Lady Gaga dacht ooit dat ze nooit meer zou kunnen touren

Inhoudsopgave:

Lady Gaga dacht ooit dat ze nooit meer zou kunnen touren
Lady Gaga dacht ooit dat ze nooit meer zou kunnen touren
Anonim

Lady Gaga's ontluikende carrière ging officieel van start in 2008 en daarvoor was ze vaak te zien op verschillende locaties in New York. Gedurende haar zeer succesvolle carrière heeft ze in totaal zes nummer één albums en vijf nummer één singles verzameld.

Haar eerste album, The Fame, gecombineerd met The Fame Monster, heeft sinds augustus 2019 wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht. Het is veilig om te zeggen dat de Bad Romance-zangeres echt haar sporen heeft verdiend in de muziekindustrie.

Gaga staat vooral bekend om het neerzetten van een goede show, wat vooral duidelijk werd met haar laatste uitverkochte Monsterball-show in Madison Square Garden in New York. Haar spectaculaire visuals, naast haar live en betoverende zang, hebben veel fans met ontzag achtergelaten voor de aanwezigheid van de zangeres op het podium.

Maar op een gegeven moment dacht Lady Gaga dat ze nooit meer op tournee zou kunnen gaan.

Lady Gaga's Chromatica Ball is haar grootste tour tot nu toe

Op het moment van schrijven heeft Lady Gaga's Monsterball Tour de Poker Face-zangeres het hoogste bedrag opgeleverd, met een totale bruto-inkomsten van maar liefst $ 227,4 miljoen US dollar. Dit komt niet echt als een verrassing, gezien het succes van de tour.

Er waren in totaal 201 shows in twee jaar tijd en de tour bezocht honderden steden op verschillende continenten.

Het ziet er echter naar uit dat de Chromatica Ball mogelijk haar grootste tour tot nu toe kan worden. Sinds het begin van de Chromatica Ball, wachten fans in spanning, zoals afgebeeld op sociale media, waar we grote delen van Little Monsters in de rij kunnen zien wachten om hun idool het podium te zien betreden.

De tour is zelfs zo geheim gehouden dat Gaga zelfs bewakers heeft ingehuurd om haar tourkostuums te beschermen, wat alleen maar heeft bijgedragen aan de verwachting van fans van wat komen ging.

Terwijl haar eerdere tours door arena's over de hele wereld zijn begonnen, heeft de Chromatica Ball de lat nu nog hoger gelegd, met data die tot nu toe alleen op stadionlocaties zijn geboekt.

Beide shows in het Londense Tottenham Hotspur Stadium waren uitverkocht, evenals de rest van het Europese deel van haar tour, waarbij ze Duitsland, Frankrijk en Engeland bezocht.

Tot nu toe waren haar shows in zowel Canada als de Verenigde Staten ook uitverkocht. Dit zou betekenen dat Gaga in slechts tien dates voor honderdduizenden mensen heeft opgetreden, aanzienlijk meer als je het vergelijkt met de eerste negen data van haar vorige tours.

Als ze dit momentum voortzet, kan ze misschien zelfs het bedrag aan bruto-inkomsten dat ze verdiende voor de Monsterball-tour overtreffen. Het is echter waarschijnlijk dat fans pas antwoorden krijgen als de show officieel is afgelopen.

Lady Gaga's gezondheid hield haar ooit tegen om op te treden

Hoewel het algemeen bekend is dat Gaga graag optreedt, heeft ze ook een paar tegenslagen meegemaakt. Haar eerste tegenslag was tijdens haar Born This Way Ball Tour in 2012, toen de Bad Romance-zangeres haar heup bezeerde tijdens een live optreden in Montreal.

Helaas deed haar blessure haar zo veel pijn dat ze de resterende data van het bal moest annuleren, iets wat zowel Gaga als haar fans enorm teleurstelde.

Hoewel Gaga zeker opgewonden was om in 2017 weer op het podium te staan, moest haar aanstaande Joanne-tour helaas ook worden geannuleerd vanwege hevige pijn. Ze bracht de volgende verklaring uit op Twitter: "Ik hou meer van deze show dan van wat dan ook, en ik hou van jou, maar dit is buiten mijn controle."

Enkele jaren geleden onthulde de zangeres dat ze de diagnose fibromyalgie had gekregen, de aandoening waardoor ze de laatste paar data van haar Joanne-wereldtournee moest annuleren.

Lady Gaga dacht dat ze nooit meer zou kunnen touren

Lady Gaga's worsteling met fibromyalgie heeft ertoe geleid dat de popster een voortdurende strijd voert, wat vooral merkbaar is in Gaga's Netflix-documentaire Five Foot Two, waar in sommige scènes de zangeres wordt gezien met pijnlijke pijn.

Haar toestand werd op een gegeven moment zo slecht dat ze met tegenzin zelfs de resterende data van haar Joanne-wereldtournee in 2018 moest annuleren.

Het lijkt er echter op dat haar toestand sindsdien is verbeterd en dat Gaga weer kan doen waar ze goed in is - en het lijkt alsof ze het ook heeft gemist. Slechts twee dagen voordat haar wereldwijde tour zou beginnen, ging de Born This Way-zangeres naar Twitter om een oprechte boodschap aan haar publiek te uiten.

In haar emotionele post vertelde ze hoe er een tijd was dat ze dacht dat ze 'nooit meer op het podium zou staan'.

Ze vervolgde door te zeggen: "Ik was zo verdrietig dat ik niets anders kon dromen dan een pijnlijke nachtmerrie. Ik heb mijn nachtmerrie overwonnen met liefde, steun, vertrouwen, waarheid, moed, talent en toewijding. Ik ben zo dankbaar. Ik zie je in BABYLON."

Aanbevolen: