Is de Survival Reality Show, alleen, echt?

Inhoudsopgave:

Is de Survival Reality Show, alleen, echt?
Is de Survival Reality Show, alleen, echt?
Anonim

Alone is een realityshow op The History Channel waar deelnemers strijden om een geldprijs. Het doel? Overleef in de wildernis, helemaal alleen, voor een onvoorziene hoeveelheid tijd. De laatste man of vrouw die overeind blijft, ontvangt $ 500.000. Elk seizoen van de overlevingswedstrijd vindt plaats op een nieuwe locatie, van de ijzige toendra tot een bos. De show biedt kijkers indrukwekkende overlevingsprestaties en fans hebben genoten van elk seizoen van Alone.

Zoals bij elke realityshow vragen kijkers zich echter af hoe echt Alone eigenlijk is. Online vragen fans zich af hoe geïsoleerd deelnemers eigenlijk zijn, en of de show wordt opgevoerd in plaats van dat deelnemers echt aan hun lot worden overgelaten. Laten we ingaan op de details van The History Channel's Alone en of de show echt is.

8 Zijn deelnemers eigenlijk alleen?

Het korte antwoord is ja. Deelnemers die op Alone strijden, krijgen tijdens hun deelname aan de show geen echte hulp. Schuilplaatsen bouwen, vuur maken en voedsel vinden zijn volledig aan de individuele deelnemer. Ze krijgen een satelliettelefoon voor noodgevallen en om de concurrentie uit te schakelen.

Dat gezegd hebbende, brengt The History Channel Alone op de markt als veel meer geïsoleerd dan het in werkelijkheid is. Om deelnemers veilig te houden en voor snelle noodextracties, worden deelnemers op Alone doorgaans gedropt binnen een straal van een uur van een soort beschaving. Ze hebben echter geen toegang tot deze beschaving, dus ze zijn ongeveer zo alleen als ze maar kunnen zijn.

7 Heeft Alone cameraploegen met deelnemers?

Dit is een aspect van The History Channel's Alone dat heel anders is dan reguliere reality- en survivalshows. Er zijn geen cameraploegen die de deelnemers omringen terwijl ze in de wildernis zijn. Dit aspect onderscheidt niet alleen de show, maar spreekt ook tot de echte isolatie die deelnemers ervaren terwijl ze alleen zijn.

Het feit dat er geen cameraploegen zijn, betekent echter wel dat elke deelnemer verantwoordelijk is voor het vastleggen van zijn eigen beelden. Dus hoewel Alone niets voor de kijkers opvoert, betekent dat niet noodzakelijk dat deelnemers sommige momenten niet dramatiseren om zichzelf meer schermtijd te geven.

6 Alleen biedt medische supervisie

Om medische noodgevallen of toekomstige rechtszaken te voorkomen, heeft Alone regels opgesteld om een semi-veilige ervaring voor deelnemers te behouden. Uitvoerend producent Shawn Witt sprak hierover en zei: "Ik kan iedereen verzekeren dat het niet authentieker kan zijn" en de enige interferentie met deelnemers zijn de "noodzakelijke veiligheidsmaatregelen". Dit omvat medische check-ins voor deelnemers en een BMI-drempel van 17.

Er kan veel gebeuren tussen deze medische check-ins. Aangezien medisch personeel niet constant aan de kant van de deelnemers staat, vormen echte ziekten en verwondingen nog steeds een risico voor iedereen die ervoor kiest om alleen te strijden.

5 Hoe lang zijn deelnemers alleen ?

De structuur van de show geeft de deelnemers weinig opluchting. Omdat de show draait om de 'last man standing'-mentaliteit, hebben deelnemers geen idee hoe lang ze in de wildernis zullen zijn. Ze krijgen ook geen enkele neiging van hoeveel deelnemers er nog over zijn. Theoretisch zouden deelnemers maximaal een jaar vast kunnen zitten.

In seizoen 7 van Alone werden meer regels opgesteld om een winnaar te bepalen. Het aanvankelijke geld voor de laatste deelnemer die overbleef was $ 500.000. Seizoen 7 speelde zich af in het noordpoolgebied en als een deelnemer het meer dan 100 dagen volhield, ontving hij $ 1 miljoen. Seizoenen 8 en 9 zijn teruggekeerd naar het oorspronkelijke formaat van de show.

4 Welke hulpmiddelen brengen deelnemers alleen mee?

Deelnemers van Alone mogen geen items zoals lucifers, zonnebrandcrème, kaarten of aas meenemen. Zoals eerder vermeld, krijgt elke deelnemer een satelliettelefoon voor het geval ze ervoor kiezen om de show te verlaten. Ze krijgen ook een GPS-tracker, verband, een hoofdlamp en verschillende andere items om het filmen gemakkelijker te maken en voor veiligheidsdoeleinden.

Naast de gegarandeerde items die ze krijgen, kunnen deelnemers tien items selecteren om mee te nemen uit een vooraf goedgekeurde lijst. Sommige items die deelnemers hebben meegebracht, zijn potten, vangdraad, een slaapzak en een pijl en boog.

3 Worden alleen deelnemers betaald?

Aangezien The History Channel's Alone een overlevingswedstrijd is, mogen kijkers verwachten dat deelnemers geen geld zien totdat de winnaar hun grote som heeft ontvangen. Wat kijkers niet zien, is het feit dat deelnemers daadwerkelijk betaald worden om op Alone te zijn, net als elke andere realityshow op televisie.

In een nu gearchiveerde reddit-thread legt voormalig deelnemer Sam Larson van seizoen 2 uit hoe "deelnemers wekelijks een toelage krijgen, dus we worden gecompenseerd voor de tijd die we besteden aan het werken aan de productie, evenals voor en na werk laten zien."Helaas voor degenen die de laatste geldprijs niet winnen, "de beloning is niet geweldig, maar het is beter dan veel realityshows."

2 alleen toont indrukwekkende fysieke inspanningen

Omdat deelnemers zichzelf moeten filmen, kunnen kijkers van dichtbij de fysieke inspanningen en tol zien die nodig is om in de wildernis te overleven. Het bouwen van een schuilplaats en het jagen op je eigen voedsel is geen geringe taak. Kijkers zijn getuige van de fysieke gevolgen die deelnemers ervaren, met name door uitdroging en gebrek aan voeding.

Eén deelnemer in seizoen 5 viel flauw door uitdroging. Larry kreeg een black-out terwijl hij zijn camera vasthield en werd later wakker op zijn rug om uit te leggen dat hij last had van hoofdpijn door uitdroging. Elke deelnemer aan Alone verliest uiteindelijk veel gewicht, en dat is buitengewoon moeilijk.

1 alleen duwt deelnemers naar een breekpunt

Hoewel de fysieke prestaties op Alone erg indrukwekkend zijn, is dat niet het enige aspect waarop deelnemers zich moeten voorbereiden bij het betreden van de show. Zo alleen en geïsoleerd zijn eist ook zijn tol van de mentale toestand van de deelnemers, omdat ze de ondersteuningssystemen missen die ze thuis gewend zijn.

Veel deelnemers aan Alone hebben daadwerkelijk afgehaakt vanwege eenzaamheid. Zo ver weg zijn van familie en vrienden zorgt voor een stressvolle situatie, en zelfs degenen die goed zijn voorbereid op de wildernis voelen deze effecten. Het doden van dieren was ook een bron van mentale achteruitgang in de show. Terwijl andere realityshows duidelijk nep zijn, spreekt dit aspect tot de authenticiteit van Alone.

Aanbevolen: