Wat is er gebeurd met de run op Broadway van Beanie Feldstein

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de run op Broadway van Beanie Feldstein
Wat is er gebeurd met de run op Broadway van Beanie Feldstein
Anonim

Glee-actrice Lea Michele zal de hoofdrol spelen in Broadway's Funny Girl, ter vervanging van Beanie Feldstein, die onlangs onthulde dat ze bijna twee maanden eerder stopte met haar run omdat de producers van de show de show in een andere richting namen.

De 29-jarige ster, de zus van Jonah Hill, werd in augustus 2021 onthuld als Fanny Brice in de Broadway-revival van Funny Girl. Haar vertrek komt te midden van berichten over backstage-problemen, gezondheidsproblemen en recensies die haar prestaties bekritiseren.

Funny Girl is gebaseerd op het echte leven van Fanny Price, een van de meest gevierde artiesten van haar tijd. Haar leven werd de basis voor een musical uit 1964 met in de hoofdrol Barbra Streisand. De Broadway-ster, filmactrice en komiek had een beroemde stormachtige relatie met ondernemer en gokker Nick Arnstein, het middelpunt van de beroemde musical.

9 Beanie Feldstein stopt vroeg

De Booksmart-actrice schreef een briefje op haar Instagram, waarin ze zei dat ze 31 juli zal vertrekken in plaats van haar oorspronkelijke vroege vertrekdatum van 25 september.

“Het spelen van Fanny Brice op Broadway is een levenslange droom van mij geweest, en de laatste paar maanden was het een grote vreugde en een ware eer”, schreef Feldstein, 29. "Toen de productie besloot om de show in een andere richting te sturen, nam ik de extreem moeilijke beslissing om eerder dan verwacht te stoppen."

Feldstein, die gemengde recensies ontving voor haar rol in de langverwachte revival, vervolgde: Ik zal deze ervaring nooit vergeten en uit de grond van mijn hart wil ik iedereen bedanken die naar de August Wilson voor de liefde en steun die je mij en onze geweldige cast en crew hebt getoond.”

Feldstein voegde toe: De mensen met wie ik de grote vreugde heb gehad om 'Funny Girl' elke avond tot leven te brengen, zowel op als naast het podium, zijn allemaal opmerkelijk getalenteerde en uitzonderlijke mensen en ik hoop dat je blijft meedoen ze op Henry Street nadat ik op 31 juli vertrek.”

8 Werd Beanie Feldstein ontslagen door Funny Girl?

Een bron voor Page Six beweerde dat producenten Beanie begonnen aan te zetten na negatieve recensies over haar optreden en dalende kaartverkoop. "Producenten hebben haar eigenlijk ontslagen", beweerden ze.

De bron voegde eraan toe: "Het bericht op de sociale media was dat ze stopte nadat ze was ontslagen." De producenten waren blijkbaar "overrompeld" door de verklaring en werden er pas 30 minuten over verteld voordat het op Instagram werd gedeeld.

Page Six's insiders beweren dat Feldstein een jaarcontract had en de rol zou spelen tot april 2023, maar de show plaatste medio juni op sociale media dat zowel Feldstein als haar co-ster Jane Lynch zou vroeg vertrekken.

7 Voelde Beanie Feldstein zich verraden door producenten van grappige meisjes?

Een andere bron bij Page Six had een iets andere versie van het verhaal. "De producers waren zich er absoluut van bewust dat ze deze aankondiging deed, en ze keurden die taal goed. Gisteren ging er een e-mail uit van de producers om de rest van het bedrijf op de hoogte te stellen van haar laatste uitvoeringsdatum en dat de informatie zou worden vrijgegeven. Het was geen verrassing aan iedereen."

De 29-jarige actrice zou zich 'verraden' hebben gevoeld bij het team omdat ze haar opbouwde en vervolgens in de steek liet.

De insider zei: "Het hele creatieve team heeft een merk opgebouwd rond een nieuw type Fanny voor een nieuwe generatie. Nu hebben ze zich tegen haar gekeerd en wijzen ze naar haar alsof zij de reden is waarom de show is werkt niet."

"Beanie voelt zich aangevallen door iedereen om haar heen. Ze zegt: 'Je hebt me hier in de eerste plaats gebracht!'"

6 Beanie Feldstein's Negative Funny Girl Reviews

Beanie Feldsteins optreden op de Broadway-revival verdeelde critici in de eerste recensies. Hoewel de première op 24 april staande ovaties oogstte, waren sommige critici minder aardig. Sommige critici waren onzeker over haar charme, terwijl anderen vonden dat haar stem niet sterk genoeg was voor de rol.

Vulture's Helen Shaw schreef: "In nummer na nummer laat Feldsteins stem haar in de steek. Piercing en onaangenaam als het hoger wordt dan haar borst, vervagend en pikant als het zelfs maar een paar stappen afda alt, het is gewoon geen geluid dat je verwacht te horen op Broadway."

"Om een soort emotionele betekenis te geven aan Fanny's karakter, heb je een actrice nodig met buitengewone charme, volwassenheid en finesse", schreef Frank Rizzo voor Variety. “Oh, en [om] de hel uit de partituur te zingen. Fanny van Feldstein is een vrouw-kind met grote ogen, soms koppig, onhandig en dom.”

“Haar scherpe komische timing past zich goed aan de slapstickgrappen van de show en Fanny's avant-klutz-schtick aan; haar diepbruine ogen, wijd als schotels, projecteren effectief een echte mens op en naast het meta-podium, schreef Adrian Horton, positiever, voor The Guardian.

5 Waarom Beanie Feldstein een aantal grappige meisjesshows heeft gemist

Nadat ze haar schok voortijdig vertrek aankondigde, zal Beanie Feldstein shows missen nadat ze de diagnose tonsillitis had gekregen. "Ik ben net terug van de oor-, neus- en keelarts, die me vertelde dat ik tonsillitis heb, wat buitengewoon besmettelijk is", onthulde ze onlangs.

"Het laatste wat ik op deze aarde zou willen, is de mensen van wie ik hou ziek maken, en ik mag het hele weekend gewoon niet op het podium staan", voegde de Golden Globe-genomineerde eraan toe. "Ik kan niet wachten om mijn laatste twee weken te doen … en je moet op een bepaald moment gewoon lachen. Als het regent, giet het op je oude vriend Bean.”

Eerder in de maand miste ze shows omdat ze positief was getest op COVID-19. "Ik ben erg dankbaar dat ik me niet al te slecht voel", zei ze in een video op haar sociale media. "Ik baal gewoon enorm dat ik niet iedereen in het theater zie."

4 Waarom Jane Lynch stopte met Funny Girl

Glee-actrice Jane Lynch verlaat ook haar rol in Funny Girl op 4 september.

"Weet je, het was gewoon een heel sterk idee om [Tovah] Feldshuh en Lea samen in première te laten gaan. Dat is de enige reden [we zullen niet samen verschijnen]", vertelde Lynch aan Deadline.

Fans hebben gespeculeerd dat Lynch plotseling vertrok vanwege geruchten dat Michele notoir moeilijk was om mee samen te werken. Er zijn talloze klachten geweest tegen Michele en haar houding bij het filmen van Glee. Lynch' personage in Glee, Sue, had een beroemde hekel aan het personage en liep weg toen ze een van de nummers uit de musical uitvoerde. Zou het leven de Ryan Murphy-show kunnen weerspiegelen?

"We hebben er contact over gehad", vertelde Lynch aan Deadline over Lea Michele. "Ik ben dol op haar. Ze gaat gewoon deze show nemen en het haar eigen maken. Ik ben zo blij dat ze de kans krijgt in het echte leven om de show te doen en niet alleen op 'Glee'."

3 Beanie Feldstein's Funny Girl worstelde om kaartjes te verkopen

Hoewel Funny Girl afgelopen voorjaar in het begin van de serie regelmatig de grens van $ 1 miljoen aan de wekelijkse kassa overtrof, hadden matige recensies en geen Tony-nominaties voor Beanie Feldstein of Jane Lynch, evenals het negeren van de show, een negatieve invloed op de verkoop. Uit de verkoop in juli blijkt dat slechts 75% van de stoelen bezet was, met een bruto van $743,213.

Tickets voor juli en augustus blijven momenteel $69+ voor de meeste uitvoeringen, wanneer Feldstein in de rol zal blijven optreden.

2 Beanie Feldstien's rol van Fanny Brice wordt vervangen door Lea Michele

De rol van Fanny Brice wordt overgenomen door Glee-ster Lea Michele. "Een droom die uitkomt is een understatement", schreef Michele op Instagram. “Ik ben zo ongelooflijk vereerd om me bij deze geweldige cast en productie aan te sluiten en terug te keren naar het podium om Fanny Brice op Broadway te spelen. Tot 6 september.”

De kaartverkoop om Michele als Fanny op het podium te zien, is al verbeterd aan de kassa, met stoelen in het August Wilson-theater voor $ 500 tot $ 2. 500.

Tickets voor shows in juli en augustus, wanneer Feldstein en haar understudy optreden, kosten slechts $ 69 en shows op doordeweekse dagen slechts $ 49.

1 Lea Michele's lange auditie voor de rol in Funny Girl

In de loop van Glee's serie van zes seizoenen zong Rachel Berry, het personage van Lea Michele, enkele van Fanny's meest bekende muzieknummers, waaronder 'Don't Rain on My Parade', 'My Man, I'm the Greatest' Ster' en 'Mensen'. In seizoen vijf van de komedie/drama stopt Rachel met studeren nadat ze haar droomrol als Fanny heeft beland in een Broadway-revival van Funny Girl.

Tijdens een optreden in 2017 in Watch What Happens Live met Andy Cohen zei Lea dat ze "echt hoopte" om Fanny ooit te spelen.

“We dachten eraan om het direct na Glee te doen, maar ik heb veel van de nummers van Funny Girl op Glee gedaan, dus het voelde als een beetje snel”, zei ze. “Maar ik voel me er echt klaar voor het nu, dus misschien kunnen we het binnenkort doen."

Toen een nieuwe versie van Funny Girl werd aangekondigd, was Lea Michele trending op Twitter en veel mensen beschouwden Glee als een lange auditie voor de felbegeerde rol.

Aanbevolen: