De beruchte Wagatha Christie-zaak, uitgelegd

Inhoudsopgave:

De beruchte Wagatha Christie-zaak, uitgelegd
De beruchte Wagatha Christie-zaak, uitgelegd
Anonim

De zaak van smaad tegen Wagatha Christie, die fans van beroemdheden in de greep hield, is nu voorbij. Rebekah Vardy verloor haar rechtszaak tegen collega-voetbal WAG (vrouwen en vriendinnen) Coleen Rooney in een uitspraak van het hooggerechtshof vanwege Vardy's geloofwaardigheid als getuige die wordt ondervraagd. Niet alleen had een "verwoest" Rebekah Vardy haar smaadzaak tegen Coleen Rooney verloren, maar ze wordt ook geconfronteerd met rekeningen met juridische rekeningen ter waarde van miljoenen ponden.

Sociale media en Britse media zijn sinds het begin in oktober 2019 bezig met updates en nieuws over de zogenaamde Wagatha Christie-saga. Het betrof de vrouwen van twee beroemde Engelse voetballers - Coleen Rooney en Rebekah Vardy - en ging in mei van dit jaar van een Instagram-spuug van beroemdheden naar een volledige rechtszaak. Dus, hier is alles wat we denken dat je moet weten over deze spraakmakende rechtszaak tussen twee sportieve echtgenoten.

11 Wat was het 'Wagatha Christie'-proces?

Het proces tegen Wagatha Christie was een civiele rechtszaak tussen Coleen Rooney en Rebekah Vardy, die beiden getrouwd zijn met succesvolle Engelse voetballers. De veertigjarige Rebekah Vardy klaagt de 36-jarige Coleen Rooney aan wegens smaad nadat ze Rebekah op sociale media ervan beschuldigde verhalen over haar en haar familie te hebben verkocht aan de krant The Sun.

Rooney was al een tijdje achterdochtig dat iemand verhalen naar de pers lekte, nadat informatie die alleen op haar privé Instagram-account was gedeeld in The Sun verscheen. In oktober 2019 noemde ze Vardy als de bron van de lekken.

"Ik heb alle originele verhalen opgeslagen en screenshots gemaakt waaruit duidelijk blijkt dat slechts één persoon ze heeft bekeken. Het is………. Rebekah Vardy's account," tweette Coleen.

Deze ruzie werd al snel Wagatha Christie genoemd, een mix van het acroniem WAG en misdaadschrijver Agatha Christie. De Daily Mail meldde dat de uitdrukking werd bedacht door de 39-jarige Dan Atkinson uit Folkestone, Kent. Hij vertelde eerder aan de Mirror: "Ik wist dat de tweet een leuke woordspeling was, maar iedereen die zegt dat ze kunnen raden wat gek zal worden, liegt, nietwaar? Mijn eerste gedachte toen ik zag dat het trending was, was dat ik wou dat ik had gespeld het correct."

10 Hoe kwam Coleen Rooney erachter dat Rebekah Vardy verhalen aan het planten was?

Moeder van vier, Coleen Rooney zei dat ze een reeks valse verhalen over zichzelf had geplant op haar persoonlijke Instagram-verhalenaccount. Ze zei dat drie verhalen, één over de overstroming van haar kelder, één over geslachtskeuze en één over het terugbrengen van de televisie The Sun maakten.

Het probleem voor Rebekah Vardy is dat dit nepverhalen waren die door Rooney waren geplant en dat slechts één persoonsaccount ze kon zien - die van Rebekah Vardy. Het waren deze onderzoeksvaardigheden die ertoe leidden dat ze Wagatha Christie werd genoemd.

9 Rebekah Vardy ontkende beschuldigingen tegen haar

Rebekah Vardy reageerde onmiddellijk en ontkende de aantijgingen tegen haar en zei dat ze "nooit" met de pers sprak over het persoonlijke leven van haar vrienden. Ze suggereerde in plaats daarvan dat een aantal andere mensen die toegang hebben tot haar Instagram de schuldige waren. Ze verscheen ook in het tv-programma Loose Women om haar onschuld te verklaren.

"Deze week ontdekte ik dat ik mensen volgde die ik niet kende en die ik zelf ook nooit heb gevolgd", tweette Rebekah kort nadat ze werd genoemd door Coleen Rooney. "Ik doe niet grappig, maar ik heb het geld niet nodig, wat zou ik winnen als ik verhalen over jou zou verkopen? Ik vond je erg leuk Coleen en ik ben zo overstuur dat je ervoor hebt gekozen om dit te doen.”

8 Rebekah Vardy dient smaad in tegen Coleen Rooney

Eind juni 2020 heeft Rebekah Vardy een rechtszaak wegens smaad aangespannen tegen Coleen Rooney. Ze klaagde haar aan wegens laster omdat ze, volgens haar advocaten, "extreem leed, pijn, angst en verlegenheid had geleden als gevolg van de publicatie van het bericht en de gebeurtenissen die daarop volgden".

"Mevrouw Vardy weet eigenlijk niet wat er is gebeurd, ze weet niet hoe deze informatie in de pers is gekomen, het enige wat ze weet is wat ze deed en ze weet dat zij het niet was", zei haar advocaat, volgens naar de onafhankelijke.

7 Waarom Wagatha Christie een rommelige rechtszaak was

De zaak ging in mei naar een zevendaagse rechtszaak, waarbij zowel Coleen Rooney als Rebekah Vardy naar de tribune gingen om hun rekeningen te delen. Rooney's verdediging leverde bewijs op van Vardy's regelmatige minachting voor andermans privacy. Dit bewijs omvat haar verkoop van een "kiss-and-tell" -verhaal over een affaire met popster en tv-persoonlijkheid Peter Andre.

Vardy gaf ook toe dat ze eerder had geprobeerd een verhaal over voetballer Danny Drinkwater te lekken, door haar agent een bericht te sturen en te zeggen: "Ik wil hiervoor betalen."

6 Was de agent van Rebekah Vardy erbij betrokken?

Veel mensen leken met hun vinger te wijzen naar Caroline Watt, de zaakwaarnemer van Rebekah Vardy. Volgens de BBC-rapporten verloor Watt "haar telefoon in de Noordzee nadat deze werd geraakt door een golf voordat het team van mevrouw Rooney WhatsApp-berichten kon zien die mogelijk haar zaak zouden kunnen helpen."

"Alleen omdat jij niet de persoon bent die zijn handen vuil maakt, wil nog niet zeggen dat je niet even verantwoordelijk bent", zei Rooney's advocaat over de agent. Watt werd tijdens de rechtszaak ongeschikt geacht om te getuigen. Ze is niet langer de agent van Vardy.

In de rechtbank leek Vardy te geloven dat Watt de persoon was die informatie van Rooney's privé Instagram-account naar de pers had gelekt, maar ontkende dat het "nieuwe" informatie voor haar was.

5 Hoe waren de echtgenoten van Rebekah Vardy en Coleen Rooney betrokken bij de zaak Wagatha Christie?

Wayne Rooney beschuldigde Jamie Vardy ervan bang te zijn weggelopen nadat de ex-Engeland voetb alteamgenoten het niet eens waren tijdens de smaadzaak van hun vrouw. Rooney, 36, zei onder ede dat hij de medevoetballer had verteld om zijn wijd te vragen om "te kalmeren" tijdens het EK 2016, omdat haar media-activiteiten "problemen en afleiding veroorzaakten".

"Hij moet in de war zijn omdat hij nooit met mij heeft gesproken over zaken met betrekking tot Becky's mediawerk op Euro 2016", reageerde Jamie Vardy, 35. Rooney vertelde de rechtbank hoe de toenmalige Engelse manager Roy Hodgson en zijn assistent Gary Neville hem vroegen om tussenbeide te komen te midden van negatieve media-aandacht rond de Europese voetbalcompetitie.

4 Schokkende teksten onthuld in de rechtbank voor de zaak Wagatha Christie

De rechtbank hoorde schokkende en uitputtende teksten van Vardy over haar mede-WAG. Vardy's berichten aan haar agent Caroline Watt leken te bevestigen dat ze verhalen over Rooney naar de pers wilde lekken en haar een "nasty bh" noemde.

Tijdens een andere directe berichtuitwisseling nadat Rooney betrokken was geweest bij een auto-ongeluk en erover had gepost op haar privé-Instagram, leek Vardy te schrijven dat ze "dat verhaal graag zou lekken."

Haar agent antwoordde: "Ik zou hebben geprobeerd een verhaal over Coleen te doen, maar het bewijs is verwijderd x", waarna mevrouw Vardy details over de post doorgaf. Het nieuws over het auto-ongeluk verscheen al snel in The Sun, die de moeder van vier ertoe aanzette om naar Twitter te gaan waar ze 'iemand op mijn privé-Instagram plaatste'.is verhalen vertellen of verkopen aan een bepaalde krant."

Ondanks het tonen van krachtige teksten tussen Vardy en Watt, geloofden Rooney's advocaten dat het paar opzettelijk niet het geheel van hun communicatie onthulde, waarbij veel berichten zwaar werden geredigeerd. Vardy en Watt beweren dat hun telefoons en laptops verloren of kapot waren sinds de berichten werden verzonden.

3 Hoe Rebekah Vardy haar zaak verloor in het Wagatha Christie-proces

In een vernietigend vonnis van het hooggerechtshof werd Rebekah Vardy beschreven als een "onbetrouwbare getuige" die waarschijnlijk met opzet potentieel cruciaal bewijsmateriaal zou hebben vernietigd. Justitie Steyn concludeerde dat Vardy waarschijnlijk samenwerkte met haar agent, Caroline Watt, om verhalen van Rooney's privé Instagram-account naar een Britse krant te lekken en om tips uit te wisselen met journalisten voor haar financieel gewin.

Vardy wordt nu geconfronteerd met een enorme juridische rekening, naar verluidt rond de $ 3,6 miljoen, nadat hij ervoor had gekozen om de zaak voor de rechter te brengen. De 75-pagina's tellende uitspraak van de rechter beschreef het bewijs dat ze gaf als "inconsistent", "ontwijkend" of "ongeloofwaardig".

2 Wagatha Christie was een dure proef

"Natuurlijk ben ik blij dat de rechter me vandaag in het gelijk heeft gesteld met haar oordeel", zei Coleen Rooney in een verklaring. Ze merkte ook op hoe onnodig duur de zaak was, vooral wanneer veel mensen in het VK worden geconfronteerd een crisis in de kosten van levensonderhoud.

"Het was niet een zaak die ik ooit heb gezocht of gewild", zei ze. "Ik had nooit geloofd dat het in tijden van ontbering voor zoveel mensen tegen zulke hoge kosten naar de rechtbank had moeten gaan, terwijl het geld veel beter had kunnen worden besteed aan het helpen van anderen."

Rebekah Vardy's verlies betekent dat ze geen schadevergoeding zal ontvangen en Rooney heeft het recht om de kosten te claimen. Coleen Rooney is naar verluidt van plan om haar rivaal te dwingen de volledige rekening te betalen.

Een bron vertelde de Daily Mail op zondag: "Coleen wilde niet dat dit zou gebeuren. Ze wist dat het geld beter aan zoveel andere dingen kon worden besteed, maar ze zal Rebekah niet laten wegkomen door niet te betalen de volledige kosten."

"Laten we niet vergeten, deze actie werd gebracht door Rebekah en ze verloor spectaculair."

1 Rebekah Vardy ontkent nog steeds beschuldigingen

Rebekah Vardy ontkent nog steeds de beweringen, met het argument dat de beschuldigingen haar "op grote schaal openbaar misbruik" hadden veroorzaakt, en vervolgde Coleen Rooney in een poging haar naam te zuiveren.

"Voor mij leek het gewoon alsof het zo was, ze wilde een leger tegen mij inzetten en dat is hoe het voelde. Maar het leven is te kort om wrok te koesteren en wrok te koesteren en verbitterd te zijn jegens iemand. ik niet. Ik ben die persoon niet, "zei ze tegen The Sun.

Vardy zei ook dat ze door de zaak aan geestelijke gezondheidsproblemen leed, maar ze heeft nog steeds geen hekel aan haar collega-WAG. "Het leven is te kort om wrok te koesteren en wrok te koesteren en verbitterd te zijn jegens iemand. Dat ben ik niet. Ik ben die persoon niet."

Aanbevolen: