Training voor John Wick was niet gemakkelijk voor Keanu Reeves

Inhoudsopgave:

Training voor John Wick was niet gemakkelijk voor Keanu Reeves
Training voor John Wick was niet gemakkelijk voor Keanu Reeves
Anonim

Keanu Reeves, geboren in Beiroet, Libanon op 2 september 1964, is een veelzijdige acteur die speelde in meerdere bekroonde films zoals The Matrix Trilogy, Speed, Bill en Ted, de John Wick-serie en nog veel meer. Aangezien hij optreedt in voornamelijk op actie gebaseerde films, heeft hij een groot aantal trainingen in verschillende vechtsporten ondergaan. De John Wick-filmserie is tot nu toe de meest uitdagende trainingscyclus gebleken.

Keanu Reeves had uitgebreide vechtsporttraining voor John Wick

Keanu Reeves schittert als de hoofdpersoon in de John Wick-filmserie wiens vaardigheden zo goed worden benut, dat hij een mythische boeman-achtige figuur in de onderwereld van de huurmoordenaar is geworden die de bijnaam "Baba Yaga" verdient.

John Wick is een meester in zijn vak, gespecialiseerd in alle vormen van moord en infiltratie, voltooit missies over de hele wereld en heeft een slagingspercentage van 100%. John ging met pensioen en zijn rustige leven kwam abrupt tot een einde nadat voormalige medewerkers de boeman wakker maakten.

John Wick is een meester in vele vormen van vechtsporten en heeft onbetwiste schietvaardigheid, natuurlijk moest Keanu Reeves intensief trainen om zijn rol tot leven te brengen.

Hetzelfde kan gezegd worden over Keanu Reeves! Hij is opgeleid in de kunsten van:

  • Judo
  • Japanse Ju-Jutsu
  • Braziliaanse Jiu-Jitsu.

Dit zijn drie stijlen die voornamelijk in de serie worden gebruikt. Hij werd opgeleid onder de gebroeders Machado en Jonathan Eusebio, die bekende en gerespecteerde krijgskunstenaars en choreografen zijn.

Keanu toonde zijn judovaardigheden zo goed in de film dat de Internationale Judofederatie hem een ere-judo-zwarte band toekende.

Vuurwapentraining was ook betrokken bij Keanu Reeves

Keanu's vuurwapentraining en close quarter tactiektraining kwamen van Taran Butler, een voormalige competitieve schutter met meerdere onderscheidingen in verschillende gebieden van zijn sport, bekend als een van de beste vuurwapeninstructeurs ter wereld. Hij runt ook een bedrijf genaamd 'Taran Tactical'. Keanu had ook hulp van voormalig Navy SEAL en CIA-aannemer Shawn Ryan, die het tactiektrainingsbedrijf 'Vigilance Elite' leidt.

Keanu Reeves volgde 4 maanden training, 5 dagen per week, 8 uur per dag om zijn karakter tot leven te brengen. Een scène die zijn man-tegen-man-gevechtsvaardigheden echt benadrukt, is de vechtscène in het magazijn in John Wick: Chapter 2.

Hij gebruikt verschillende judotechnieken zoals een Ippon Seoi Nage, Harai Goshi en Sumi Gaeshi. Hij toont zijn Braziliaanse Jiu Jitsu-techniek door zijn tegenstander vanaf de zijkant te besturen voordat hij hem afmaakt met een slag. Hij ontwapent ook de wapens van zijn tegenstanders en gebruikt liesschoppen en hakkende slagen om een voordeel te behalen door zijn gebruik van Japanse Ju-Jutsu te tonen.

Een andere scène die deze keer zijn schietvaardigheid en schietvaardigheid benadrukt, is de scène van de thuisinvasie uit de eerste John Wick-film.

Zijn tactiek en nauwkeurigheid die in deze scène worden benadrukt, samen met zijn tactische herlaadbeurten, laten echt zien hoe hard Keanu heeft getraind, het geeft het publiek het gevoel dat John de hele situatie onder controle heeft, zelfs nadat hij voor een aanzienlijke tijd met pensioen is geweest. Hij gebruikt tactische herlaadbeurten en intelligente tactieken om zijn aanvallers uit te schakelen.

Auto- en motorstunts vergden serieus werk

Keanu heeft ook geleerd hoe hij zijn eigen auto- en motorstunts moet doen. Hij leerde hoe hij veilig verschillende manoeuvres kon uitvoeren om in de films te spelen.

Voorbeelden hiervan zijn de ontsnappingsscène van het magazijn in John Wick Chapter 2, waar hij moest driften en zijn auto in de film moest gebruiken om aanvallers op motorfietsen af te weren en te elimineren, en de motorachtervolgingsscène in John Wick Chapter 3, waar hij door Zero werd achtervolgd door New York totdat hij het vasteland bereikte. Met als doel de filmreeks zo authentiek mogelijk te laten lijken.

Keanu wilde deze echt gevaarlijke stunts zelf uitvoeren, met een paar uitzonderingen voor stunts waar hij zich niet prettig bij voelde.

Keanu is een lange tijd motorverzamelaar geweest en heeft zijn eigen collectie van verschillende vintage tot moderne fietsen verzameld en in 2011 richtte hij samen met zijn goede vriend, Gard Hollinger, het motorfietsbedrijf 'ARCH Motorcycle' op. ARCH is een internationaal bedrijf dat motorfietsen van de hoogste kwaliteit in Noord-Amerika maakt. Het staat bekend om zijn "Bespoke Sports cruiser-fietsen", het bedrijf overweegt nu ook elektrisch aangedreven motorfietsen toe te voegen naast hun motorfietsen met verbrandingsmotor.

In de nieuwste aflevering van de John Wick-serie wordt Keanu Reeves vergezeld door de beroemde krijgskunstenaar, acteur en choreograaf Donnie Yen, die sinds het einde van de jaren negentig in Judo en Braziliaans Jiu-Jitsu heeft getraind en een zwarte band en paars verdiende riem respectievelijk. Hij speelde ook de mentor en meester van Bruce Lee, grootmeester Ip Man in de gelijknamige filmreeks.

Donnie Yen zal het personage Caine spelen, een oude vriend van John. Donnie is verheugd om in de film te worden opgenomen. Hij is al heel lang fan van de filmserie en heeft naar verluidt een geweldige tijd met Keanu Reeves en regisseur Chad Stahelski.

Ben je enthousiast om te zien hoe Keanu en Donnie hun vechtsportvaardigheden gebruiken in de nieuwste aflevering? Let je op de verschillende vechtsporten die in de volgende film worden gebruikt?

Aanbevolen: