Is Beyoncé net lid geworden van TikTok om haar nieuwste album te promoten?

Inhoudsopgave:

Is Beyoncé net lid geworden van TikTok om haar nieuwste album te promoten?
Is Beyoncé net lid geworden van TikTok om haar nieuwste album te promoten?
Anonim

Alsof we nog een reden nodig hadden om lid te worden van TikTok! In juli 2022, zes jaar nadat het platform officieel werd gelanceerd, schitterde Beyoncé fans met haar allereerste bericht op de video-hostingservice.

Ze trad toe tot het platform voorafgaand aan de release van haar langverwachte 2022-album Renaissance, dat haar eerste is sinds Limonade uit 2016.

Naast het plaatsen van een video ter ondersteuning van het eerste nummer van haar nieuwe album, 'Break My Soul', had Beyoncé nog een verrassing voor fans op het platform: gebruikers hebben nu toegang tot Beyoncé's volledige muziekcatalogus om te gebruiken als audio of "geluiden" in inhoud die ze op het platform maken.

Slechts enkele uren nadat ze zich bij TikTok had aangesloten, trok Beyoncé al miljoenen volgers. Vanaf juli 2022 heeft ze 3,8 miljoen volgers. Sindsdien heeft ze nog een video gepost ter ondersteuning van Renaissance, en fans verwachten dat Queen B alleen maar meer zal posten in de aanloop naar de release van het album!

Wat was de eerste TikTok-video van Beyoncé?

Rolling Stone meldt dat Beyoncé een video op het platform heeft geplaatst met een verscheidenheid aan makers die video's hadden gepost die dansen op haar single 'Break My Soul', van haar aankomende album Renaissance.

Een van de TikTok-gebruikers in de video zei dat ze op weg waren om hun baan op te zeggen nadat ze waren geïnspireerd door de songtekst. Een ander was een maker van American Sign Language, en de video bevatte ook gastoptredens van Shangela, bekend van Drag Race, en Cardi B.

Queen B zegende fans door de video te ondertitelen met een persoonlijke handtekening: Toen jullie de wiebel loslieten, maakte me zo blij! Heel erg bedankt voor alle liefde voor BREAK MY SOUL!”

Beyoncé heeft ook alle creators in de video gecrediteerd door ze te taggen in de reacties.

Wanneer brengt Beyoncé haar nieuwe album uit?

Volgens Elle zal het album op 29 juli beschikbaar zijn voor streaming, maar het exacte tijdstip is nog onbekend. Fans kunnen naar Renaissance luisteren op Tidal, Apple Music, Amazon Music en Spotify.

Hoewel het album nog moet worden uitgebracht, zijn er al verschillende rapporten op het internet die belangrijke details delen. Bronnen melden dat het album 16 nummers zal bevatten en een meerdelig album zal zijn in plaats van een op zichzelf staand album. Op 20 juli deelde Beyoncé de volledige tracklijst via haar Instagram-verhaal.

Ze deelde ook wat van haar inspiratie en schreef in een Instagram-onderschrift: "Door dit album te maken, kon ik een plek vinden om te dromen en te ontsnappen in een enge tijd voor de wereld."

De in Houston geboren zangeres voegde eraan toe dat haar bedoeling bij het maken van het album was een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen.”

Wat de muziekstijlen betreft, suggereren rapporten dat fans een mix van hiphop, R&B en, zoals blijkt uit 'Break My Soul', disco en housemuziek, kunnen verwachten.

Schrijver EIC Edward Enniful, die de kans had om het album te horen, had een opwindend positieve reactie en beweerde (via Elle) dat de muziek ervoor zorgt dat luisteraars willen opstaan en bewegingen gaan gooien. De nummers werden verder uitgelegd als “muziek die velen op de dansvloer zal verenigen” en “muziek die je ziel raakt”.

Het album zal naar verluidt ook songwriting-credits bevatten van Ryan Tedder, die een van Beyoncé's iconische hits 'Halo' schreef, van haar album uit 2008 I Am … Sasha Fierce

Waarom veroorzaakt het nieuwe nummer van Beyoncé controverse?

Hoewel 'Break My Soul' overwegend positief is ontvangen door fans, veroorzaakt het controverse met critici die de politieke boodschap van het nummer analyseren.

Met teksten als: Nu, ik werd gewoon verliefd / En ik heb net mijn baan opgezegd / Ik ga een nieuwe rit vinden / Verdomme, ze werken me zo verdomd hard / Werk om negen uur, dan over vijf /En ze werken op mijn zenuwen/Daarom kan ik 's nachts niet slapen”, 'Break My Soul' is een anti-kapitalistisch volkslied genoemd.

Maar critici zoals Skylar Baker-Jordan, die voor de Independent schrijft, geloven dat het nummer niet anti-kapitalistisch is.

"'Break My Soul' is een fantastisch nummer, maar de vrouw die rijk opgroeide en ooit $ 2 miljoen ontving om voor Kadhafi op te treden, is geen icoon voor het overwinnen van de onderdrukking van de arbeidersklasse", beweert Baker-Jordan, eraan toevoegend dat met een nettowaarde van $ 440 miljoen, als iemand Beyoncé's ziel zou breken, "ze het zich waarschijnlijk zou kunnen veroorloven om een nieuwe te kopen.”

In zijn artikel betoogt Baker-Jordan dat het kunnen opzeggen van je baan een voorrecht is dat niet iedereen wordt geboden, dus het herstellen van een economisch systeem dat ongelijkheid ondersteunt, kan niet alleen gaan over ontslag nemen van je baan.

“Individuele actie kan ervoor zorgen dat ik me beter voel of jij je beter voelt, maar het helpt de meest onderdrukte arbeiders in onze economie niet”, schrijft hij.

“Dus, zeg in ieder geval je baan op als je je ellendig voelt. Het leven is te kort. Maar begrijp dat dit een persoonlijke en geen politieke daad is - en dat u alleen door de handen ineen te slaan met uw collega's om een rechtvaardige economische regeling te eisen, daadwerkelijke verandering tot stand kunt brengen. Aftreden is niet genoeg. We hebben een revolutie nodig.”

Aanbevolen: