De scheiding van de ouders van Taylor Swift had een diepe invloed op haar muziek en carrière, hier is hoe

Inhoudsopgave:

De scheiding van de ouders van Taylor Swift had een diepe invloed op haar muziek en carrière, hier is hoe
De scheiding van de ouders van Taylor Swift had een diepe invloed op haar muziek en carrière, hier is hoe
Anonim

Taylor Swift's muziek is in de loop der jaren in meerdere genres gedoken. Tussen dat, haar vermogen om liedjes te schrijven en haar verlangen om haar eigen bedrijf te beheersen, is ze een inspiratie geworden voor al haar fans, met name voor jonge meisjes en voor elke artiest die in soortgelijke voetsporen wil treden.

Taylor heeft ook een beroemde date gehad met enkele van de grootste beroemdheden (een van hen was Harry Styles, een relatie waar fans net dol op waren), en ze hebben enkele van haar beroemdste werken geïnspireerd. Momenteel is Taylor aan het daten met Joe Alwyn, die veel van haar beste liefdesliedjes heeft geïnspireerd. Maar haar eigen liefdesleven is niet het enige dat haar muziek heeft gevormd. Taylor's gecompliceerde relatie met haar vader en moeder, en, nog belangrijker, hun scheiding, was een focus van haar kunstenaarschap, of fans het nu weten of niet…

Wat we weten over de ouders van Taylor Swift, Andrea en Scott Swift

Andrea en Scott Swift zijn getrouwd op 20 februari 1989 en hebben twee geweldige kinderen grootgebracht, Taylor Swift (geboren op 13 december 1989 en Austin Swift (geboren op 11 maart 1992). Andrea en Scott waren samen meer dan twee decennia voordat ze worstelden in hun relatie die uiteindelijk leidden tot hun scheiding in 2011. Ondanks de scheiding is het echter geen geheim dat ze het afgelopen decennium veel liefde en steun hebben getoond aan hun dochter Taylor Swift en haar muziekcarrière. Dit gebeurde allemaal terwijl Taylor Swift op het hoogtepunt van haar carrière was en de zangsensatie begon te worden, we kennen haar allemaal zoals nu.

Toen Taylor Swift zich voorbereidde om op haar Fearless-concerttour te gaan, was toen haar ouders hun scheiding en echtscheiding doormaakten. Je kunt je alleen maar voorstellen hoe Taylor Swift zich tijdens de tour moet hebben gevoeld, denkend dat het haar schuld was terwijl dat niet zo was. Het was Taylors moeder Andrea die Taylor vergezelde op haar Fearless-tour en Taylors vader Scott achterliet. Hij kwam naar buiten om Taylor te steunen bij een aantal van haar shows om haar te zien optreden en plectrums uit te delen aan fans in het publiek. Vanaf het begin is Scott Swift echter altijd minder betrokken geweest bij haar carrière in vergelijking met Andrea Swift.

Andrea Swift vergezelde Taylor Swift niet alleen tijdens haar hele Fearless-tour, maar vergezelde haar ook in veel van haar andere tours. Andrea is ook gezien als Taylor's plus één bij vele prijzen en Scott was bij de meeste afwezig. In 2019 bij de American Music Awards, toen Taylor Swift Artist of the Decade won, waren beide ouders van Taylor aanwezig om hun dochter te steunen en haar te zien optreden en de prijs in ontvangst te nemen met een gedenkwaardige dankwoord.

Geen echtscheiding is gemakkelijk voor het betrokken kind, dit geldt hetzelfde als het gaat om Taylor Swift en haar ouders Andrea en Scott Swift. Maar net als haar scheidingen, gebruikte Taylor de scheiding van haar ouders als inspiratie voor haar muziek.

Hoe Taylor de scheiding van haar ouders heeft gebruikt in haar muziek

Taylor Swift gebruikt met name haar dagelijkse levenservaringen als inspiratie voor haar liedjes op elk van haar albums. Het hoofdthema van haar liedjes gaat over liefde, of dat nu betekent verliefd zijn, uit liefde vallen of van iemand houden die niet van je houdt. Taylor heeft echter ook liedjes over haar familie geschreven en zelfs een liedje over de scheiding van haar ouders.

Taylor Swift's nummer, "The Best Day", werd op haar Fearless-album gezet, een album dat werd uitgebracht rond dezelfde tijd dat Taylor's ouders hun problemen doormaakten en gingen scheiden. Dit nummer v alt echt op bij fans omdat het een nummer is dat is geschreven en opgedragen aan haar moeder, Andrea, met slechts enige vermelding van haar vader, Scott. Dit nummer symboliseert haar hechte bandrelatie die Taylor en Andrea delen, in vergelijking met Taylors relatie met Scott. Sommige fans hebben zich zelfs afgevraagd of Taylor haar vader de schuld gaf van de scheiding en de kant van Andrea koos.

Een ander nummer dat Taylor met name heeft geschreven over de scheiding van haar ouders, is haar nummer 'Mine' dat op haar Speak Now-album werd gezet, dat uitkwam nadat de scheiding was afgerond. In het nummer schreef Taylor over haar ouders, Andrea en Scott die nogal wat ruzie hadden thuis en hoe het haar en haar broer Austin beïnvloedde. Ze schreef vanuit het perspectief van samenzijn met haar partner en hoe ze ruzie maken, zoals Taylors ouders deden toen ze jonger was. Taylor verwijst naar de argumenten van haar ouders in de zin: "Je zegt dat we nooit de fouten van mijn ouders zullen maken."

In 2019 schreef Taylor Swift het nummer Christmas Tree Farm opgedragen aan de boerderij die Andrea en Scott samen kochten toen Taylor een klein meisje was. Taylor heeft meerdere keren vermeld dat de Christmas Tree Farm altijd als thuis voor haar voelde, en ze hield er altijd van om daar tijd door te brengen met haar familie. Ze verwees zelfs naar de Christmas Tree Farm als thuis in het lied met de tekst: Als ik me alleen voel, herinner je me aan thuis oh schat, schat, Vrolijk kerstfeest en als de wereld niet eerlijk is, zal ik doen alsof waren daar. Tijdens de vete met Kanye West wenste Taylor Swift dat ze met haar vriend Joe Alwyn had kunnen ontsnappen naar de kerstboomboerderij van haar familie.

Hoe is de relatie van Taylor Swift met haar ouders in 2022?

Er lijkt geen kwaad bloed te zitten tussen Andrea en Scott Swift van Taylor Swifts ouders. Beiden komen opdagen om hun dochter te steunen bij concerten en prijsuitreikingen wanneer ze kunnen en kunnen civiel optreden wanneer ze samen in dezelfde kamer zijn. Taylor ging om met de emoties die ze voelde toen haar ouders gingen scheiden zoals Taylor dat het beste doet, en bracht het in een lied. De scheiding bleef in ieder geval voor het grootste deel zoveel mogelijk buiten de publieke media, waardoor Taylor Swift en haar familie zich op een persoonlijke manier aan de verandering konden aanpassen.

Aanbevolen: