één is nu een wedergeboren christen en als gevolg van zijn geloof heeft hij gezworen geen godslastering meer te gebruiken in films of comedy-routines.

In een exclusief interview met All Urban Central onthulde Tucker dat hij veel waakzamer was geworden van de inhoud die hij naar buiten brengt.

"Ik was nooit een ordinaire, ordinaire strip, maar ik dacht niet na over wat ik zei omdat ik jong was. Christen zijn helpt me in comedy. Ik moet over andere dingen praten", legde Tucker uit. "Normaal gesproken praten de meeste strips over gemakkelijke dingen - misschien vloeken of iets ordinairs zeggen. Ik moet dieper graven om iets te vinden dat nog steeds grappig en niet ordinair is. Het is moeilijker. Ik hou van de uitdaging."

"Destijds moet ik je zeggen dat een van de redenen waarom ik de tweede niet deed, was vanwege de wiet. Ik zei, man, die film werd een fenomeen. Ik wil niet dat iedereen wiet roken - en ik heb mensen dit nooit echt verteld omdat ik het een beetje vergeten was, maar het was een van de redenen waarom ik het niet deed. Omdat ik zei: 'Ik wil niet iedereen vertegenwoordigen die wiet rookt.'".

Vorig jaar onthulde schrijver en producer Ice Cube dat Chris Tucker heel veel geld had afgewezen om in een nieuwe vrijdagfilm te verschijnen."We waren bereid om Chris Tucker 10-12 miljoen dollar te betalen om aanstaande vrijdag te doen, maar hij (Tucker) wees ons om religieuze redenen af. Hij wilde niet meer schelden of wiet roken voor de camera", tweette hij.

Tegenwoordig is Tucker terug in het groen, met een nettowaarde van $ 5 miljoen.

Aanbevolen: