Cara Delevingne toonde haar ziekte op het Met Gala en kreeg radicaal verschillende reacties

Inhoudsopgave:

Cara Delevingne toonde haar ziekte op het Met Gala en kreeg radicaal verschillende reacties
Cara Delevingne toonde haar ziekte op het Met Gala en kreeg radicaal verschillende reacties
Anonim

Afkomstig uit een van de rijkste families in Groot-Brittannië en werken met de beste mensen in de mode-industrie zijn meestal twee van de wensen van de meeste amateurmodellen. Gelukkig heeft Cara Delevingne ze allebei. Met behulp van haar miljoen volgers en uitgebreide netwerk van connecties, is Cara een van de weinige namen in de mode-industrie die consequent hun bekendheid heeft gebruikt om te pleiten voor een zaak. Tijdens haar meest recente optreden op het Met Gala ontving haar poging om een statement te maken echter polariserende reacties van fans.

Wat deed Cara Delevingne waardoor fans radicaal verschillende reacties kregen? Is Cara Delevingne terminaal ziek? Wat heeft Cara gezegd over haar ziekte? Blijf lezen om erachter te komen …

Wat deed Cara Delevingne op het Met Gala?

Elk jaar nodigt het Met Gala de meest bekende sterren, de rijkste influencers en topmodellen en artiesten in de VS uit. Cara Delevingne is geschikt voor ten minste twee categorieën om te worden uitgenodigd: ten eerste is ze het best betaalde model van Groot-Brittannië; ten tweede is ze een goed ingerichte actrice die bekend staat om haar rol als Enchantress in de Suicide Squad, die "gruwelijke" kritiek ontving.

Het Britse supermodel is sinds 2011 aanwezig op het Met Gala, wat bewijst dat Anna Wintour, de oude hoofdredacteur van Vogue en organisator van het Met Gala, haar aanwezigheid in de mode-industrie nog meer erkende dan tien jaar geleden.

Cara heeft polariserende reacties gekregen van mode-enthousiastelingen gedurende haar 11 jaar dat ze de Met bezocht. Haar outfit voor het Met Gala van dit jaar lijkt echter de meest polariserende opmerkingen te krijgen. Ze droeg een roodfluwelen pak en verraste de media toen ze haar topje uitdeed en de goudgeverfde psoriasisvlekken op haar bovenlichaam liet zien.

Wie heeft Cara Delevingne gestyled voor het Met Gala?

Met haar goudgeverfde torso dwaalde Cara Delevingne niet af van het 2022 Met Gala-thema 'Gilded Glamour'. Haar team bestond uit Romy Soleimani, die haar make-up deed om haar androgyne schoonheid te accentueren; Mara Roszak, die haar op goud geïnspireerde kapsel deed; en Dior, die haar pak gaf, waren allemaal verantwoordelijk voor haar Met-look.

Cara Delevingne voldoet niet aan de traditionele modenormen, want ze is iemand die trots pronkt met haar zichtbare tatoeage. Omdat tatoeages niet altijd passen bij het algemene thema dat een ontwerper over hun modellijn heeft, hebben modellen zoals Cara meer moeite met het boeken van banen.

Aangezien modellen mannequins verplaatsen die originele kleding van ontwerpers dragen op catwalks en fotoshoots, is een van de eerste criteria van de meeste modellenbureaus dat een model geen tatoeages heeft. Met de hulp van haar mentor Tyra Banks en haar androgyne schoonheid zijn merken echter verder gegaan dan het zien van Cara's zichtbare onderarmtattoo, aangezien ze nu wordt beschouwd als een van de beste supermodellen ter wereld.

Welke huidaandoening heeft Cara Delevingne?

Als actrice is het een uitdaging om alle schijnwerpers op jou te richten zodra je volgers krijgt. Als model is het moeilijker om alle kritiek op je lichaam te accepteren, omdat het werk voornamelijk inhoudt dat je voor de camera staat en wordt beoordeeld op hun fysieke uiterlijk.

Cara heeft zelfs in 2020 bashers bestreden toen Instagram-volgers toxische opmerkingen over haar selfie bleven achterlaten. Maar voor Cara, zowel actrice als model, is er geen plaats voor kritiek in haar leven, maar de stress om er goed uit te zien was zo ernstig dat het er al toe leidde dat ze psoriasis kreeg.

Psoriasis, een ziekte waarbij een persoon een roodachtige, jeukende huid krijgt, is ongeneeslijk en heeft verschillende redenen waarom het lichaam de verspreiding ervan veroorzaakt. Cara vertelde dat ze psoriasis had in haar interview met W en zei: "Het [Psoriasis die opdook] gebeurde alleen tijdens Fashion Week!" ze zei."Dat is natuurlijk de slechtste tijd van het jaar voor mij [Cara] om bedekt te zijn met korsten."

Sinds ze al geruime tijd met haar huidziekte te maken heeft, heeft ze geleerd om het op verschillende manieren te verbergen. Ze zou bijvoorbeeld haar Psoriasis voor de start- en landingsbanen laten schilderen, zodat haar huid er overal gelijk in tinten zou uitzien. Daarom was het opnieuw schilderen van haar psoriasis voor het Met Gala niet nieuw, maar wat wel nieuw was, was de gouden verf die werd gebruikt om het te bedekken.

Wat zeggen fans over de psoriasis van Cara Delevingne?

Zelfs voor het Met Gala waren Cara's fans al blij om te zien dat een van hun favoriete modellen worstelt met dezelfde ziekte die sommigen van hen ook hebben. Ze zei hoe 'moedig' en 'inspirerend' ze is om haar psoriasis aan miljoenen mensen te laten zien, en ze bewees dat er niets is om je voor te schamen als je deze huidziekte hebt.

Andere modeliefhebbers hebben Cara Delevingne echter ook bekritiseerd voor het schilderen van haar Psoriasis-goud. Sommige critici zeggen dat het 'ongepast' van haar lijkt om met haar psoriasis te pronken op een manier die een onrealistische norm zou kunnen stellen voor meisjes om eraan te wennen dat hun ziekte mooier wordt bedekt.

Desalniettemin blijft Cara pleiten voor het accepteren van psoriasis als een veel voorkomende huidziekte wereldwijd. Samen met haar andere pleidooien, zoals gendergelijkheid, gebruikt ze haar platform voortdurend om het bewustzijn voor vrouwenrechten te vergroten, vooral jonge meisjes.

Aanbevolen: