Alles wat er is gebeurd in Caitlyn Jenner's gênante run voor gouverneur van Californië

Inhoudsopgave:

Alles wat er is gebeurd in Caitlyn Jenner's gênante run voor gouverneur van Californië
Alles wat er is gebeurd in Caitlyn Jenner's gênante run voor gouverneur van Californië
Anonim

Als beroemdheden de politiek ingaan, variëren de resultaten altijd. Cynthia Nixon liep onlangs voor gouverneur van New York op een progressief platform. Clint Eastwood was ooit de burgemeester van Carmel. Arnold Schwartzenagger was de gouverneur van Californië van 2003-2010, en laten we de reality-tv-carrière van onze vorige president, Donald J. Trump, niet vergeten.

Verschillende beroemdheden zijn politieke activisten, maar wanneer beroemdheden zich kandidaat stellen voor het ambt, stellen ze zichzelf open voor controle, persoonlijke aanvallen en mogelijke schaamte, in tegenstelling tot al het andere waarmee ze eerder werden geconfronteerd. Onlangs besloot Caitlyn Jenner, winnares van de Olympische gouden medaille en reality-tv-ster, de ouder van Kendall en Kylie Jenner en voormalig stiefouder van de Kardashian-zussen, te proberen politicus te worden toen ze zich kandidaat stelde voor de gouverneur van Californië in de race om terug te roepen Gouverneur Gavin Newsom. Het ging niet goed.

Newsom, een democraat, versloeg de terugroepactie gemakkelijk met meer dan 60% van de stemmen. Terwijl Jenner, een Republikein, zichzelf vernederde door een debacle van een campagne te voeren en haar publieke imago permanent heeft geschaad. Hier is alles wat er gebeurde tijdens de verlegenheid van Caitlyn Jenner voor een campagne.

9 Ze kondigde haar kandidatuur aan

Jenner maakte haar kandidatuur bekend op 23 april 2021, kort nadat de staat Californië had aangekondigd dat conservatieven genoeg handtekeningen hadden verzameld om een terugroepverkiezing te starten. Jenner speelde al in het openbaar met het idee om zich kandidaat te stellen door op te treden bij conservatieve fondsenwervers en te hinten op de mogelijkheid dat ze in interviews zou kunnen meedoen. Toen officieel werd dat de kiezers in Californië in september over het lot van Newsom zouden beslissen, maakte Jenner haar kandidatuur ook officieel.

8 Haar eigen partij heeft haar afgewezen

De GOP stond voor een hindernis die hen de hele terugroepactie zou kosten, ze waren te traag om de partij achter een voorkeurskandidaat te scharen van de 46 kandidaten die in de running waren. De meeste kandidaten waren Republikeinen, wat leidde tot splitsingen binnen de partij, maar uiteindelijk schaarde de meerderheid van de conservatieven zich achter talkradiopresentator en onvermurwbare Trump-supporter Larry Elder, die net als Trump weerlegde samenzweringstheorieën over verkiezingsfraude en COVID pusht.

7 Ze werd het slachtoffer van walgelijk flagrante transfobie

Maar schadelijker voor Jenners kansen was de schaamteloze transfobie van leden van haar eigen partij. Conservatieve YouTubers zoals Michael Knowles en Ben Shapiro waren er snel bij om Jenner uit te smeren en te zeggen dat ze, omdat ze trans is, zowel geen echte vrouw als geen echte conservatief is. Shapiro en conservatieve experts zijn berucht om het opzettelijk verkeerd maken van transgenders en Jenner was geen uitzondering. Ook werd Jenner, toen hij campagne voerde bij conservatieve functies, het slachtoffer van hecklers die meedogenloos transfobe beledigingen uitspuwden.

6 De LGBTQ-gemeenschap heeft haar afgewezen

Als de afwijzing van haar eigen partij niet schadelijk genoeg was, had Jenner te maken met een gelijke moeilijkheidsgraad toen LGBTQ-kiezers haar overweldigend afwezen. Jenner, die oorspronkelijk werd gezien als een voortrekker voor trans-zichtbaarheid toen ze in 2012 uit de kast kwam, verloor alle wederkerigheid toen ze president Donald Trump steunde, ondanks het feit dat Trump de transgemeenschap aanviel door hen uit de Amerikaanse strijdkrachten te weren. Het is ook vermeldenswaard dat de meeste recente wetten die transgenders discrimineren, zijn geschreven door GOP-wetgevers. Desondanks is Jenner trouw gebleven aan de partij, wat zichzelf de loyaliteit van de meeste transactivisten heeft gekost.

5 De meeste kiezers wilden de terugroepverkiezing niet op de eerste plaats

Het hielp Jenner's inval in de politiek niet dat ze een schromelijk impopulaire en ongewenste verkiezing koos om haar politieke carrière te beginnen. Politieke experts beschouwen de poging om Gavin Newsom terug te roepen als een van de grootste mislukkingen in de moderne politiek vanwege de slechte organisatie van de GOP en hun beruchte gebrek aan populariteit in de staat Californië. Over het algemeen hebben impopulaire partijen niet de neiging om de gunst van de kiezers te winnen, maar Jenner heeft zichzelf er op de een of andere manier van overtuigd dat ze de redder van haar partij zou kunnen zijn. De resultaten van de verkiezingen zouden dat weerleggen.

4 De meeste kiezers in CA haten de GOP

Misschien is haat een sterk woord, maar de GOP heeft weinig tot geen macht in de staat Californië. De partij heeft slechts 19 vertegenwoordigers in de wetgevende macht van CA en 9 in de senaat. Statistieken over partijregistratie van de staatssecretaris van Californië laten zien dat de GOP een virtuele band heeft met onafhankelijke (of geen partijvoorkeur) kiezers, waarbij amper 24% van de geregistreerde kiezers zich identificeert als Republikein. Exit-peilingen gaven ook aan dat veel kiezers gefrustreerd waren dat ze moesten stemmen in wat zij een "onnodige verkiezing" noemden, vooral omdat de officiële gubenotrial-verkiezingen van 2022 binnenkort plaatsvinden. Je associëren met de politieke minderheidspartij en meedoen aan een "onnodige verkiezing" is een interessante strategie om de steun van de meerderheid te winnen.

3 Ze heeft geen geld ingezameld

Om een verkiezing te winnen, moet je je campagne financieren met een constante stroom van donaties. Het is geen geheim dat kandidaten die het meeste geld inzamelen, de neiging hebben om te winnen. Maar ondanks haar inspanningen heeft Jenner nooit meer dan een magere $ 750.000 opgehaald in vergelijking met de $ 70 miljoen van Gavin Newsom. De campagne van Jenner had zo weinig geld dat ze de laatste weken van de campagne schulden moesten aangaan, waardoor ze $ 150.000 aan onbetaalde vergoedingen binnenhaalden.

2 Ze kreeg geen grote goedkeuringen

Jenner had geen grote aanbevelingen die in de gunst zouden kunnen komen bij een van de demografische gegevens die ze nodig had om te winnen, vooral niet onder Latijns-immigrantenstemmers (dankzij haar "Build the Wall!"-tweets), wat een van de grootste stemblokkades is in Californië. Terwijl Elder in ieder geval de steun had van verschillende vooraanstaande conservatieven en Newsom de steun had van prominente politici zoals senator Bernie Sanders (die de staat won in de voorverkiezingen van 2020), was Jenners enige opmerkelijke goedkeuring de conservatieve expert Tomi Lahren en het was nauwelijks genoeg om zwaai kiezers.

1 Ze kreeg amper 1% van de stemmen

Toen de stemmen binnenkwamen, duurde het slechts enkele minuten voordat duidelijk werd dat Gavin Newsom de GOP had verpletterd, en een van de meest verslagen kandidaten was Jenner samen met Elder, waar conservatieven zich meestal achter scharen, en John Cox, die eerder Newsom niet had verslagen bij de verkiezingen van 2018. Als de terugroepactie was geslaagd, zou Elder de nieuwe gouverneur zijn geworden met meer dan 3 miljoen stemmen en 48%. Cox verzamelde 300.000 stemmen en 4% van de stemmen, maar Jenner verzamelde slechts een zielige 75.000 stembiljetten, wat amper 1% van de uitgebrachte stemmen is.

Ondanks dit alles onthulde Jenner in haar laatste optreden in The View dat ze bereid is om weer voor kantoor te gaan. Als Jenner ooit een kans wil maken op een openbaar ambt, zal ze een manier moeten vinden om zich te ontdoen van de bagage die met deze electorale vernedering gepaard gaat. Ze zal ook de transfobe afwijzing moeten overwinnen waarmee ze wordt geconfronteerd door leden van haar eigen partij en de afwijzing die ze op zich heeft genomen van immigranten- en LGBTQ-kiezers. Dit is veel om te overwinnen als je al geen ervaring hebt in een openbaar ambt.

Aanbevolen: