Wat er echt is gebeurd tussen Katy Perry en Taylor Swift

Inhoudsopgave:

Wat er echt is gebeurd tussen Katy Perry en Taylor Swift
Wat er echt is gebeurd tussen Katy Perry en Taylor Swift
Anonim

Als het gaat om vetes van beroemdheden, is niets iconischer dan de beruchte kloof tussen popsterren Katy Perry en Taylor Swift. Jarenlang waren deze twee artiesten het onderwerp van geruchten en controverse, na talloze krantenkoppen te hebben gehaald, markeert hun veelbesproken rundvlees een van de meest populaire veldslagen op het gebied van popmuziek, naast Madonna en Janet Jackson, JLo en Mariah Carey, en Britney Spears en Cristina Aguilera.

Perry en Swift, die bijna tegelijkertijd Hollywood-faam verwierven, waren jarenlang goede vrienden totdat een vreselijke vete hen uit elkaar dreef. Het begon allemaal in 2013, toen drie back-up danseressen van Swift in haar Red concert tour haar show verlieten om mee te doen aan Perry's Prism tour. Toen de zangeres "Lover" in 2014 haar nummer "Bad Blood" uitbracht, realiseerden fans zich dat er iets aan de hand was. Hieronder een terugblik op hoe Perry en Swift van goede vrienden naar vijanden gingen en weer terug.

9 Hoe het drama tussen Katy Perry en Taylor Swift begon

Gesprekken over een ruzie tussen Katy Perry en Taylor Swift begonnen eind 2013, toen danser Lockhart Brownlie in een interview zei dat hij en twee andere dansers de Red-tour van Swift verlieten om deel te nemen aan Perry's Prism-tour. Volgens Brownlie stemde hij ermee in om van boord te gaan, omdat hij in 2011 al met Katy had gewerkt en toch niet veel danste op Swift's tour.

"Natuurlijk waren we twee en een half jaar bij Katy, ze is als familie voor ons, "zei hij. "Dus we waren, zoals, 'Absoluut.' We waren toch niet echt aan het dansen in Taylor's tour, dus ik verveelde me een beetje en ik wilde heel graag een promotour doen." De beroemde danseres vertelde ook hoe het is om met Perry versus Swift te werken."Taylor is erg onaantastbaar. Toen we haar zagen, hadden we zoveel plezier met haar, maar ze is veel beter beschermd dan Katy," zei hij.

8 Hoe Taylor Swift hintte naar een vete met Katy Perry

In 2014, toen ze haar album uit 1989 promootte, onthulde Taylor Swift dat een van haar nummers in de plaat, "Bad Blood", is geïnspireerd door haar vete met een andere beroemdheid. Ze noemde de naam van Katy Perry natuurlijk niet, maar fans waren er snel bij om de aanwijzingen op te pikken en de punten zelf met elkaar te verbinden. "Ze probeerde in feite een hele arenatour te saboteren", zei Swift in haar interview met de Rolling Stones. “Ze probeerde een stel mensen onder mij vandaan te halen. En ik ben verrassend niet-confronterend - je zou niet geloven hoeveel ik een hekel heb aan conflicten. Dus nu moet ik haar vermijden. Het is onhandig en ik vind het niet leuk.”

In wat velen geloofden was haar reactie op Taylor Swift's interview, Perry schreef in een Twitter-bericht: "Pas op voor de Regina George in schaapskleren…"

7 Toen Katy Perry de kant koos van Nicki Minaj in plaats van Taylor Swift

In 2015 uitte rapper Nicki Minaj haar frustratie over het niet ontvangen van een Video of the Year-nominatie op de MTV VMA's voor haar 'Anaconda'-video. Het leidde tot een korte maar verhitte uitwisseling tussen haar en Taylor Swift, die zelf werd genomineerd - en uiteindelijk won - de categorie voor haar 'Bad Blood'-muziekvideo. "Als de 'andere' meisjes een video droppen die records breekt en de cultuur beïnvloedt, krijgen ze die nominatie", schreef Minaj in één tweet. "Als je video vrouwen met zeer slanke lichamen viert, word je genomineerd voor video van het jaar", ze schreef.

Swift nam aanstoot aan de tweets en zei: "Ik heb niets anders gedaan dan van je houden en je steunen. Het is niets voor jou om vrouwen tegen elkaar uit te spelen. Misschien heeft een van de mannen jouw plek ingenomen." Waarop Minaj antwoordde: "Huh? Je leest mijn tweets vast niet. Ik heb geen woord over je gezegd. Ik hou net zoveel van je. Maar je moet hierover praten."

Hoewel Nicki Minaj al duidelijk had gemaakt dat ze niet tot Swift behoorde, weerhield dit Katy Perry er niet van commentaar te geven op de kwestie op Twitter, met name op de sindsdien verwijderde tweet van Taylor Swift. "Het ironisch vinden om de pit-vrouwen tegen andere vrouwen ruzie te laten paraderen over het feit dat men onmetelijk profiteert van het neerhalen van een vrouw…" zei ze.

6 Hoe Katy Perry reageerde op Calvin Harris’ Twitter Rant

Te midden van het drama rond hun geheime samenwerking op 'This Is What You Came For' dat in 2016 openbaar werd gemaakt, ontketende DJ Calvin Harris een tirade tegen zijn ex-vriendin Taylor Swift op Twitter, waarin hij niet alleen zinspeelde aan Swift's toen nieuwe relatie met acteur Tom Hiddleston, maar ook aan haar langlopende vete met Perry. “Ik weet dat je niet op tournee bent, en je hebt iemand nodig die nieuw is om te proberen te begraven, zoals Katy ETC, maar ik ben die vent niet, sorry. Ik zal het niet toestaan', schreef Harris. Katy Perry reageerde onmiddellijk op de tirade met een Hillary Clinton-g.webp

Later, toen een fan haar vroeg of ze open staat voor samenwerking met Swift, schreef Perry: "Als ze sorry zegt, zeker!"

5 Katy Perry laat 'Swish Swish' vallen en praat over Taylor Swift-vete op carpoolkaraoke

In 2017 doken de gesprekken over de vete tussen Katy Perry en Taylor Swift weer op toen Perry haar nummer 'Swish Swish' liet vallen als een duidelijk antwoord op Swift's 'Bad Blood'. Ze sprak vervolgens over hun langdurige breuk toen ze op James Corden's Carpool Karaoke verscheen om haar Witness-album te promoten.

"Er is een situatie. Eerlijk gezegd, het is echt alsof ze eraan is begonnen, en het is tijd voor haar om het af te maken", legt Perry uit. "Het gaat over achtergronddansers, er waren drie achtergronddansers… Ik probeerde er met haar over te praten, maar ze wilde niet met mij praten." De “Fireworks”-zanger voegde eraan toe: “Ik doe het juiste wanneer het voelt als een onhandige poging. Het was een volledige afsluiting en dan schrijft ze een lied over mij, en ik heb zoiets van: 'Oké, cool, cool, cool, zo wil je ermee omgaan? Karma!'"

4 Wanneer was Katy Perry klaar om een einde te maken aan rundvlees met Taylor Swift?

"Ik ben klaar om het los te laten", vertelde Katy Perry in de Thrive Global-podcast in 2017. "Ik vergeef haar, en het spijt me voor alles wat ik ooit heb gedaan, en ik hoop hetzelfde van haar. Ik denk dat het eigenlijk is, ik denk dat het tijd is. Er zijn grotere vissen om te bakken, en er zijn echte problemen in de wereld. Weet je wat ik zeg? Ik hou van haar, en ik wil het beste voor haar. En ik denk dat ze een fantastische songwriter."

De hitmaker zei dat hoewel zij en Swift het niet altijd eens zijn, ze hoopt dat ze samen kunnen komen "in een plaats van liefde en vergeving en begrip en mededogen."

3 Hoe Taylor Swift en Katy Perry opnieuw contact maakten

Na vijf lange jaren maakte Katy Perry eindelijk een einde aan haar beruchte vete met Taylor Swift door haar in 2018 een letterlijke olijftak te sturen als een zoenoffer. Dit werd onthuld door Swift zelf, die op Instagram Stories een foto van de boomtak plaatste en een handgeschreven briefje dat daarbij hoorde.

“Bedankt Katy”, schreef ze bij haar bericht, gevolgd door een emoji met een hartje. Swift beantwoordde vervolgens het ontroerende gebaar door Perry zelfgemaakte koekjes te sturen, met de woorden "Eindelijk vrede" geschreven in glazuur.

2 Katy Perry's cameo in de muziekvideo van Taylor Swift

Dagen later bracht Taylor Swift de officiële videoclip uit voor haar nummer "You Need To Calm Down", met een aantal beroemdheden en een verrassende cameo van Katy Perry. In een gesprek met BBC Radio onthulde Swift dat ze Perry had gevraagd om in haar video te schitteren nadat de twee met elkaar verzoend waren.

“Toen ik aan dit concept voor de video dacht, en ik de behandeling schreef, dacht ik aan dit idee en dacht: ik ga haar gewoon vragen of ze hierin geïnteresseerd zou zijn, maar ik Het zou helemaal goed zijn als ze het liever privé houdt en tussen ons houdt', zei Swift. “Maar ik stuurde het naar haar en ze zei: ‘Ik zou graag willen dat we een symbool zijn van verlossing en vergeving.’ En ik voel me er ook zo over.”

1 Taylor Swift's geschenk aan de dochter van Katy Perry

Sinds de verzoening is het allemaal liefde geweest tussen Katy Perry en Taylor Swift. In 2020 stuurde Swift Perry zelfs een met de hand geborduurd dekentje als cadeau voor haar dochter Daisy Dove met acteur Orlando Bloom.

"Miss [Daisy] is dol op haar handgeborduurde dekentje van juffrouw @taylorswift", schreef Perry terwijl ze een foto van de roze zijden deken op Instagram deelde. onherkenbaar stukje dat ze als tiener in haar zak heeft."

Aanbevolen: