8 Sterren die worstelden na het filmen van moeilijke rollen

Inhoudsopgave:

8 Sterren die worstelden na het filmen van moeilijke rollen
8 Sterren die worstelden na het filmen van moeilijke rollen
Anonim

Sommige uitvoeringen trekken alle aandacht omdat het publiek de pijn en het lijden van het personage voelt, maar die acteerelementen zijn niet altijd het gemakkelijkst te bereiken. Terwijl acteurs tijd besteden aan voorbereiding en training om nieuwe rollen en films op zich te nemen, zijn er mensen die merken dat hun werk hen niet meteen verlaat. Of ze nu gekweld werden door de mentale ruimte die ze maandenlang moesten innemen of het directe resultaat op hun emotionele capaciteit voelden nadat ze fysiek uitgehongerd waren en hun lichaam hadden geslagen, deze acht sterren hadden moeite om verder te gaan nadat ze hun rol hadden voltooid.

8 Anne Hathaway deed haar uiterste best

Toen het tijd was om de rol in Les Misérables te spelen, begreep Hathaway precies hoe hij die goede plek moest raken - door in de chaos te spelen. Het deel van Fantine riep op tot totale ontbering fysiek, emotioneel en mentaal. Terwijl haar acteerwerk elke noot trof en haar zelfs een Oscar won voor de inspanningen, vond ze het niet zo eenvoudig om verder te gaan. Hathaway geeft toe dat ze gemakkelijk overweldigd werd door de wereld nadat ze tijdens het filmen zo beroofd was van alles, en het kostte haar enkele weken om zich weer aan te passen aan de chaos van alles.

7 Shelley Duvall had wat haat voor 'The Shining'

Horrorfilms hebben de neiging om een behoorlijke cultstatus te krijgen en The Shining is daarop geen uitzondering. De beroemde film van Stanley Kubrick raakt alle horrorstijlen, maar het was niet zo leuk voor acteur Shelley Duvall als voor het publiek. Duvall heeft openlijk gesproken over de martelingen die ze heeft doorstaan tijdens het filmen. Tijdens het fotograferen gedurende 13 maanden waren er punten waarop Duvall 12 uur lang achter elkaar om de camera schreeuwde. Na de wrap merkte Duvall dat ze mentaal worstelde terwijl haar lichaam in opstand kwam tegen het constante geschreeuw en geschreeuw.

6 Heather Donahue waardeerde de marketing niet

The Blair Witch Project maakte furore toen het team de reis als iets echts op de markt bracht. Hoewel de meeste cast hun eigen problemen hadden met filmen, was het Donahue die de slechtste tijden zag na het filmen. Het marketingteam drong erop aan dat de film echt leek, wat betekende dat Donahue in wezen haar eigen dood deed alsof. Het project leidde ertoe dat er een overlijdensadvertentie werd gedrukt voor de toen 24-jarige, wat leidde tot mentale dissonantie terwijl ze worstelde om een evenwicht te vinden om naam te maken terwijl ze ook dood leek.

5 Heath Ledger afgesloten

Een van de meest tragische resultaten van method acting, Heath Ledger stortte zich op het proberen de complexe denkwijze achter The Dark Knight's Joker te begrijpen. Terwijl Ledger eindeloos werd geprezen voor zijn vertolking in de rol en er uiteindelijk een Oscar voor kreeg, eisten zijn methoden zijn tol van zijn mentale toestand. De acteur bereidde zich voor door afzondering en sloot zichzelf een maand op om een dagboek bij te houden en zijn achtergrondverhaal uit te werken. Dit leidde tot slapeloze nachten, totale uitputting en een rennende geest die nooit vertraagde. Ledger stierf helaas aan een overdosis, waardoor zijn Oscar postuum werd toegekend.

4 Adrian Brody werd veranderd door isolatie

Periodestukken kunnen alles in beslag nemen, omdat acteurs de tijd nemen om hun denkwijze voor te bereiden voordat ze in een specifieke gebeurtenis of tijd duiken. Adrian Brody was geen uitzondering, want om zich voor te bereiden op zijn rol in The Pianist, een biografisch oorlogsdrama, vertrok Brody naar Europa en ontkoppelde hij zichzelf volledig. De verkoop van zijn auto, het dumpen van zijn telefoon en zelfs het raken van hongersnood leidden allemaal tot zijn bewonderde prestatie. Hoewel het onderwerp zwaar was, gelooft Brody dat de hongersnood het ergste was om mee om te gaan, aangezien de pijn verder ging dan fysieke en mentale wanhoop. Soms twijfelde hij aan zijn gezond verstand en bij thuiskomst had hij meer dan anderhalf jaar nodig om zich aan te passen.

3 Bill Skarsgård werd achtervolgd

Het horrorgenre kreeg een vernieuwde blik met de release van Stephen King's It in 2017 in de bioscoop. Skarsgård, die de schurk van de film, Pennywise, speelde, concentreerde zich op het brengen van de realiteit naar de gruwelijke elementen en ontsnapte niet zonder zijn eigen trauma. Het wezen werkt door angst en laat anderen hun ergste nachtmerries zien, en om zulke diepten te bereiken moest de acteur naar een aantal diepe en donkere plaatsen. Na het filmen deed Skarsgård zijn best om verder te komen, maar werd geplaagd door Pennywise, aangezien de figuur maandenlang in zijn dromen verscheen.

2 Michael B. Jordan worstelde met het kwaad van de mens

Michael B. Jordan stapte voor het eerst in de schoenen van de schurk in Black Panther en had problemen met het vinden en verbinden van zo'n duister personage. Door de rol voor een lange periode te spelen, bereikte Jordan de diepten van eenzaamheid en duisternis op een manier die hij nog nooit eerder had meegemaakt. Het emotionele isolement trof de acteur echt en zelfs na het filmen had hij moeite om eruit te stappen. Jordan gaf toe dat hij aan de duisternis was ontsnapt door de hulp van een therapeut om hem te helpen weg te komen uit het isolement en de depressie die hij tijdens het filmen had geleefd.

1 Kate Winslet werd geplaagd door het verleden

Een andere acteur die moeite had om verbinding te maken met de geschiedenis achter het personage, Kate Winslet's voorbereidingen voor The Reader leidden haar op een donkere weg. De rol zag haar karakter zowel een affaire beginnen met een minderjarige jongen als werken als bewaker in Auschwitz. Bij het voorbereiden van een echt Duits accent voor de rol, nam Winslet ook de tijd om de situatie in Auschwitz waarin haar personage terechtkwam volledig te bestuderen. Winslet was getuige van documentaires, foto's en reportages over het onderwerp en werd achtervolgd door alles wat ze had meegemaakt en beweert nog steeds getraumatiseerd te zijn door haar voorbereiding op de rol.

Aanbevolen: