Hoe hoog is het nettovermogen van Jordan Peele?

Inhoudsopgave:

Hoe hoog is het nettovermogen van Jordan Peele?
Hoe hoog is het nettovermogen van Jordan Peele?
Anonim

In 2017 veranderde het horrorfilmspel voor altijd in Hollywood toen voormalig acteur, komiek en filmmaker Jordan Peele zijn regiedebuut maakte in de baanbrekende horrorfilm Get Out. De film won hem een Academy Award voor Beste Originele Scenario, evenals nominaties voor Beste Film en Beste Regisseur.

Hoewel Jordan Peele in de schijnwerpers stond voorafgaand aan deze levensveranderende en carrièrebepalende film, bereikte zijn carrière verder zijn hoogtepunt toen hij in 2019 de veelgeprezen horrorfilm Us schreef, produceerde en regisseerde, met in de hoofdrol Academy Prijswinnaar Lupita Nyong'o.

Sindsdien heeft hij belangrijke prestaties geleverd, zelfs op de lijst van 100 meest invloedrijke mensen van Time. Met zijn nieuwe film, Nope, die in juli in de bioscopen verschijnt, met in de hoofdrol Keke Palmer en Daniel Kaluuya (die ook de hoofdrol speelde in Get Out), en andere lofbetuigingen die het vermelden waard zijn, hoeveel is de nieuwe waarde van Jordan Peele?

8 Wie was Jordan Peele voordat hij uitstapte?

Voordat hij Get Out bedacht, verscheen Jordan Peele in verschillende tv-shows en films. In 2003 werd hij een castlid in de Fox-komedieserie Mad TV. Hij vertrok toen na 5 jaar en co-creëerde en speelde in zijn eigen comedyserie Key & Peele naast Keegan-Michael Key. Hij creëerde ook de TBS-comedyserie The Last O. G en YouTube Premium-serie Weird City in 2019. Hij schreef, produceerde en speelde in Keanu in 2016, en leende zijn stem in animatiefilms zoals Storks, Captain Underpants: The First Epic Movie, Grote mond en Toy Story 4.

7 Waarom Jordan Peele pleitte voor het casten van alleen zwarte leads

Zwarte acteurs hebben altijd centraal gestaan in de films van Jordan Peele. Zijn derde horrorfilm, Nope, is daarop geen uitzondering. Over waarom hij alleen zwarte leads cast, zei Peele dat hij zichzelf geen witte leads in zijn films zag casten omdat hij zulke films had gezien, en films wilde maken waarin Blackness en representatie centraal stonden. Toen hij met het idee van Get Out kwam, wilde hij de kwestie van ras aanpakken en het ongemak naar voren brengen om de enige zwarte man in een kamer te zijn.

6 Awards die Jordan Peele tot nu toe heeft gewonnen als regisseur

De regisseur heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Academy Awards in 2018 voor Get Out, waarmee hij de eerste Afro-Amerikaan was die won voor Best Original Screenplay en genomineerd werd voor het schrijven, produceren, en regie categorie hetzelfde jaar. Hij won ook twee prijzen bij de Independent Spirit Awards 2018. Zijn film Us werd ook uitgeroepen tot beste film van het jaar door The African American Film Critics Association, waaronder Beste regisseur en beste actrice voor Lupita Nyong'o.

5 Hoe Get Out en ons horrorfilmrecords braken

Toen Peele's regiefunctie Get Out in februari 2017 werd uitgebracht, verdiende het maar liefst $ 33,3 miljoen bij de opening, niet slecht voor een film die hem minder dan $ 5 miljoen kostte om te maken. We vestigden ook een nieuw openingsweekendrecord voor originele horrorfilms, een verdubbeling van het openingsrecord van Get Out en verdienden $ 70,2 miljoen bij de lancering. Dit overtrof het record van $ 50,2 miljoen dat in datzelfde jaar door A Quiet Place werd neergezet.

4 Wat fans te zeggen hebben over de films van Jordan Peele

Als het gaat om verhalen vertellen, heeft Jordan Peele altijd de aandacht van kijkers getrokken met verbluffende plotwendingen en donkere psycho-thrillernuances. Van Get Out, tot Us, en nu Nope, hebben de films van Peele theorieën, gesprekken en buzz van fans verzameld. Een Twitter-gebruiker zei onlangs: "op de een of andere manier zullen de filmtitels van Jordan Peele ooit een zin vormen." Een andere gebruiker zei: "Ik kijk uit naar Jordan Peele's Nope omdat UFO's me als kind zinloos bang maakten, en ik zoem om dat gevoel opnieuw te beleven." Peele trekt niet alleen de aandacht van kijkers, hij houdt het ook heel lang vast.

3 Jordan Peele's derde regiefunctie Nee

De samenvatting van Peele's nieuwste horrorfilmervaring volgt Daniel Kaluuya en Keke Palmer als bewoners in een eenzaam ravijn in het binnenland van Californië, die getuigen van een griezelige en huiveringwekkende ontdekking. Met de trailer en poster die al zijn uitgebracht, verklaarde Jordan Peele bij de bespreking van de aankomende film in een interview met Empire dat zijn bedoeling bij het maken van zijn derde regiefilm was om een "spektakel" te maken dat "een publiek in de meeslepende ervaring van het zijn in aanwezigheid van een UFO."

2 Jordan Peele's nieuwe project met Netflix genaamd Wendell en Wild

Jordan Peele wil opnieuw magie maken, maar deze keer werkt hij samen met Netflix om een duister geanimeerd avontuur te creëren met de titel Wendell & Wild, dat deze Halloween op Netflix zal verschijnen. Er is niet veel informatie over bekend, maar met de genialiteit van Peele en de financiële en marketingkracht van Netflix is dit nieuwe project ongetwijfeld de moeite waard om naar uit te kijken.

1 Hoe indrukwekkend is het vermogen van Jordan Peele en voldoet het aan de verwachtingen?

Nadat hij twee recordbrekende films had met andere projecten die al in de rij stonden, waaronder zijn aankomende film Nope, is Jordan Peele vanaf nu maar liefst $ 50 miljoen waard. Zijn rijkdom is een opeenstapeling van zijn carrière als acteur, komiek en nu regisseur. Hij krijgt 20 procent van de inkomsten van zijn film. Dus voor iemand die nog zoveel te bereiken heeft als regisseur in de horrorfilmwereld, doet hij het helemaal niet slecht.

Aanbevolen: