De echte reden waarom Elvis nooit buiten Amerika toerde

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Elvis nooit buiten Amerika toerde
De echte reden waarom Elvis nooit buiten Amerika toerde
Anonim

Het leven van Elvis Presley blijft een van 's werelds meest boeiende en hartverscheurende verhalen. Hoewel het er van de buitenkant allemaal perfect uitzag, leed Elvis aan drugsverslaving en gezondheidsproblemen, en werd hij op grove wijze slecht beheerd en misbruikt door de mensen om hem heen. Sommige fans beweren zelfs dat hij vervloekt was.

Ondanks dat hij misschien wel de beroemdste en meest geliefde ster ter wereld is, heeft Elvis nooit buiten Noord-Amerika opgetreden. Hij verliet de Verenigde Staten voor militaire dienst in Duitsland toen hij begin twintig was, en hij gaf een selectie van shows over de grens in Canada. Maar hij toerde nooit internationaal.

Gezien zijn populariteit en de vraag naar hem om buiten Amerika op te treden, geloven fans dat er een dringende reden moet zijn geweest die Elvis ervan weerhield de Amerikaanse bodem te verlaten.

Al tientallen jaren sinds zijn dood in 1977 deden geruchten de ronde dat Elvis vliegangst had, waardoor hij niet naar het buitenland kon touren. En het blijkt dat bronnen hebben bevestigd dat hij negatieve gevoelens had ten aanzien van vliegen, althans in het begin van zijn carrière. Maar was dit de reden dat hij nooit naar het buitenland toerde?

Was Elvis bang om te vliegen?

Volgens Magic begon Elvis' vliegangst in 1956, toen de vlucht die hij nam van Amarillo naar Nashville motorpech had en een noodlanding moest maken.

Zijn ex-vrouw Priscilla bevestigde de geruchten aan Larry King en zei: "Hij had vliegangst en zijn moeder wilde ook niet dat hij vloog. Dus stopte hij even."

Sommige fans hebben er echter op gewezen dat Elvis regelmatig binnenlandse vluchten maakte. Hij had zelfs zijn eigen vliegtuig vernoemd naar zijn dochter Lisa-Marie.

Degenen die geloven in de theorie van vliegangst, beweren dat hij spiritueler werd na de dood van zijn moeder en het sterven beschouwde als een vorm van overgaan naar een ander leven. Anderen zeggen dat hij van nature over de angst heen is gekomen, terwijl sommigen ervan overtuigd zijn dat Elvis nooit bang was om te vliegen.

Of hij nu vliegangst had of niet, het lijkt erop dat er een andere, meer sinistere reden kan zijn geweest waarom Elvis het land nooit verliet om te touren.

De vermeende echte reden waarom Elvis nooit buiten Amerika toerde

Het is nooit bevestigd door Elvis of zijn omgeving waarom hij nooit overzee toerde. Maar fans en experts die het leven van de ster van dichtbij hebben gevolgd, zijn grotendeels verenigd in de theorie van kolonel Tom Parker.

Zoals Grunge aangeeft, wordt beweerd dat de manager van Elvis, kolonel Tom Parker, hem heeft overgehaald om niet naar het buitenland te gaan omdat Parker zelf een illegale vreemdeling was. Hij had geen paspoortdocumentatie en hij was bang dat als hij Amerikaanse bodem zou verlaten, hij er niet meer in zou kunnen komen.

Bovendien zou de kolonel in verband worden gebracht met een moord in zijn geboorteland Breda en was hij bang om naar het buitenland te reizen omdat hij geen paspoortcontrole wilde ondergaan.

Er is bevestigd dat Parker niet echt een Amerikaans staatsburger was, zoals hij beweerde. Ondanks dat hij mensen vertelde dat hij uit West Virginia kwam en bepaalde elementen van zijn accent doorgaf als Zuidelijk, werd hij eigenlijk geboren als Andreas Cornelis van Kuijk in Breda, Nederland.

Hij kwam de Verenigde Staten illegaal binnen toen hij 17 was, in een tijd dat de grensbewaking veel meer ontspannen was.

In de Baz Luhrmann-film Elvis wordt deze theorie naar voren gebracht als de echte reden waarom Elvis niet naar het buitenland toerde. In de film is te zien hoe Elvis, gespeeld door Austin Butler, wil optreden voor zijn fans in het buitenland, maar de kolonel - gespeeld door Tom Parker - probeert hem dat uit zijn hoofd te praten. In de film vertelt de kolonel Elvis dat hij niet naar het buitenland mag reizen vanwege het veiligheidsrisico.

Hoe was de relatie van Elvis met kolonel Tom Parker?

Sinds Elvis' vroegtijdige dood in 1977 is zijn relatie met kolonel Tom Parker ontmaskerd als beledigend en manipulatief. Den of Geek meldt dat de kolonel aanzienlijke bezuinigingen op de winst van de ster nam, soms zelfs groter dan die van Elvis, zijn beeld en geluid streng onder controle had en hem bijna tot verschillende filmrollen dwong die Elvis niet wilde doen.

Tussen 1969 en de dood van Elvis trad de in Mississippi geboren ster 600 keer op in Las Vegas, waar hij naar verluidt een hekel aan had. In plaats van de gevoelens van zijn cliënt te eren, liet de kolonel Elvis optreden in het International Hotel (nu het Las Vegas Hilton) om zijn eigen gokschulden af te betalen.

In 1973 verkocht de kolonel de oude catalogus van Elvis aan RCA voor slechts $ 5,4 miljoen, waarvan Elvis slechts $ 2 miljoen na belastingen ontving. Zoals in de film te zien is, heeft Elvis uiteindelijk de kolonel ontslagen, maar toen de kolonel hem een gespecificeerde rekening voor zijn diensten gaf die in de miljoenen was geprijsd, besloten Elvis en zijn vader Vernon de kolonel terug te nemen.

In 1980 werd een onderzoek gestart naar het beheer van Elvis door de kolonel, dat onethisch werd bevonden en Elvis waarschijnlijk duizenden euro's kostte.

Aanbevolen: