Heeft Chris Hemsworth echt een vliegtuig in Spiderhead gevlogen?

Inhoudsopgave:

Heeft Chris Hemsworth echt een vliegtuig in Spiderhead gevlogen?
Heeft Chris Hemsworth echt een vliegtuig in Spiderhead gevlogen?
Anonim

Tegenwoordig is het gemakkelijk om aan te nemen dat Chris Hemsworth het allemaal kan. Hij kan zijn eigen franchise headlinen in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij kan met succes de hoofdrol spelen in en films produceren voor Netflix.

En hij kan dit allemaal bereiken terwijl hij ook nieuwe banen creëert in zijn geboorteland Australië en een toegewijde echtgenoot is (voor zijn vrouw Elsa Pataky) en vader van drie schattige kinderen.

En het blijkt dat Hemsworth ook nog niet klaar is met het toevoegen van zijn opmerkelijke vaardigheden. In zijn nieuwste Netflix-film, Spiderhead, wordt de acteur tegen het einde van de film in een vliegtuig gezien. Dit zorgde ervoor dat fans zich afvroegen of Hemsworth recentelijk ook met piloten is begonnen.

Chris Hemsworth 'meteen terug gebeld' nadat hij het Spiderhead-script had gekregen

Directeur Joseph Kosinski pakte Spiderhead aan kort nadat hij met Tom Cruise aan Top Gun: Maverick had gewerkt. "Ik hou van het ritme van groot naar klein, en klein is een relatief begrip dat ik begrijp," legde hij uit.

Gebaseerd op een kort verhaal dat werd gepubliceerd in The New Yorker, vertelt Spiderhead het verhaal van een fictieve afgelegen faciliteit waar veroordeelden zich vrijwillig aanmelden om medische onderwerpen te worden in ruil voor een kortere straf. De faciliteit wordt gerund door een man genaamd Steve Abnesti die medicijnen toedient die sterke emotionele en seksuele reacties kunnen uitlokken.

En als het op het casten van de hoofdrol aankwam, kon hij niemand bedenken die Abnesti beter zou kunnen spelen dan Hemsworth.

“Ik wist dat Chris een geweldige komische timing had, wat een belangrijk onderdeel van de rol is. Hij heeft duidelijk charisma in schoppen, wat een ander belangrijk aspect van Abnesti is, want hij is echt een verkoper', legde Kosinski uit."Hij manipuleert en verkoopt deze gevangenen constant door te erkennen dat hij het experiment aanvaardt."

De regisseur was ook blij dat Hemsworth bijna onmiddellijk contact met hem opnam nadat hij het script van de film had gekregen.

“Wat ik niet wist, was of Chris geïnteresseerd was in het onderzoeken van de morele dubbelzinnigheid en de donkere kant van dit personage. Omdat je niet aan Chris denkt als je aan een schurk denkt, weet je?' Kosinski uitgelegd.

“Dus toen we hem het script stuurden, was ik opgewonden toen hij meteen terugbelde en zei: ‘Deze man is fascinerend. Er zijn hier zoveel lagen om te spelen.'”

In Spiderhead probeert Steve Abnesti van Chris Hemsworth uiteindelijk een gedurfde ontsnapping

In de film duurt het niet lang voordat kijkers Abnesti's favoriete proefpersoon, Jeff (Miles Teller, een frequente Kosinki-medewerker) ontmoeten. Misschien, meer dan de meesten, ervaart hij de meest intense hoogte- en dieptepunten als gevolg van verschillende medicijnproeven, aangezien Abnesti verschillende stoffen in zijn systeem toedient.

Later is het echter ook Jeff die ontdekt dat Abnesti ook mindcontrol-medicijnen op hem en andere proefpersonen had getest. De twee mannen krijgen kort daarna een handgemeen en Jeff meldt Spiderhead later bij de autoriteiten voordat hij de faciliteit ontvlucht met mede-medische patiënt Lizzy (Jurnee Smollett).

Abnesti ontvlucht ook Spiderhead wanneer hij de autoriteiten ziet naderen. Op dit moment heeft hij echter een aanzienlijke dosis van het medicijn Laffodil (in wezen een lachgas) in zijn systeem. In deze gedrogeerde toestand baant Abnesti zich een weg naar een klein vliegtuig en loodst het daar weg.

De vlucht is echter van korte duur, want hij kn alt het vliegtuig de bergen in, vermoedelijk zelfmoord.

Heeft Chris Hemsworth echt een vliegtuig in Spiderhead gevlogen?

Hemsworths vliegscène is van dichtbij opgenomen met de acteur die solo met het kleine vliegtuig vliegt. En het bleek dat het echt de Australische ster was die het vliegtuig bestuurde. Hemsworth had misschien een co-piloot bij zich, maar voor de filmscène vloog hij uiteindelijk alleen met het vliegtuig.

"Ja, hij bestuurde het vliegtuig en ik lag achterin op de vloer achter hem, wat meer is dan ik op Top Gun kon doen!" Kosinski bevestigde (ironisch gezien het feit dat die film Tom Cruise een aardige cent heeft betaald om te doen alsof hij vliegt).

“Er zijn maar twee stoelen in de Havilland Beaver, dat watervliegtuig in Spiderhead. Chris vloog voorin en ik ging achterin liggen met een kleine clamshell-monitor en een headset die tegen hem praatte.'

Hij voegde er later aan toe: Mijn leven in zijn handen in een 60 jaar oud vliegtuig boven de Koraalzee. Dat zal ik zeker nooit vergeten.”

En voor het geval iemand zich afvroeg of Hemsworth naar de vliegschool ging voordat hij de scène fotografeerde, het antwoord is niet precies.

"Hij had maar één vliegles gehad voordat we die scène deden", onthulde Kosinski over de ster. Wat Hemsworth zelf betreft, hij was zich terdege bewust van de inzet toen ze de scène opnamen en hij is gewoon blij dat hij erin geslaagd is om het veilig voor elkaar te krijgen.

“Ik heb geen vergunning, dus ik weet niet hoeveel ik dat moet toegeven, maar…,” zei de acteur. “We gingen naar buiten en landden ook op het water en vertrokken, en het was behoorlijk ongelooflijk. Ik kan niet zeggen dat ik het Tom Cruise-niveau van piloot ben. Maar ik heb het geprobeerd, en het was echt leuk.”

Ondertussen heeft Hemsworth, in navolging van Spiderhead (en Thor: Love and Thunder), verschillende andere films op stapel staan. Het lijkt er echter niet op dat hij snel weer de lucht in zal gaan.

Aanbevolen: