Hoe Paul Sorvino zich voorbereidde op zijn rol in Goodfellas

Inhoudsopgave:

Hoe Paul Sorvino zich voorbereidde op zijn rol in Goodfellas
Hoe Paul Sorvino zich voorbereidde op zijn rol in Goodfellas
Anonim

De filmwereld wankelt van de dood van weer een van hun helderste stralende sterren. Paul Sorvino is vooral bekend van zijn rol als Paul Cicero in een van de grootste hits van Martin Scorsese, de biografische misdaaddrama Goodfellas uit 1990.

De gordijnen gingen eerder deze week eindelijk dicht voor het 83-jarige leven van de acteur. De eerbetonen stromen vanuit alle hoeken binnen voor de legendarische ster, die ook een leidende rol speelde in NBC's procedurele en juridische drama van NBC uit de jaren '90, Law & Order.

Sorvino's rol in de cast van Goodfellas was gebaseerd op een echte gangster uit de Lucchese-misdaadfamilie en opereerde vanuit New York City.

Je zou kunnen zeggen dat hij vrijwel zeker werd overtroffen door zijn co-sterren Joe Pesci, Lorraine Bracco (beiden werden genomineerd voor Academy Awards, waarbij Pesci won voor Beste Mannelijke Bijrol), en zelfs Robert De Niro.

Toch speelde Sorvino zijn rol om van de film het sensationele succes te maken dat het over de hele wereld werd.

De in New York geboren acteur kwam al vroeg in de productie bijna op het punt te stoppen met de rol, maar na een grondige voorbereiding veranderde hij van gedachten en leverde hij de uitvoering van zijn leven.

Hoe bereidde Paul Sorvino zich voor op zijn rol in ‘Goodfellas’?

In de nasleep van het ongelooflijke succes dat Goodfellas genoot onder critici en bioscoopbezoekers, was het allereerste project dat Paul Sorvino opnam een superheldenfilm uit 1991 met de titel The Rocketeer.

In de film van W alt Disney Pictures speelde hij een gangster genaamd Eddie Valentine. Een paar maanden voordat de film uitkwam, werd hij geïnterviewd door The New York Times over het traject dat zijn carrière op dat moment aflegde.

In dit interview sprak Sorvino over zijn karakter in Goodfellas en het uitgebreide interne proces dat nodig was om zich voor te bereiden op het spelen van de rol.

“Mijn voorbereiding was allemaal intern. Ik hoefde geen stem, toespraak of wandeling te vinden. Dat wist ik allemaal meteen , aldus de acteur. De reden daarvoor is het feit dat hij een man uit New York was, en dat gold ook voor Paul Vario, de echte sjabloon van het personage dat hij portretteerde.

“Wat betreft het tonen van een Italiaans-Amerikaan uit Brooklyn's spraak en maniertjes, dat is niet moeilijk. Dat is wat ik ben, voegde Sorvino eraan toe.

Paul Sorvino wilde oorspronkelijk dat zijn manager hem uit 'Goodfellas' zou halen

In een recenter interview onthulde Paul Sorvino dat de keuzes die door zijn personages op het scherm worden weergegeven, meestal door hen werden gemaakt, en niet door hem als acteur. "Het maakt allemaal deel uit van één ding waar je naar zoekt, en dan komt al het andere daaruit", vertelde hij moderator Jon Stewart op het 14e jaarlijkse Tribeca Film Festival in 2015.

“Veel acteurs praten over keuzes, maar de waarheid is dat wanneer je de ruggengraat van dat personage vindt, het alle beslissingen voor jou neemt,” vervolgde Sorvino.

Het was in hetzelfde gesprek dat hij onthulde hoe hij bijna een week bij Goodfellas wegliep bij de baan. "Ik stopte na bijna vier weken, en we zouden drie dagen later beginnen, en ik belde mijn manager en zei: 'Haal me hieruit, ik kan het niet'", zei hij.

Het duurde twee maanden voordat Paul Sorvino zijn karakter 'In Goodfellas' goed kreeg

Het belangrijkste dat hij worstelde om het goed te krijgen over Paul Cicero, was een kant van het personage dat hij beschreef als 'dodelijk, meedogenloos en sociopathisch'.

"De dodelijkheid, meedogenloze en sociopathische aard, samen met de liefde en koesterende kwaliteiten die hij zijn familie en Henry [Hill, personage gespeeld door Ray Liotta] laat zien - nou, dit was inderdaad een baan", zei Paul Sorvino in het interview uit 1990 met The New York Times.

“Ik wist het niet, en wat ik niet zeker wist dat ik het zou vinden, was die kern van kou en absolute hardheid die tegengesteld is aan mijn aard, behalve wanneer mijn familie wordt bedreigd,” legde hij uit.

Nadat hij van gedachten was veranderd over het verlaten van de rol, duurde het nog twee maanden voordat hij de juiste toon sloeg wat betreft het personage. "[Het] duurde twee maanden [om het karakter goed te krijgen], en ik had nooit gedacht dat ik het zou krijgen, [tot] op een dag ik een spiegel passeerde en mezelf schrok," zei Sorvino.

Het was deze ijver die hem tot de briljante acteur maakte die hij was. "Als je me vraagt om te huilen, zal ik voor je huilen", zei hij tegen journalist Charlie Rose in weer een ander oud interview. “Ik zal het niet faken. Ik zal geen glycerine in mijn ogen doen. Ik zal de plek in mij vinden die me aan het huilen maakt.”

Aanbevolen: