Wat zit er achter de 'hartverscheurende' beslissing van Stevie Wonder om de Verenigde Staten te verlaten?

Inhoudsopgave:

Wat zit er achter de 'hartverscheurende' beslissing van Stevie Wonder om de Verenigde Staten te verlaten?
Wat zit er achter de 'hartverscheurende' beslissing van Stevie Wonder om de Verenigde Staten te verlaten?
Anonim

Hij is de geliefde zanger van hits als "Isn't She Lovely" en "I Just Called To Say I Love You", over de hele wereld beroemd om zijn muzikale talenten en expressieve zang. Maar Stevie Wonder maakt ook furore met zijn buitengewone verklaring dat hij van plan is de Verenigde Staten van Amerika te verlaten en naar Ghana te verhuizen. Ja, de enorm getalenteerde hitmaker heeft de beslissing genomen om het land te verlaten. Hij deelde zijn beslissing eerder dit jaar in een interview met tv-presentator Oprah Winfrey en zei dat hij met pijn in het hart de keuze had gemaakt.

Dus wat zit er achter de verhuizing van de "Superstition"-zanger uit zijn geboorteland Verenigde Staten van Amerika, en wat vindt hij van deze belangrijke beslissing?

6 Hij bracht het nieuws met Oprah Winfrey tijdens haar talkshow

Stevie maakte zijn aankondiging in november vorig jaar toen hij sprak in de Apple TV+ show The Oprah Conversation. In een gesprek met presentator Oprah zei de zanger dat zijn reden voor de verhuizing grotendeels werd gemotiveerd door de sociale situatie in de VS op dit moment. Hij voerde aan dat hij niet wilde dat toekomstige generaties zouden moeten vragen om gerespecteerd te worden door hun medeburgers.

"Ik wil niet dat de kinderen van mijn kinderen moeten zeggen: 'Oh, vind me leuk. Respecteer me alsjeblieft, weet alsjeblieft dat ik belangrijk ben, waardeer me alsjeblieft', zei Wonder. "Wat is dat?"

5 Waarom is Stevie Wonder van plan om naar Ghana te verhuizen?

Stevie's liefdesaffaire met het land duurt al tientallen jaren. In de jaren 90 zei hij dat de grootste aantrekkingskracht op hem is dat "er meer een gemeenschapsgevoel is daar." De bekroonde artiest is dol op Afrika en is ervan overtuigd dat hij en zijn familie een veel sterker gemeenschapsgevoel, respect en verbondenheid zullen ervaren in Ghana.

4 Is hij echt serieus over de verhuizing?

Het lijkt zo. Hoewel Stevie al vele malen nonchalant over het vooruitzicht heeft gesproken en gepassioneerd over het land heeft gesproken, is hij altijd in Los Angeles gebleven. Het lijkt er echter op dat hij deze keer echt vastbesloten is om de overstap te maken. Op de vraag van Oprah tijdens het interview of hij permanent naar Ghana zou verhuizen, antwoordde de artiest: "Ik ben."

Hij zei ook, terwijl hij nieuwe muziek beloofde, dat ik deze natie weer wil zien lachen. En ik wil het zien voordat ik vertrek om naar Ghana te verhuizen, want dat ga ik doen.”

3 Stevie Wonder was destijds gemotiveerd door de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Wonder maakte zijn opmerkingen tijdens de aanloop naar de verkiezingen van november, en het op handen zijnde resultaat leek zwaar op zijn hoofd te wegen. Sterker nog, hij bood het Amerikaanse volk zelfs een lied aan, afhankelijk van de uitslag van de stemming. Dus misschien hebben we wat nieuwe muziek van Stevie om naar uit te kijken voordat hij vertrekt!

2 Stevie is gemotiveerd door raciale onrechtvaardigheid in de VS

Wonder heeft openlijk gesproken over zijn gevoelens rond het raciale onrecht dat hij in zijn land opmerkt. Op Martin Luther King Day eerder dit jaar plaatste de bekroonde zanger een opgenomen videoboodschap op Twitter, waarin hij herinnerde aan een ontmoeting met de burgerrechtenactivist op de prille leeftijd van 14. “Ik wil dat je weet dat ik dankbaar ben voor hoe je hebt mijn plaats van liefde beïnvloed, waardoor ik kon proberen de naald van liefde en gelijkheid naar voren te duwen, 'zei hij.

“Het is pijnlijk om te weten dat de naald geen jota is bewogen. Al 36 jaar hebben we een nationale feestdag ter ere van je verjaardag en principes, maar je zou het gebrek aan vooruitgang niet geloven. Het maakt me lichamelijk ziek. Ik ben het zat dat politici een gemakkelijke oplossing proberen te vinden voor een 400-jarig probleem.”

1 Wat hebben zijn fans gezegd over de mogelijke verhuizing?

Fans waren overwegend positief over Stevie's grote beslissing en prezen de Motown-ster voor zowel het volgen van zijn dromen als voor de ongelijkheden en onrechtvaardigheden in de VS. In feite maakt de Motown-ster deel uit van een groeiende beweging van Afro-Amerikanen die naar Afrika willen verhuizen - een trend die wordt ondersteund en aangemoedigd door Pan-Afrikaanse regeringen. 2019 was Ghana's 'Jaar van Terugkeer'.

Hoewel er geen precieze cijfers zijn, wordt aangenomen dat grote aantallen zwarte emigranten, die zich ongemakkelijk en machteloos voelen in het licht van racisme, politiegeweld en economische strijd in de VS, de levensveranderende beslissing hebben genomen om zich vestigen en hun dromen najagen op het Afrikaanse continent. Stevie leek zijn fans te inspireren om te overwegen om zelf te verhuizen, met een op Twitter om te schrijven: 'ik was altijd nieuwsgierig naar Ghana, vooral nadat stevie wonder zei dat hij daar permanent zou gaan verhuizen … wil in ieder geval een keer bezoeken en de sfeer bekijken.'

Aanbevolen: