De meest verknoeide momenten op Netflix' Black Mirror, volgens fans

Inhoudsopgave:

De meest verknoeide momenten op Netflix' Black Mirror, volgens fans
De meest verknoeide momenten op Netflix' Black Mirror, volgens fans
Anonim

Black Mirror keert terug naar Netflix voor seizoen 6. De geliefde dystopische thriller heeft gedurende al die jaren relevantie opgebouwd en behouden. Meer dan ooit weerspiegelt het sociale commentaar van de show een perfect beeld van hoe menselijke neigingen en functies en hoe afhankelijkheid van gemakkelijk toegankelijke technologie soms tot horror kan leiden.

Tot de rand gevuld met aangrijpend relevante paaseieren en verhalen, heeft de Netflix-show ons in het verleden met een aantal echt verknipte eindes in de war gebracht, en nu het nieuwe seizoen in aantocht is, laten we eens kijken naar de donkerste plotwendingen op Black Mirror, volgens fans.

SPOILER ALERT! Dit artikel bevat details van Black Mirror's Seasons 1-5.

8 Het sadistische gevangenissysteem in de witte beer van Black Mirror

Lenora Crichlow in Netflix White Bear
Lenora Crichlow in Netflix White Bear

Black Mirror speelt graag met het concept van eindeloze loops, en deze aflevering was niet anders. We zien hoe de hoofdpersoon probeert te rebelleren tegen een netwerk dat blijkbaar alle mensen heeft gehypnotiseerd. Maar tegen het einde komen we tot het besef dat dit hele ding slechts een opzet was om haar te martelen voor de gruwelijke misdaad die ze heeft begaan. Nadat ze haar dochter heeft vermoord en op camera heeft gefilmd, wordt ze nu elke dag gemarteld en gefilmd. Of de straf bij de misdaad past, is iets waar mensen tot op de dag van vandaag over discussiëren.

7 Een prinses redden in het volkslied van Black Mirror

Still uit The National Anthem-aflevering van Black Mirror
Still uit The National Anthem-aflevering van Black Mirror

Als de hele wereld wil dat de premier van het VK gemeenschap heeft met een varken om een ontvoerde prinses te redden, wat is dan volgens jou de normale gang van zaken? In een reeks bizarre incidenten toont deze Black Mirror-aflevering een gruwelijk maar angstaanjagend echt geval waarin een premier wordt onderworpen aan de meest extreme vorm van vernedering. Dit is de eerste aflevering van Black Mirror en zet echt de toon van wat de show als geheel probeert uit te beelden.

6 Een bloedbad plegen om een geheim in de krokodil van Black Mirror te redden

Andrea Riseborough in Netflix Black Mirror
Andrea Riseborough in Netflix Black Mirror

Mia verandert in een meedogenloze moordenaar uit angst dat haar diepgewortelde geheim naar buiten zal komen. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat bij elke poging om bewijs te wissen, de 'Recaller' nog meer sporen van de misdaad creëert. De aflevering neemt een naar verwachting donkere wending met Mia, gespeeld door Andrea Riseborough, die verandert in een seriemoordenaar, nadat ze een hele familie en een blind kind heeft vermoord. Veel Redditors beschouwen dit als de donkerste aflevering in het Black Mirror-universum.

5 Bezwijken voor verdiensten in Black Mirror's 15 miljoen verdiensten

Daniel Kaluuya & Jessica Brown Findlay in Netflix Black Mirror
Daniel Kaluuya & Jessica Brown Findlay in Netflix Black Mirror

Daniel Kaluuya's Bing Madsen leeft in een systeem waarin de valuta in de vorm van verdiensten is. Maar wanneer Abi, een vriendin die Bing overtuigt om mee te doen aan een wedstrijd voor haar surrealistische stem, haar talent vergooit door in een Adult Channel te vallen, wordt Bing gereduceerd tot één enkele emotie, namelijk spijt. Maar ook zijn uiteindelijke zelfmoordpoging verandert in een louter optreden. Het staat bekend als een van de beste en meest populaire afleveringen van Black Mirror, en het is geschreven door de maker van de show, Charlie Brooker en zijn vrouw Konnie Huq.

4 Alles verliezen door een hack in Black Mirror's Shut Up And Dance

Alex Lawther in Netflix Black Mirror
Alex Lawther in Netflix Black Mirror

Kenny, gespeeld door Alex Lawther, v alt ten prooi aan cybercriminaliteit wanneer zijn laptop wordt gehackt. Uit angst dat zijn expliciete video op het internet zou lekken, doet hij alles wat de hacker zegt, van vechten tegen een man tot het beroven van een bank. Maar uiteindelijk, na alle worstelingen die Kenny en soortgelijke andere mensen hebben doorgemaakt, worden hun geheimen toch onthuld. Wat nog schokkender is, is dat de jongen waar we al die tijd naar zochten, eigenlijk een pedofiel is. Het zette alle sympathieën op hun kop en liet de kijkers vreselijk in de war.

3 Een spel testen in de Playtest van Black Mirror

Een exemplaar van Edge magazine in de Playtest-aflevering van Black Mirror
Een exemplaar van Edge magazine in de Playtest-aflevering van Black Mirror

Cooper, gespeeld door de Falcon en The Winter Soldier-acteur Wyatt Russell, krijgt een baan om een game te testen in ruil voor geld. De game, die is gebaseerd op het personaliseren van zijn angsten, verloopt grotendeels zonder hikken totdat hij zichzelf begint te verliezen en vergeet wie hij is. De ervaring gaat van 0 tot 100 en wanneer hij denkt dat hij verlost is van het spel, gaat hij naar zijn huis zodat zijn moeder hem niet herkent. Zijn dood, die plaatsvindt als gevolg van de loutere signaalstoring van een telefoongesprek, is een van de meest brute in de serie.

2 De eindeloze lus in de witte kerst van Black Mirror

Don Draper in de White Christmas-aflevering van Black Mirror
Don Draper in de White Christmas-aflevering van Black Mirror

"White Christmas" kan worden bestempeld als een vlaggenschip Black Mirror-aflevering. Van begin tot eind bestaat de plot uit meerdere lagen en alle plotlijnen leidden tot gruwelijke eindes voor de twee personages. Levend in een eindeloze spiraal van het plegen van dezelfde moord en verbannen worden van de hele wereld en in wezen een geïsoleerd leven leiden, kunnen deze scenario's aantoonbaar als erger dan de dood worden bestempeld. En ze zijn allebei briljant samengevoegd in deze aflevering van Black Mirror.

1 Elk artefact heeft een verhaal in Black Mirror's Black Museum

Letitia Wright in Netflix Black Mirror
Letitia Wright in Netflix Black Mirror

De aflevering werd beroemd beschreven als een verhaal over straf en racisme. De hoofdpersoon van de aflevering, Nish gespeeld door Letitia Wright, eist wraak voor haar vader wiens hologram wordt gekweld en gebruikt als entertainment door voortdurend te worden geëlektrocuteerd. Het kwam op een moment dat het verhaal des te relevanter aanvoelt en het einde, hoe verdraaid het ook was, verdiend en verdiend voelt. Kan iemand een nieuw seizoen van Black Mirror verdragen? De maker denkt daar anders over, maar seizoen 6 is bevestigd en er is veel hype omheen.

Aanbevolen: