Waarom de etniciteit van Keanu Reeves constant verwarrend is

Inhoudsopgave:

Waarom de etniciteit van Keanu Reeves constant verwarrend is
Waarom de etniciteit van Keanu Reeves constant verwarrend is
Anonim

Hollywood-ster Keanu Reeves werd begin jaren '90 internationaal bekend en is sindsdien een van de bekendste acteurs van zijn generatie. Tegenwoordig is Reeves vooral bekend om zijn vertolking van Neo in de sci-fi-franchise The Matrix en de titulaire moordenaar in de John Wick-franchise.

Als het op zijn afkomst aankomt, weten niet veel mensen dat de acteur een heel diverse heeft. Inheems Hawaïaans, Chinees, Engels, Iers, Engels en Portugees bloed stroomt door zijn aderen, maar de acteur geeft zelden openheid over zijn achtergrond. Blijf scrollen om meer te weten te komen over de familie van de acteur en waarom hij niet uitgesproken is over zijn Aziatische identiteit.

Welke voorouders heeft Keanu Reeves?

Hoewel Keanu Reeves een van de beroemdste Hollywood-sterren van zijn generatie is, weten niet veel mensen veel over zijn vroege jeugd en erfgoed. Reeves werd geboren in Beiroet, Libanon, op 2 september 1964, maar groeide op in Toronto, Canada. Reeves' moeder werkte in Beiroet, waar ze zijn vader ontmoette, maar hij verliet hen toen de acteur nog maar drie jaar oud was. Keanu Reeves ontmoette zijn vader op Kauai, Hawaii toen hij 13 jaar oud was.

Een screenshot van The Matrix
Een screenshot van The Matrix

Keanu Reeves' moeder Patricia Taylor is Engels, afkomstig uit Essex, terwijl zijn vader Samuel Nowlin Reeves Jr. Amerikaans is uit Hawaï, en hij is oorspronkelijk van inheemse Hawaiiaanse, Chinese, Engelse, Ierse en Portugese afkomst. Nadat de ouders van de acteur waren gescheiden, verhuisde de moeder van Keanu Reeves hem en zijn zussen naar Sydney, Australië, waarna ze naar New York City verhuisden. Daar ontmoette Reeves' moeder haar tweede echtgenoot Broadway en Hollywood-regisseur Paul Aaron en het gezin verhuisde naar Toronto.

Omdat zijn moeder een bekende kostuumontwerper was, had Keanu Reeves een zeer interessante jeugd. Volgens Cheat Sheet "kwam Alice Cooper regelmatig naar het huis van Reeves toen de acteur een kind was." Omringd zijn door mensen uit de entertainmentindustrie heeft zeker de beslissing van Keanu Reeves om te acteren beïnvloed. In 1984, op 20-jarige leeftijd, maakte Reeves zijn acteerdebuut in een aflevering van de tv-show Hangin' In, en sindsdien is hij niet gestopt met acteren.

Wat heeft Keanu Reeves gezegd over zijn etniciteit?

In een interview met NBC Asian America vertelde de acteur over zijn diverse etnische afkomst. Omdat Keanu Reeves Chinese Hawaïaanse roots heeft, geeft hij toe dat hij wel aansluiting vindt bij zijn Aziatische achtergrond, maar daar praat hij niet vaak over. "Mijn relatie met mijn Aziatische identiteit is altijd goed en gezond geweest. En ik vind het geweldig", gaf de acteur toe. "We zijn samen opgegroeid." De Hollywood-ster heeft echter onthuld dat hij "gemengde gevoelens" heeft over het feit dat hij wordt aangeduid als een persoon van kleur. "Ik weet het niet als ik het met die stelling eens ben. Maar ik ben het er niet mee eens, "zei de acteur.

Keanu Reeves op een promotiefoto
Keanu Reeves op een promotiefoto

Keanu Reeves vertelde ook over het filmen van The Matrix Resurrections en de invloed die de Chinese kungfu-films daarop hadden. De acteur onthulde dat de filmmakers respectvol bleven als het ging om tekenen voor Aziatische culturele bronnen en Keanu Reeves kreeg de kans om opnieuw samen te werken met Tiger Hu Chen, die ook een belangrijk onderdeel was van de originele The Matrix-trilogie.

"Chen was mijn leraar in de trilogie en het was geweldig om met hem aan Resurrections te werken", onthulde Reeves aan NBC Asian America. "We kennen elkaar, hij is een geweldige vechtsporter. Dus ik voel me echt dankbaar en vereerd om tijd met hem door te kunnen brengen. Met de vechtsporten presenteren we die kunstvormen op een kunstzinnige manier, op een respectvolle manier. Niet op een manier waarop het als een karikatuur wordt ervaren, maar vanuit een plaats van eerbied."

De schrijver van Always Be My Maybe Ali Wong noemde de acteur een 'Aziatisch-Amerikaans icoon'. In een interview met de LA Times opende Wong hoe belangrijk het was om Reeves in de rom-com te laten verschijnen. "Het was erg belangrijk voor mij dat het iemand was die Aziatisch-Amerikaans was… Ik was me er zeer van bewust dat Keanu Aziatisch-Amerikaans was omdat mijn familie en gemeenschap er niet over zouden zwijgen. Misschien wisten andere mensen het niet, maar ik heb nooit vergat dat, "zei Wong.

Veel fans waren echter in de war toen Keanu Reeves aan Essence vertelde dat hij "geen woordvoerder" is van Aziatische acteurs in Hollywood. De acteur die dankzij zijn grootmoeder goed bekend is met de Chinese cultuur, zei wel te hopen dat zijn rollen voor iedereen van enige waarde zijn."Ik hoop dat welke kansen ik ook heb gehad, of het werk dat ik doe, op de een of andere manier kan entertainen en ook - ik wil niet zeggen lesgeven - maar er iets van waarde uit kan halen," Reeves zei.

Aanbevolen: