Inside Zoey Deutch's interessante carrière

Inhoudsopgave:

Inside Zoey Deutch's interessante carrière
Inside Zoey Deutch's interessante carrière
Anonim

Misschien een van de meest opvallende actrices van haar generatie, heeft Zoey Deutch haar stempel gedrukt in de film- en televisie-industrie sinds haar start in 2010. Op slechts 15-jarige leeftijd, de nu 27-jarige actrice begon te ontwikkelen wat nu een bewonderenswaardige carrière is geworden met verschillende onderscheidingen op haar naam.

Deutch maakt deel uit van een getalenteerde filmfamilie en is de dochter van de iconische actrice Lea Thompson en regisseur Howard Deutch. Na erkenning te hebben gekregen als de typische 'liefdesbelang' in verschillende film- en televisierollen, begon Deutch het heft in eigen handen te nemen en alleen rollen te accepteren die volgens haar het beste waren. Niet alleen dit, maar de veelbelovende actrice is ook vertakt om haar carrière in de industrie verder te ontwikkelen door haar hand bij het produceren te proberen. Dus met zo'n interessante carrière die al bestaat, laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende credits van Deutch.

9 Maya Bennett In The Suite Life On Deck

Misschien is een van de vroegste rollen waar Deutch bekend om staat, die in de iconische Disney Channel 2008-show The Suite Life On Deck. In het vervolg van de eerdere Suite Life Of Zack And Cody, portretteerde Deutch het karakter van Maya Bennet, Zack Martin's (Dylan Sprouse) liefdesbelang en uiteindelijke vriendin. De rol in de Disney Channel-serie markeerde het begin van Deutch's reis naar acteren, aangezien ze nog maar 15 jaar oud was toen ze werd gecast.

8 Beverly In Iedereen wil wat!

Daarna hebben we de rol van Deutch in de komedie van Richard Linklater uit 2016, Everybody Wants Some!!. In een zeer Linklater-achtige stijl volgde de film een groep universiteitsjongens terwijl ze hun volwassenwording in 1980 navigeerden. De film speelde Top Gun: Maverick-ster Glen Powell, Glee-acteur Blake Jenner en Teen Wolf-icoon Tyler Hoechlin. In de film portretteerde Deutch de rol van Beverly, een grote podiumkunstenaar, en Jenners liefdesbelang.

7 Stephanie Flemming Waarom hem?

Een andere belangrijke komische rol van Deutch is haar rol in de John Hamburg 2016-film Why Him? Deutch speelde naast A-listers, James Franco en Bryan Cranston. De film volgde de ontberingen van Ned Flemming (Cranston) toen hij werd voorgesteld aan zijn dochter Stephanie's (Deutch), excentrieke miljonair en toekomstige verloofde, Laird (Franco).

6 Samantha Kingston In Voordat ik val

Een van de serieuzere hoofdrollen van Deutch was die in het mysteriedrama Before I Fall. De spannende film zag Deutch als Samantha Kingston, een meisje wiens leven schijnbaar perfect en gelukkig is. Nadat ze met haar vrienden een feestje heeft bijgewoond en haar auto op tragische wijze heeft laten crashen, staat Samantha's leven op zijn kop als ze in een tijdlus terechtkomt waarin ze gedwongen wordt haar laatste dag steeds opnieuw te beleven totdat ze erachter komt hoe ze zich kan bevrijden.

5 Sabrina Klein in het jaar van de spectaculaire mannen

Zoals eerder vermeld, heeft Deutch zich beziggehouden met veel gebieden van de filmindustrie, inclusief productie. Deze volgende film van de 27-jarige portretteert dat perfect, want ze speelde er niet alleen in, maar werd ook gecrediteerd als producer. In 2017 trad Deutch toe tot de cast van The Year Of Spectacular Men. De film, door LA Times bestempeld als een "familieaangelegenheid", speelde ook Deutch's zus Madelyn Deutch en moeder, Lea Thomson, die ook de functie regisseerde. In de film portretteerde Deutch het karakter van Sabrina Klein, een samengestelde en vaste jonge vrouw.

Tijdens het beschrijven van de familiefilm, verklaarde Deutch: Het jaar van de spectaculaire mannen is zo algemeen en persoonlijk als het maar kan. Ik bedoel, mijn moeder regisseerde het, mijn zus schreef, speelde mee en scoorde het, mijn ex-vriend speelde mijn vriendje, ik produceerde het samen met mijn vader. En iedereen praat nog steeds, en niemand verloor ledematen, en we hebben een hele goede film gemaakt.”

4 Harper In Set Up

Vervolgens hebben we nog een van Deutch's meer herkenbare rollen als Harper in Set It Up. De romcom van Claire Scanlon uit 2018 volgt twee jonge assistenten (Deutch en Glen Powell) met gespannen bazen (Lucy Liu en Taye Diggs) terwijl ze proberen hun bazen romantisch op te zetten in de hoop dat ze lakser zullen zijn op het werk. Het tweetal assistenten belandt echter samen op een romantische reis. In de film portretteert Deutch het karakter van Harper en schittert naast haar Everybody Wants Some!! co-ster als Powell als Charlie Young.

3 Madison In Zombieland: Dubbeltik

Als volgende komen we met het geliefde komedievervolg Zombieland: Double Tap uit 2019. In navolging van de eerste film van de serie Zombieland, gaat de film verder in het midden van de zombie-apocalyps en volgt de reis van de hoofdrolspelers om te overleven. In de film speelt Deutch de rol van Madison, een ditzy blonde meisje uit de vallei die zich bij de hoofdgroep voegt in hun avonturen.

2 Infinity Jackson in de politicus

Een van Deutch's herkenbare rollen van de afgelopen jaren is die in het veelgeprezen Netflix-drama The Politician. De serie volgt een jonge rijke middelbare school socialite (Ben Platt) die vecht om zijn dromen van een opleiding aan Harvard en een politieke carrière waar te maken. Deutch speelde naast een aantal grote namen zoals Bette Midler, Jessica Lange en Gwyneth P altrow, het personage van Infinity Jackson.

1 Danni Sanders In Niet oké

En tot slot, de meest recente en prominente rol van Deutch is in het Hulu-komedie-drama uit 2022, Not Okay. De film is een ander goed voorbeeld van Deutch's multitalenten, aangezien ze er niet alleen in speelde, maar ook de uitvoerend producent was. De film volgt zijn hoofdrol, Danni Sanders (Deutch), terwijl ze zich een weg naar roem nabootst door te doen alsof ze het slachtoffer is geworden van een terroristische aanslag in Parijs. De film volgde op wat werd bestempeld als een "onaangename vrouwelijke hoofdrolspeler", waar Deutch zelf over sprak. Terwijl ze met The Hollywood Reporter sprak, vergeleek Deutch haar hoofdrolspeler met die in andere klassieke films.

Ze verklaarde: Het maakt ook deel uit van de satire, althans vanuit ons perspectief. Het is als: 'We moeten je vertellen dat ze onsympathiek is en dat maakt het goed? Nu kun je naar haar kijken omdat je weet dat ze onsympathiek is?' Terwijl als je naar films als American Psycho of The Wolf of Wall Street kijkt, dit brutaal onsympathieke mannen zijn, maar daar houden we ons nooit mee bezig. Het veranderde dus wel de ervaring voor kijkers, wat ik zo interessant vond.”

Aanbevolen: