Lady Gaga's voormalige dansers beschuldigen choreograaf van giftig gedrag

Lady Gaga's voormalige dansers beschuldigen choreograaf van giftig gedrag
Lady Gaga's voormalige dansers beschuldigen choreograaf van giftig gedrag
Anonim

Lady Gaga's "Chromatica Ball" debuteerde voor uitverkochte zalen en lovende recensies. De choreograaf van de show, Richard "Richy" Jackson, is echter onder vuur komen te liggen nadat verschillende voormalige dansers van Gaga hem beschuldigden van beledigend gedrag.

Jackson is sinds 2011 Gaga's hoofdchoreograaf en vervangt Laurieann Gibson na haar vierjarige ambtstermijn. Jackson had eerder als assistent-choreograaf van Gibson gewerkt. Noch Gaga, noch Jackson hebben gereageerd op de beschuldigingen. Rolling Stone kreeg te horen dat het team van Gaga de beschuldigingen serieus neemt en de beweringen van de dansers onderzoekt.

Het begon allemaal toen Gaga's kleine monsters haar oude danseressen op sociale media begonnen te bereiken, in de hoop wat details over de show te krijgen. Helaas vertelden veel van die dansers de fans dat ze niet zouden terugkeren.

"Om volledig open en eerlijk tegen jullie te zijn, was haar choreograaf Richard Jackson een verschrikkelijk persoon om voor te werken", zei danseres Montana Efaw op haar Instagram Story, eraan toevoegend dat hij "me jarenlang mentaal mishandelde"."

Efaw, die in 2009 op 18-jarige leeftijd voor Gaga begon te dansen, was de eerste persoon die dergelijke beschuldigingen tegen Jackson uitte. Andere voormalige dansers volgden dit voorbeeld, waaronder Caroline Diamond, Kevin Frey en Sloan-Taylor Rabinor.

"Hij misbruikte me; hij bracht me in verlegenheid; hij zorgde ervoor dat ik me vreselijk voelde op de werkplek, gewoon omdat hij dat kon," zei Diamond op Instagram.

Noch Frey noch Rabinor noemden Jackson, maar deelden hun eigen verhalen over wat ertoe leidde dat ze het Gaga-kamp verlieten. Rabinor zei dat "leiderschap" in team Gaga "slecht voor mij als mens" was. Frey beweerde dat een "individu" "ongekwalificeerd en ongeschikt was om een groep volwassen professionele artiesten te leiden".

Graham Breitenstein begon Jackson in 2016 te assisteren en beweerde dat hun vriendschap en professionele relatie vorig jaar "abrupt eindigde" zonder de reden te onthullen. Hij ging verder met te zeggen dat hij wist dat dit de laatste keer zou zijn dat hij met Lady Gaga werkte onder leiding van Jackson.

Rolling Stone sprak exclusief met vijf andere dansers die vertelden over hun tijd bij Jackson. Een van hen was Celine Thubert, een Franse danseres die in 2008 met Gaga werkte tijdens een promotietournee.

Thubert zei dat Jackson "respectloos" was, noemde haar namen en maakte zelfs grapjes over haar accent. Ze beweerde dat Jackson haar zonder kennisgeving verving in de videoclip "Poker Face". Toen Gaga later werd gevraagd wat er met Thubert en een andere danseres was gebeurd, zei ze: "Ze zijn beroemd geworden."

Knicole Haggins, die danste tijdens de "Born This Way Ball"-tour in 2012, herinnerde zich een soortgelijk verhaal over hoe Jackson "me heel slecht begon op te voeren" nadat ze met andere dansers had gesproken toen ze het gevoel hadden dat ze overwerkt waren. Haggins zegt dat Jackson "me uit de groep verbannen [en] mijn bestaan volledig negeerde."

Alle dansers hebben niets dan vriendelijke woorden voor Gaga zelf, wiens "Chromatica Ball" lovende recensies heeft gekregen van de eerste twee shows. Boris Pofalla, van de Duitse nieuwszender Welt, noemde het een "terugkeer van een artiest die met recht een van de grootste popsterren ter wereld kan worden genoemd en misschien wel de laatste."

In hun recensie voor de show in Stockholm zei Rolling Stone dat Gaga "terug in vorm was, wat bewijst dat ze, van vocale levering tot dans tot showmanschap, haar titel als een van 's werelds grootste levende musicalartiesten handhaaft."

Met al het vroege succes dat de "Chromatica Ball" heeft ontvangen, is het onduidelijk hoe groot de donkere wolk zal zijn tijdens deze tour.

Aanbevolen: