Dakota Johnson en Cosmo Jarvis ontwikkelden hun overtuigingschemie volledig op Zoom

Inhoudsopgave:

Dakota Johnson en Cosmo Jarvis ontwikkelden hun overtuigingschemie volledig op Zoom
Dakota Johnson en Cosmo Jarvis ontwikkelden hun overtuigingschemie volledig op Zoom
Anonim

Sinds de enorm succesvolle Fifty Shades-trilogie een paar jaar geleden ten einde liep , heeft Dakota Johnson verschillende filmprojecten nagestreefd, variërend van indies tot met sterren bezaaide ensemblefilms. Meer recentelijk nam de inwoner van Austin ook het Netflix-drama Persuasion op, dat is gebaseerd op een roman van Jane Austen.

In de film speelt Johnson het hoofdpersonage Anne Elliot die onverwacht herenigd wordt met een minnaar (Cosmo Jarvis) met wie ze acht jaar geleden weigerde te trouwen. En hoewel de chemie op het scherm tussen de twee onmiskenbaar is, zal het fans misschien verbazen te weten dat de twee sterren dit pas in de loop van verschillende ontmoetingen op Zoom hebben ontwikkeld.

Dakota Johnson vond het 'spannend' om een Jane Austen-personage te spelen

Nou, Johnson is misschien een onwaarschijnlijke keuze om een Jane Austen-heldin te spelen, maar dat is precies de reden waarom regisseur Carrie Cracknell haar voor de rol koos.

“Ze is zo attent, en ze heeft een soort durf en een moderniteit, evenals een acteur en ik denk, weet je, ze eert dat soort echt, maar ze brengt heel erg haar eigen soort sfeer en houding ten opzichte van het personage, waar ik echt van hou", zei Cracknell over de actrice. "En ik denk dat het een van de redenen is waarom het zo levendig aanvoelt."

Wat Johnson zelf betreft, die al heel lang fan van Jane Austen is, de rol vormde een interessante uitdaging die ze niet kon laten liggen. "Het was een geweldige nevenschikking om een personage te spelen dat zowel enorm emotioneel als kwetsbaar is en ook ongelooflijk scherp. [Anne] heeft ongelooflijke kracht en zwakte, allemaal op hetzelfde moment, "legde ze uit.

En dat was voor mij heel, um, gewoon opwindend en, en ik vond het zo, uh, zo waar, weet je, zo veel zoals ik en mensen, ik ken vrouwen, ik weet wie zo kan zijn ongelooflijk sterk en ongelooflijk kwetsbaar tegelijk.”

En met Johnson in de hoofdrol begon Cracknell vol vertrouwen dit historische drama een ietwat moderne draai te geven door de actrice op sommige momenten in de film rechtstreeks tegen de camera te laten spreken.

“We hebben er veel mee geëxperimenteerd op de set. Dakota zou verschillende manieren testen om naar de camera te kijken, verschillende soorten verbindingen met de camera, 'onthulde de regisseur.

“Voor mij voelde het [als] het publiek op een manier als haar vertrouwelinge te casten en ze een beetje in haar verhaal te betrekken. Het gaf haar echt veel gelegenheid om haar innerlijke landschap een beetje te uiten en ook meer humor te vinden."

De chemie tussen Dakota Johnson en Cosmo Jarvis op Zoom was 'surrealistisch'

En terwijl Johnson's luchtige momenten terwijl hij rechtstreeks tegen de camera sprak deze film iets onverwachts gaven, is het de romance van haar personage met Jarvis' Wentworth die echt de kern van het verhaal vormt.

Misschien buiten medeweten van velen, vond een groot deel van de pre-productie voor Persuasion plaats op het hoogtepunt van de pandemie. En dus moesten Jarvis en Johnson de relatie van hun personages ontwikkelen tijdens videogesprekken.

“Tijdens de pandemie waren er scheikunde-lezingen op Zoom. Dus we waren op een vrijdagavond op Zoom, 'bevestigde Cracknell. “Het was een heel surrealistisch, heel surrealistisch evenement. Cosmo in zijn flat in Hackney, in Londen, en Dakota thuis, mijlenver van elkaar verwijderd. En ze lazen heel mooi, maar het was nogal een ongewone gebeurtenis.”

Ondanks het feit dat ze elkaar niet persoonlijk konden ontmoeten, hebben Johnson en Jarvis zich zo sterk gecommitteerd aan hun rol, waarbij Cracknell opmerkte dat "beiden een heel interessante houding en connectie hadden" met de rollen die ze speelden. En toen ze eindelijk bij elkaar kwamen op de set, hadden de sterren ook wat tijd om meer met elkaar in contact te komen.

"We hebben twee weken gerepeteerd voordat we iets opnamen, wat geweldig was", legde de regisseur verder uit."Dus we hadden veel tijd voor hen om elkaar te leren kennen en om, je weet wel, de ruggengraat van een oude relatie op te bouwen, en dat is het ding waar ze opnieuw verbinding mee proberen te maken."

Dakota en Cosmo's chemie goed vertaald op het scherm

Tegen de tijd dat de camera's begonnen te draaien, was de chemie tussen Johnson en Jarvis vrij duidelijk, zo erg zelfs dat ze ook het moment vastleggen waarop hun personages elkaar voor het eerst weer ontmoeten nadat ze al die jaren geleden uit elkaar gingen.

“We werkten samen met Cosmo en Dakota op de reüniescène, we waren op zoek naar een soort combinatie, denk ik, van verlangen en opwinding, en een soort angst en probeerden de onhandigheid en het soort pijn vast te leggen wanneer je maak opnieuw contact met iemand en je zegt alle verkeerde dingen, 'zei Cracknell.

“Ik denk dat als je met iemand bent met wie je wanhopig contact wilt maken, en je kunt er gewoon geen weg doorheen vinden, er een soort veld om jullie heen is. En geen van jullie kan de juiste woorden vinden om het goed te maken. En dus was het echt leuk terwijl we die scène aan het bouwen waren om al die elementen vast te houden."

Volgende overtuiging kunnen fans Johnson als volgende verwachten in de aankomende Spider-Man spin-off Madame Web. De actrice is ook gehecht aan het aanstaande Christy Hall-drama Daddio met Sean Penn.

Aanbevolen: