Wat is de YSL RICO-zaak?

Inhoudsopgave:

Wat is de YSL RICO-zaak?
Wat is de YSL RICO-zaak?
Anonim

Gerechtelijke procedures voor de enorme, 56-count RICO-zaak tegen Young Thug en zijn YSL-collectief zijn aan de gang in Georgië. Eerder deze week werden Young Thug, Gunna en 26 andere medewerkers van Young Slime Life gearresteerd wegens vermeende bendeactiviteiten. Deze spraakmakende zaak wordt naar verwachting een strijd met een hoge inzet, die grote gevolgen kan hebben voor rappers en zelfs de muziekindustrie.

Deze zaak komt aan in de schaduw van 60 procent van de gewelddadige misdaden in Atlanta. De officier van justitie van Fulton County, Fani Willis, heeft beloofd dit probleem met misdaad in de hele staat op te lossen. De gerechtelijke procedures worden nauwlettend gevolgd door de hiphopgemeenschap, waarbij velen geloven dat dit proces een ander voorbeeld is van het strafrechtsysteem dat rappers op oneerlijke wijze verbindt met geweld.

De details rond de zaak blijken al ingewikkeld te zijn, met vermelding van teksten, posts op sociale media en vermeende activiteiten die tot 13 jaar geleden teruggaan. Hieronder zetten we alles uiteen wat we moeten weten over de zaak en de gevolgen die uit de uitkomst kunnen voortvloeien.

10 Toen YSL werd gearresteerd

Young Thug werd in mei gearresteerd in zijn huis in Atlanta op verdenking van bendebetrokkenheid en samenzwering om de Georgische afpersingswet (RICO) te schenden.

Naast 27 van zijn andere medewerkers van Young Slime Life, werd Young Thug genoemd in een grand jury-aanklacht van 56 tellingen. Het beschuldigt leden van Young Slime Life, die door functionarissen worden gecategoriseerd als een criminele straatbende, van gewelddadige misdaden, waaronder poging tot moord, zware mishandeling met een dodelijk wapen, gewapende overvallen en andere vermeende misdrijven die teruggaan tot 13 jaar geleden.

9 Wie is er nog meer betrokken bij de YSL RICO-zaak?

De aanklacht van de grote jury identificeert Young Thug en 27 andere medewerkers als leden van de "criminele straatbende" YSL, of Young Slime Life. Dit collectief omvat grote namen in Atlanta's rapgame, waarbij Thug deze straatbende in 2012 vormde.

De aanklager citeert dat YSL “affiliatie heeft met de nationale Bloods-bende, en sommige medewerkers claimen ook de Blood-subgroep-bendes Sex Money Murder of 30 Deep.”

Young Thug richtte in 2016 het platenlabel Young Stoner Life op als een imprint van 300 Entertainment. YSL Records noemt zijn artiestenlijst de Slime Family. Gunna werd ook genoemd in de aanklacht, samen met rappers YSL Duke, Yak Gotti en Thugs broer Unfoonk.

Democraat Fani Willis is de officier van justitie die toezicht houdt op de zaak. Ze is vooral bekend voor het onderzoeken van Trump en zijn team voor verkiezingsfraude.

“Het maakt niet uit wat je bekendheid is of wat je roem is. Als je naar Fulton County, Georgia komt en misdaden begaat, en zeker als die misdaden een straatbende in de hand werken, dan word je een doelwit en een focus van het kantoor van deze officier van justitie, en we gaan je vervolgen in de ruimste zin van de wet”, zei Willis op een persconferentie op 10 mei.

8 Aanklagers die teksten en sociale media citeren

Aanklagers citeren de teksten van Young Thug en hun posts op sociale media als aanwijzingen voor criminele activiteiten. Het gebruik van rapteksten in gerechtelijke procedures heeft een lange en controversiële geschiedenis.

Hoewel veel kunstenaars en juridische voorstanders het niet eens zijn met het gebruik ervan in rechtszaken, wordt het vaak gebruikt als bewijs van wangedrag. Het is gebruikt in zaken tegen de Brooklyn-rapper 6ix9ine, Drakeo The Ruler in 2017 en YNW Melly.

7 De 88 pagina's tellende Grand Jury-aanklacht voor YSL RICO-zaak

De aanklacht van de 88 pagina's van de grand-jury karakteriseert YSL "als een "criminele straatbende" en beweert 182 gevallen van deelname van het collectief aan bendeactiviteiten en criminele samenzweringen.

Atlanta's Grand Jury in Fulton County heeft ook enkele personen aangeklaagd voor gewelddadige misdaden, waaronder poging tot gewapende overval en moord. Zowel Young Thug als Gunna is borgtocht geweigerd en wachten op hun proces in januari 2023 vanuit de gevangenis.

6 Jonge misdadiger afgebeeld als maffiabaas

De aanklacht portretteert Young Thug als een soort maffiabaas. Hij zou meerdere misdaden hebben begaan waar hij niet van wordt beschuldigd.

Terwijl de 30-jarige Young Thug niet wordt aangeklaagd voor deze "openlijke daden" die geloofwaardigheid verlenen aan de bewering dat zijn collectief betrokken was bij een criminele samenzwering. Dit omvat het bezit van methamfetamine met de bedoeling om te verspreiden en het dreigen met de dood van een man in een winkelcentrum.

Na de arrestatie van Thug op 9 mei, werd hij beschuldigd van zeven extra misdrijven nadat de politie naar verluidt zijn huis in Buckhead had binnengevallen. De extra aanklachten omvatten het bezit van drugs met de bedoeling om te verspreiden, het bezit van vuurwapens en drie tellingen van het zijn van een persoon die in dienst is van of verbonden is met een criminele straatbende om criminele bendeactiviteiten uit te voeren of eraan deel te nemen door het plegen van een misdrijf.

5 YSL's vermeende connectie met moord

Er wordt ook beweerd dat Young Thug, echte naam Jeffery Lamar Williams, een auto heeft gehuurd die werd gebruikt bij het plegen van de moord op rivaliserende bendeleider Donovan Thomas Jr., in januari 2015. Vijf YSL-leden, waaronder Yak Gotti, werden beschuldigd van moord in verband met zijn dood.

Drie YSL-leden werden ook beschuldigd van poging tot moord in verband met een aanval op rapper YFN Lucci, die in februari 2022 in de gevangenis werd neergestoken.

In april 2021 heeft Fulton County YFN Lucci en 11 andere verdachten aangeklaagd in een 75 pagina's tellende, 105-count afpersingsaanklacht, volgens WSB-TV. Lucci zit momenteel in de gevangenis in afwachting van zijn proces.

4 Hoe Lil Wayne betrokken is bij de YSL RICO-zaak

Peewee Roscoe werd beschuldigd van zware mishandeling in verband met een schietpartij in 2015 waarbij de tourbus van Lil Wayne betrokken was. In de oorspronkelijke aanklacht werden Young Thug en Birdman vermeld als samenzweerders, maar ze werden niet aangeklaagd. De YSL-aanklacht noemt Roscoe, die eerder tot tien jaar gevangenisstraf was veroordeeld voor het schietincident maar in 2020 werd vrijgelaten.

3 Gunna ontkent beschuldigingen

Gunna legde een openbare verklaring af nadat hij in mei was gearresteerd op beschuldiging van samenzwering om de door afpersing beïnvloede en corrupte organisaties (RICO) Act te schenden. De rapper, wiens echte naam Sergio Kitchens is, schreef een open brief vanuit de Georgia-faciliteit waar hij momenteel vastzit.

Gunna wordt beschuldigd van één telling van afpersing. Volgens de aanklacht zou hij gestolen goederen hebben ontvangen en in het bezit zijn van drugs - waaronder methamfetamine, marihuana en hydrocodon - met de bedoeling deze te verspreiden.

“2022 is een van de beste jaren van mijn leven geweest, ondanks deze moeilijke situatie. Dit jaar had ik de hele wereld P te pushen”, begint Gunna zijn bericht, gedeeld op Instagram. “Toen ik opgroeide van waar ik vandaan kom in een gemarginaliseerde buurt, had ik nooit durven dromen dat mijn kunst mijn leven en dat van mijn dierbaren zou veranderen. Mijn hele leven heb ik zwarte mannen, zwarte vrouwen en zwarte kinderen consequent aangevallen, gehaat, vermoord, uitgescholden, gekleineerd, het zwijgen opgelegd, veroordeeld, gebruikt en gevangen zien houden.”

Hij voegt eraan toe: Ik gebruikte mijn kunstvorm, mijn geschenk van God, om mijn omstandigheden te veranderen… Ik werkte elke dag om God te laten zien hoe dankbaar ik ben voor mijn geschenk, voor mijn kunst, voor mijn leven en om te zijn in staat om voor mijn dierbaren te zorgen.”

2 Jonge misdadiger maakt pleidooi vanuit de gevangenis

Op 12 juni hield Young Thug een pleidooi vanuit de gevangenis.

"Weet je, dit gaat niet alleen over mij of YSL", zei hij in een vooraf opgenomen adres dat werd vertoond op Hot 97's Summer Jam. “Ik gebruik mijn muziek altijd als een vorm van artistieke expressie, en ik zie nu dat zwarte artiesten en rappers die vrijheid niet hebben. Iedereen, teken alstublieft de Protect Black Art-petitie en blijf voor ons bidden. Ik hou van jullie allemaal', voegt hij eraan toe.

The Petition to Protect Black Art is een document dat mede is geschreven door Kevin Liles, mede-oprichter en CEO van 300 Entertainment (die voor het eerst Thug tekende en hielp zijn label YSL van de grond te krijgen) en Julie Greenwald, COO van Atlanta Records. Het vraagt zowel federale als staatswetgevers om wetsvoorstellen aan te nemen die het gebruik van rapteksten als bewijs in een rechtbank beperken.

1 Wat volgt er voor YSL?

Aangezien Young Thug en Gunna hun borgtocht ontzegd worden, zullen ze in de gevangenis blijven tot het proces in januari 2023 begint. In een noodmotie die op 13 mei werd ingediend, verwierp de advocaat van Thug, Brian Steel, zijn "onmenselijke" gevangenisvoorwaarden en diende een verzoek om borg in, dat sindsdien is afgewezen.

In het dossier schreef Steel dat Thug is vastgehouden in wat neerkomt op "eenzame opsluiting / totale isolatie" in een "raamloos cementcompartiment met alleen een bed en toilet en een plafondlamp die 24 uur per dag blijft branden, waardoor slaap, rust of meditatie wordt voorkomen.” Steel beweert dat de rapper geen toegang heeft tot de tv of internet, noch enige vrijheid om "te sporten, te douchen of menselijk contact te hebben".

"De optica ziet eruit als bendedingen", vertelde Lance Williams, een professor aan de Northeastern Illinois University, aan de New Yorker in verband met de zaak: "Het ziet er lelijk uit. Maar de realiteit is dat het meeste gewoon muziek is. Als er geweld is, is het interpersoonlijk – niet georganiseerd.”

Hij had last van het gebruik van de RICO-wet, die, in zijn woorden, een "ding is dat is gemaakt voor de maffia en nu wordt gebruikt om jonge zwarte mannen aan te klagen die flirten met de cultuur en de muziek, maar die zijn niet betrokken bij een criminele onderneming.” Hij vervolgde: "Als ze je eenmaal met dit RICO-ding hebben geraakt, ben je klaar. Het is een wrap.”

Aanbevolen: