Hoe de pijnlijke scheiding van Shania Twain haar carrière beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Hoe de pijnlijke scheiding van Shania Twain haar carrière beïnvloedde
Hoe de pijnlijke scheiding van Shania Twain haar carrière beïnvloedde
Anonim

Noem haar een van de grootste vrouwelijke countryzangers aller tijden, en je zult niet verkeerd zijn. De tijdloze koningin van de countrypop is terug op onze schermen in een Netflix-documentaire met de tag Not Just A Girl. De documentaire behandelt de carrière van de Man! I Feel Like a Woman-zangeres van haar dagen van bescheiden begin in bars in Ontario tot optreden op grote podia en het verkopen van miljoenen exemplaren op platen.

Hoewel de carrière van Shania Twain is gevuld met opmerkelijke mijlpalen, heeft de zangeres het niet altijd gemakkelijk gehad. Twain stuitte op hindernissen in haar carrière waardoor ze op verschillende punten bijna stopte. De zangeres ging van het toneel vanwege haar gestoorde stembanden, maar wat bedoeld was als een korte onderbreking, veranderde in een onderbreking van 15 jaar nadat de ontrouw van haar ex-man haar een enorme klap had toegebracht.

8 Het begin van Shania Twains relatie met Robert John 'Mutt' Lange

De Any Man Of Mine-ster ontmoette Mutt Lange in 1993, maanden nadat ze via haar muziek aan de telefoon hadden gecommuniceerd. Shania Twain had een titelloos album uitgebracht dat een commerciële flop werd en de muziekproducent had aangeboden haar volgende muziekproject te produceren. De samenwerking die bedoeld was voor werk veranderde al snel in een stomende romance tussen het duo. In december 1993, zes maanden na hun eerste fysieke ontmoeting, stapte het paar in het huwelijksbootje tijdens een uitgebreide ceremonie.

7 Shania Twain en Robert Lange waren een muzikaal powerkoppel

Shania Twain en Mutt Lange waren het muzikale powerkoppel van de vroege jaren 2000. De samenwerking tussen het paar was elektrisch. De samenwerking van het paar op haar tweede studioalbum The Woman In Me heeft geleid tot een van de beste aller tijden top country albums. Hoewel Twain deze ideeën voor haar vak had voordat ze elkaar ontmoetten, was Lange het kruid dat ze nodig had om het kleurrijk te maken."Als je met de juiste persoon samenkomt, lijken de juiste dingen te gebeuren", zei de zangeres in een chat met Interview Magazine.

6 Ziekte van Lyme trof Shania Twain

The You're Still The One-ster kreeg in 2003 een grote tegenslag in haar carrière. De zangeres was op tournee voor haar vierde studioalbum Up. Shania Twains stem kreeg een deuk toen haar gezondheid begon af te nemen nadat ze tijdens het paardrijden door een teek was gebeten. De zangeres verloor de controle over haar stembanden en kreeg af en toe een black-out op het podium. Jarenlang worstelde de zangeres met de ziekte en dacht dat dit het einde van haar zangcarrière zou betekenen.

5 Shania Twains echtgenoots ontrouw stortte haar naar een nieuw dieptepunt

Temidden van haar worsteling met haar falende stemakkoorden, zal de vijfvoudig Grammy Award-winnaar ontdekken wat ze haar 'ultieme verraad' noemde. Shania ontdekte dat haar man Mutt Lange een affaire had met haar beste vriendin Marie-AnneThiébaud, wat het einde betekende van haar 14-jarige huwelijk.

Lange's ontrouw zorgde ervoor dat de toch al worstelende zanger verder krimpt in een donkere plek van pijn. In de dagen na de hartverscheurende ontdekking wentelde Shania zich in verdriet in de hoop dat het ergste zou gebeuren. "Ik was klaar om te sterven", schreef de zangeres in haar memoires.

4 De scheiding eiste een tol van Shania Twain

Shania Twains gebroken hart leidde ertoe dat ze in 2008 werd gescheiden van haar echtgenoot als muziekproducer. De scheiding werd uiteindelijk in 2010 afgerond, waarmee een einde kwam aan een huwelijk en een van de meest succesvolle samenwerkingen tussen muzikale koppels.

De scheiding van haar ex-man zorgde ervoor dat ze lagen van pijn herbeleefde die ze jarenlang had begraven. Met Mutt Lange uit beeld, dacht ze dat het het einde van de weg was voor haar muziek. "Nu zit ik op een heel ander dieptepunt en ik zie gewoon geen zin om door te gaan met een muziekcarrière", vertelde Twain.

3 Shania Twains eerste carrièreklap was niet voorbij Mutt Lange

De scheiding van de zangeres van haar ex-man was een enorme klap voor haar carrière, maar dat was niet de eerste keer dat de You're still the One-ster bijna ten onder ging. In 1987 kwamen de ouders van Shania om het leven bij een tragisch verkeersongeval. De aanstaande zangeres verhuisde terug naar Ontario om voor haar jongere broers en zussen te zorgen.

Op een gegeven moment gaf Shania de muziek bijna op, maar toen haar broers en zussen volwassen genoeg waren, maakte de zangeres de demoband die de aandacht trok van platenlabels.

2 Shania Twain keerde terug naar de studio

Lionel Richie speelde een belangrijke rol bij het helpen van Shania om haar stem weer te vinden. In 2011 heeft de mens! I Feel Like a Woman-ster beantwoordde Richie's oproep om op zijn album te spelen voor een duet over Endless Love. Shania wees het verzoek van Lionel aanvankelijk af omdat ze vond dat haar stem de taak niet aankon, maar de Love-zanger kon haar overtuigen om een duet te doen op zijn nummer. Ik dacht dat als ik faal, ik liever faal met iemand die is smeden en lief en aardig', zei Twain over terug in de studio.

1 Shania Twain vond haar vonk weer

In augustus 2017, 15 jaar na haar onderbreking van de muziekscene, kondigde Shania Twain haar terugkeer aan met een bericht van een Volkswagen-bus met de tekst 'Summer Of Shania'. Het was inderdaad de zomer voor de countryster toen ze haar vijfde studioalbum Now uitbracht. Twains terugkeer naar muziek was groots. Nu debuteerde op de nummer één plek op Billboard 200, waardoor het het best scorende debuutalbum van de zangeres is.

Aanbevolen: