Waarom het verlaten van Grey's Anatomy een goede beslissing was voor Sandra Oh

Inhoudsopgave:

Waarom het verlaten van Grey's Anatomy een goede beslissing was voor Sandra Oh
Waarom het verlaten van Grey's Anatomy een goede beslissing was voor Sandra Oh
Anonim

Sandra Oh staat bekend om haar iconische rol als Dr. Cristina Yang in Grey's Anatomy. Haar doorbraakrol was eigenlijk jaren eerder. Ze speelde Evelyn Lau in de televisiebiopic The Diary of Evelyn Lau in 1993, toen ze nog maar 19 jaar oud was. Oh was 10 jaar lang een hoofdrolspeler en favoriet bij fans van Grey's Anatomy, totdat ze besloot dat het tijd was om verder te gaan.

Hoewel fans er kapot van waren om Dr. Cristina Yang niet meer te zien, was de beslissing om de show te verlaten eigenlijk goed voor Oh. Veel acteurs die op Grey's Anatomy waren, hadden de show verlaten in de hoop ergens anders groot te worden. Acteur TR Knight, die George O'Malley speelde, heeft dit op beroemde wijze geprobeerd. Sandra Oh heeft de juiste beslissing genomen door afscheid te nemen van Grey's Anatomy, en dit is waarom.

8 Waarom Sandra Oh Grey's Anatomy verliet

Het lang spelen van een personage kan vermoeiend zijn voor acteurs. Specifiek op televisie is het hebben van meerdere seizoenen zowel een zegen als een vloek. Natuurlijk kunnen acteurs diep in een personage duiken en doen waar ze van houden, maar ze zitten ook gevangen.

Het filmen van televisieprogramma's kan ervoor zorgen dat acteurs niet aan andere projecten kunnen deelnemen. Oh was in staat om wat werk te doen buiten Gray's Anatomy, maar het was voornamelijk stemwerk omdat die projecten veel sneller zijn. Het is geen verrassing dat Sandra Oh het zat was om elke dag hetzelfde te doen en verder moest.

7 Wat Sandra Oh doet sinds ze Grey's Anatomy heeft verlaten

Grey's Anatomy, hoewel het maar één keer per week wordt uitgezonden, is in wezen een soapserie. Het medische drama probeert veel verschillende verhaallijnen, maar de algemene toon van de show blijft hetzelfde door de seizoenen heen.

Nu Oh uit Grey's Anatomy is gestapt, kan ze zich uitbreiden naar verschillende genres. Ze ploeterde in comedy in de webserie Shitty Boyfriends in 2015. Ze ploeterde in misdaaddrama met American Crime in 2017 en promootte representatie met de film Turning Red uit 2022. Dit jaar pakte Oh een nieuw genre aan: horror. Ze speelt Amanda in Umma.

6 Sandra Oh keerde terug naar live theater

Sandra Oh, opgegroeid in Canada, ging naar de National Theatre School of Canada in Montreal om te acteren. Ze was in veel live theaterproducties geweest toen ze op school opgroeide, maar ze had haar theaterpet opgehangen om groot te worden in televisie en Hollywood.

Na het verlaten van Grey's Anatomy kreeg Oh de kans om terug te gaan naar haar eerste liefde. Oh speelde in Satellites, geschreven door Diana Son, als Nina in het Public Theatre. Ze trad ook op als Gina in de kleine cast van Office Hour, geschreven door Julia Cho.

5 Sandra Oh In Tammy Met Melissa McCarthy

Een van Sandra Oh's eerste opvallende rollen na haar vertrek uit Grey's Anatomy was haar ondersteunende rol in de film Tammy. De komische film gaf Oh een andere vorm van acteren dan ze gewend was, en koppelde haar aan sterren als Melissa McCarthy, Susan Sarandon en Kathy Bates.

Hoewel de film geen succes was bij critici, deed hij het ongelooflijk goed aan de kassa. Ondanks het budget van $ 20 miljoen, bracht de film meer dan $ 100 miljoen op. De toon van de film moet een leuke afwisseling zijn geweest voor Oh na zo lang met het melodrama van Grey's Anatomy om te gaan.

4 Sandra Oh werkt met Netflix

Sandra Oh is in meer streamingdienstproducties geweest die fans beseffen. Ze speelt de stem van Castaspella in Netflix's She-Ra and the Princesses of Power, een animatieserie gemaakt met Dream Works of female power. Ze vertolkt ook Debbie Grayson in Invincible van Amazon Prime, dat het verhaal vertelt van jonge superhelden.

Oh was de hoofdrolspeler van Netflix's The Chair, een comedy-drama over het nieuwe hoofd van de Engelse afdeling van een grote universiteit. Oh kreeg veel lof en fans hopen op een tweede seizoen van de show. Helaas heeft Oh gezegd dat het onwaarschijnlijk is dat The Chair een tweede seizoen krijgt.

3 Sandra Oh In Killing Eve

Haar grootste rol sinds het verlaten van Grey's Anatomy, en de rol die al haar harde werk de moeite waard maakt, is haar hoofdrol in Killing Eve. Het werk van Sandra Oh aan de show was ronduit opmerkelijk en ze werd alom geprezen voor haar rol als Eve Polatri.

Het belangrijkste aspect van deze rol voor Sandra Oh is dat dit de eerste keer is dat ze ooit is benaderd voor een hoofdrol. Dit is een groot probleem voor elke acteur, en Oh sprak met Vanity Fair over hoe ze zich voelde en zei: "het duurde 30 jaar om deze oproep te krijgen." Fans konden niet gelukkiger zijn voor de Canadese actrice met haar succes

2 Sandra Oh ontving een SAG Award

De Screen Actors Guild-prijzen worden gestemd door acteurs, waardoor het een zeer prestigieuze prijs is binnen de acteergemeenschap. In de loop der jaren heeft Sandra Oh vier SAG-awards gewonnen. Twee van de prijzen waren ensembleprijzen, en één was voor haar uitstekende optreden in Grey's Anatomy in 2005.

Na niet te hebben gewonnen of zelfs maar genomineerd te zijn sinds 2007, moet het ongelooflijk bevredigend zijn geweest om de Outstanding Performance door een vrouwelijke acteur in een dramaserie voor Killing Eve te krijgen. Oh was in 2021 ook genomineerd voor haar optreden in The Chair, maar won niet.

1 Heeft Sandra Oh een Golden Globe?

Sandra Oh heeft niet één, maar twee Golden Globes. In 2005 kreeg Oh de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Grey's Anatomy. Nu kan Oh met trots zeggen dat ze een prijs voor beste actrice heeft. Bij de Golden Globes 2019 won Oh Beste Actrice in een Televisiedrama voor haar rol in Killing Eve. Ze is echt perfect voor de rol, ook al was ze geschokt toen ze hem ontving.

De volgende grote prijs die Sandra Oh eindelijk hoopt te ontvangen, is een Primetime Emmy Award. Voor dit jaar was Oh 12 keer genomineerd voor haar werk aan Grey's Anatomy, Killing Eve en Saturday Night Live. Oh heeft nog een kans gekregen om een Primetime Emmy te winnen met Killing Eve, aangezien ze momenteel genomineerd is en de show na 4 seizoenen tot een einde is gekomen.

Aanbevolen: