Kunnen The Russo Brothers terugkeren naar Marvel?

Inhoudsopgave:

Kunnen The Russo Brothers terugkeren naar Marvel?
Kunnen The Russo Brothers terugkeren naar Marvel?
Anonim

Sinds het einde van de zeer succesvolle Infinity-saga zijn Joe en Anthony Russo nergens meer te vinden in het Marvel Cinematic Universe (MCU) Het regieduo, dat het roer overnam van twee van Marvel's grootste box office-hits, zijn sindsdien overgestapt naar hun eigen projecten, herenigd met Tom Holland voor het drama Cherry, werkend met wijlen Chadwick Boseman op 21 Bridges, verbonden met Chris Hemsworth voor Extraction, en meer recentelijk, Chris draaiend Evans in een schurk in de Netflix-actiefilm The Grey Man.

De Russo-broers hebben na The Grey Man ook verschillende andere projecten op stapel staan, waar de fans niet op kunnen wachten. Dat gezegd hebbende, kan men ook niet anders dan zich afvragen of de Russo's ooit weer naar de MCU zullen terugkeren.

De Russo Brothers willen een nieuwe franchise creëren

De Russos lanceerden hun productiebedrijf, AGBO, in 2017 en sindsdien hebben de broers allerlei tv- en filmprojecten nagestreefd. "We hebben ABGO zo ontworpen dat het volledig onafhankelijk is, zodat we naarmate dingen evolueren en veranderen, elk project overal en op elk moment kunnen uitvoeren", legt Anthony uit.

Zes jaar later heeft het bedrijf al een waardering van een miljard dollar behaald en miljarden aan productiebudget veiliggesteld, waardoor ze filmmakers kunnen helpen die misschien niet zoveel toegang hebben tot financiering als zij.

Er is bijvoorbeeld het door Michelle Yeoh geleide Everything Everywhere All at Once, dat wordt geregisseerd door een ander duo, Dan Kwan en Daniel Scheinert. De broers waren onder de indruk bij het zien van hun film Swiss Army Man uit 2016 en besloten hun nieuwste film te produceren.

“Ze deden ons veel aan onszelf denken toen we voor het eerst begonnen en maakten deze volledig losbandige film waar alleen Steven Soderbergh (die enkele van hun vroege films produceerde, samen met George Clooney) van kon houden, en alleen Steven Soderbergh hield ervan, zei Joe.

“Maar we keken naar Swiss Army Man en zeiden: 'O, interessant. Ik vraag me af of we ze kunnen helpen om een beetje te kalibreren zonder te corrumperen wie ze zijn, zodat ze iets explosievers kunnen creëren dat een veel groter publiek zou bereiken?' Omdat hun vermenging van absurdisme en emotie anders is dan alles wat we in lange tijd hebben gezien. En ook hun technische vaardigheden zijn geweldig.”

Voor de broers was het ook hun manier om vooruit te betalen. Zoals Joe het stelt, maakt hun beslissing om startkapitaal voor de film te verstrekken deel uit van hun inspanningen om "die karmische schuld terug te betalen die we het universum schuldig zijn." De film verdiende een indrukwekkende $ 94 miljoen tegen een geschat budget van $ 25 miljoen.

Een nieuwe film inspireerde de broers om andere wegen te verkennen

Rond dezelfde tijd gingen de Russo's eindelijk ook aan de slag met de big-budget Netflix-film The Grey Man, die ze al geruime tijd op het grote scherm wilden hebben.

“We begonnen met de ontwikkeling van The Grey Man terwijl we Winter Soldier maakten, niet wetende of we met Marvel zouden blijven werken. We hebben vier Marvel-films gemaakt', legt Joe uit. "Toen we aan de andere kant uitkwamen, haalden we het project uit Sony [waar het sinds 2014 op de plank lag]."

Na Avengers: Endgame pakten de Russo's The Grey Man opnieuw aan en deze keer brachten ze de schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely van Infinity War en Endgame erbij. En met de hulp van dit schrijversduo hopen de Russos ook hun eigen franchise te beginnen met The Grey Man.

"Een van de redenen waarom we dit bedrijf, AGBO, hebben opgericht en waarom we samenwerkten met Markus en McFeely, die al ons Marvel-werk hebben geschreven, is dat we dingen beschouwen als verhalende universums", legde Anthony uit.

Hij plaagde ook met andere mogelijke Grey Man-gerelateerde projecten die ze in de toekomst zouden kunnen nastreven. "We beschouwen alles als een soort verhalend universum dat kan worden verkend via een functie, een serie, enz.", zei Anthony."Dus een deel van ons concept van wat we hiermee willen doen, omvat andere versies van films en series."

The Russo Brothers sluiten een terugkeer naar Marvel niet uit

Hoewel de Russo's nu graag hun eigen universum willen bouwen, zijn fans misschien ook blij te weten dat Marvel nooit ver van hun gedachten is. "Kijk, we zijn dol op Marvel," zei Anthony. "Onze tijd om die films te maken is zeker een van de hoogtepunten van onze carrière, en we vonden het geweldig om daar met ze allemaal samen te werken."

Ze geven echter ook toe dat ze het momenteel te druk hebben om aan meer superheldenprojecten te werken. "We hebben momenteel geen plannen om iets meer met Marvel te doen, maar dat betekent niet dat het op een bepaald moment in de toekomst kan gebeuren", verduidelijkte Anthony.

In de tussentijd ligt hun focus op het benutten van wat ze hebben geplukt uit al die jaren van samenwerking met Marvel. "Toen we met Marvel werkten, reisden we tien jaar de wereld rond", legt Joe uit."Wat dat je in staat stelt, is een begrip dat verder gaat dan een Hollywood-gecentreerd gezichtspunt van hoe je inhoud kunt creëren."

Aanbevolen: