Wat is er gebeurd met het rapduo The Ying Yang Twins?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met het rapduo The Ying Yang Twins?
Wat is er gebeurd met het rapduo The Ying Yang Twins?
Anonim

"Get Low" was begin jaren 2000 een grote hit dankzij Lil Jon en The East Side Boyz en zijn vrienden The Ying Yang Twins. De Yin Yang Twins waren niet echt een tweeling, ze waren een duo gecreëerd door Kaine (Eric Jackson) en D-Roc (D'angelo Holmes).

Ying Yang was overal in de vroege jaren 2000. Ze namen naast hun werk met Lil Jon verschillende hitnummers en albums op, en hun liedjes blijven tot op de dag van vandaag populaire partyrock en stadionhymnes. Roem is echter wispelturig en men kan niet voor altijd aan de top van hun spel blijven, en met de opkomst van andere sterren is men meestal verplicht om gracieus een stap opzij te doen. Dus, terwijl een nieuwe golf van rappers op de 1 plekken in de hitlijsten is gestapt, vragen velen zich tegenwoordig af, wat zijn de Ying Yang-tweeling tot nu toe?

8 Ze debuteerden in 2000

D-Roc en Kaine kwamen voor het eerst in de scene in 2000 met hun debuutnummer 'Whistle While You Twurk'. Het nummer klom naar nummer 17 in de hiphop-hitlijsten en trok al snel de aandacht van enkele van de grootste rappers en producers van die tijd, waaronder Lil Jon. De Ying Yang Twins vergezelden hem, Kat Nu en Demo Dil op de Kings of Crunk Tour. Tijdens het touren werd hun eerste volledige album, Thug Walkin, uitgebracht. Het in eigen beheer uitgebrachte album was een hit.

7 Ze werkten samen met Lil Jon om een hit te schrijven

Na enkele uitdagende onderhandelingen werd Ying Yang uiteindelijk getekend bij TVT, maar terwijl die onderhandelingen voortgingen, werkten ze nog steeds samen met andere artiesten op het label, en een van hen was Lil Jon. Ze zongen de hook van zijn hit "Get Low", in 2002, en het nummer ontplofte. Critici van het lied voerden aan dat het te ongepast was omdat het erg naar seks en feesten verwijst, maar dat hielp alleen maar om van het lied een klassiek feestlied te maken."Get Low" was de nummer 2 track in de Billboard-hitlijsten in 2002 en bleef daarna nog minstens een jaar bovenaan de R&B/Hip Hop-hitlijsten staan.

6 Ze werkten samen met Britney Spears

"Get Low" maakte de Ying Yang Twins-iconen van hun tijd, en het duurde niet lang na het succes van dat nummer en hun volgende albums, zoals Me and My Brother, toen andere artiesten hen zochten om samen te werken. Het zal sommige mensen misschien verbazen om te horen dat een van die artiesten popzangeres Britney Spears was. Spears haalde het rapduo erbij om haar te helpen met haar nummer "I Got That Boom Boom" voor haar album In The Zone uit 2003. In 2021 rangschikte Rolling Stone In The Zone als een van hun 500 beste albums aller tijden.

5 Ze schreven een nummer dat nu een NFL-nietje is

Hun nummer "Halftime (Standup and Get Crunk)" eert de liefde voor sport van het duo en is nu een hoofdbestanddeel van hun team, de New Orleans Saints. Het nummer wordt afgespeeld wanneer het team een touchdown scoort. Niet alleen dit, maar het nummer is nu een nietje in veel NFL-arena's. Het nummer komt ook voor in de videogames NFL Street 2, Madden NFL 11, en was een aantal jaren het openingsnummer voor het NBA-team de San Antonio Spurs.

4 Ze deden een film in 2004

Tussen het midden van de jaren negentig en het midden van de jaren 2000 waren komedies populair waarin grote rappers speelden of ze gebruikten voor cameo's. Een van de bekendste van deze komedies is Soul Plane, met Snoop Dogg, Kevin Hart en Method Man in de hoofdrollen. Verschillende andere rappers maakten cameo's in de film, en zoals sommigen misschien al geraden hadden, was The Ying Ying Twins een van die cameo's.

3 Ze brachten hun Greatest Hits-album uit in 2009

Ze bleven het grootste deel van het decennium schrijven, opnemen en samenwerken, soms samen en soms in soloprojecten, en ze bleven beroemde nummers opnieuw opnemen en uitbrengen als mixtapes. D-Roc begon in 2005 zelfs een andere rapgroep, Da Muzicianz, met zijn broers Mr. Ball, en Da Feestvarken. Het paar leek echter klaar om hun vertrek uit de schijnwerpers te beginnen, omdat ze in 2009 hun grootste hits-cd, Legendary Status: Ying Yang Twins Greatest Hits, uitbrachten, dat jaar brachten ze ook hun zesde studioalbum Ying Yang Forever uit in 2009. Ze nemen nog steeds op en mixtapes uitbrengen, maar ze hebben sinds 2012 geen studioalbum meer geproduceerd.

2 Ze toerden in 2019

Ze zijn misschien langzaam minder prominent op het toneel geworden naarmate ze ouder werden en er in de loop der jaren nieuwe rappers opkwamen, maar het publiek kon ze opnieuw live zien optreden in de Millenium Tour van 2019. De Millenium Tour was een tournee die enkele van de grootste artiesten van de vroege jaren 2000 toerde, waaronder artiesten als Lil Jon, Ying Yang en B2K.

1 Wat zijn ze vandaag waard

Helaas, hoewel D-Roc en Kaine instrumentale delen waren van de hiphopscene van hun tijd, hebben ze financieel niet veel geluk gehad. Tegenwoordig hebben de twee een gecombineerd vermogen van een miezerige $ 100, 000, met ongeveer $ 50, 000 op elk van hun namen. Tussen de betalingen van kinderbijslag en slechte bestedingsgewoonten hebben de twee een snelle daling van hun vermogen doorstaan.

Aanbevolen: