Waar kwam Taylor Tomlinson op het idee voor haar nieuwste Netflix-special?

Inhoudsopgave:

Waar kwam Taylor Tomlinson op het idee voor haar nieuwste Netflix-special?
Waar kwam Taylor Tomlinson op het idee voor haar nieuwste Netflix-special?
Anonim

Netflix heeft tot nu toe een vol jaar achter de rug wat betreft comedyspecials die op het platform zijn uitgebracht. Comedians als Kapil Sharma, Ms. Pat en zelfs David Spade maakten hun debuut op de streamer met de specials I'm Not Done Yet, Y'all Wanna Hear Something Crazy?, en Niets persoonlijks, respectievelijk.

Meer ervaren namen als Ali Wong, Mike Epps en Ricky Gervais zijn ook teruggekeerd met nieuwe stand-up producties voor Netflix.

De in Californië geboren komiek Taylor Tomlinson v alt in deze laatste categorie. Ze kreeg nog een kans om op Netflix te verschijnen met haar speciale titel Look At You, die begin maart werd uitgebracht. De special heeft veel aandacht en positieve recensies gekregen, waarbij de Google-beoordelingen voor de show zeggen dat 88% van de kijkers het leuk vond.

Tomlinson zelf – een soort protégé van de meer doorgewinterde comedyster Whitney Cummings – zingt de lof van de special. In een optreden op The Kelly Clarkson Show in april zei ze: "Ik beloof dat het hilarisch is."

8 Hoe zag het leven van Taylor Tomlinson eruit toen hij opgroeide?

Taylor Tomlinson werd geboren in Orange County, Californië, in de herfst van 1993. Ze is de oudste van vier broers en zussen – allemaal meisjes. Ze ging naar de Temecula Valley High School in de staat en later naar de California State University San Marcos, hoewel ze nooit afstudeerde nadat ze had besloten te stoppen en in plaats daarvan haar comedycarrière na te jagen.

Haar familie was zeer trouw religieus toen ze opgroeide, iets wat constant voorkomt in haar komedie.

7 Taylor Tomlinson verloor haar moeder aan kanker op 8-jarige leeftijd

Een ander ding dat vaak opduikt in de komedieroutine van Taylor Tomlinson is de meest tragische gebeurtenis in haar leven. Toen ze acht was, verloor ze haar moeder aan kanker, waarna haar vader al snel hertrouwde.

Tomlinson drukt een beetje komische opluchting uit over deze tragedie in Look At You, wanneer ze het publiek vraagt of ze denken dat ze net zo succesvol zou zijn geweest als haar moeder nooit was gestorven: "Ze is in de hemel, ik ben op Netflix - het is allemaal gelukt, "zegt ze.

6 Is Taylor Tomlinson vrijgezel?

Zoals bij alle andere succesvolle beroemdheden, zullen fans zich ongetwijfeld afvragen over Taylor Tomlinson: is ze vrijgezel of heeft ze een relatie? Als komiek is het niet verwonderlijk dat de 28-jarige de details van haar liefdesleven vaak heeft opgenomen in haar stand-uproutines.

Na de uitbraak van COVID werd ze een paar maanden in quarantaine geplaatst met collega-comedian Sam Morril, met wie ze op dat moment een relatie had. Er gaan geruchten dat hun affaire nu tot het verleden behoort, iets waar tot nu toe geen van beiden commentaar op heeft gegeven.

5 Hoe kwam Taylor Tomlinson in de komedie?

Taylor Tomlinsons komische reis gaat terug tot haar dagen als vrome, kerkgaande christen. Haar vader Eric deelt haar interesse in stand-upcomedy, en hij schreef ze allebei in voor een les in hun kerk toen ze 16 was.

Dit werd het lanceerplatform voor haar carrière, toen ze begon op te treden in kerken, scholen en cafés om haar vaardigheden aan te scherpen. De droom stierf niet al te lang daarna voor Eric Tomlinson, maar zijn dochter zei ooit dat hij "terugging naar het verdienen van geld aan een echte carrière."

4 Taylor Tomlinson's grote doorbraak was op een realityshow op NBC

Na jaren van uitsloven in kerk- en schoollocaties en comedyclubs, kreeg Taylor Tomlinson haar grote doorbraak in de industrie toen ze in 2015 deelnam aan het negende seizoen van Last Comic Standing op NBC.

Hoewel ze niet als overwinnaar uit de show kwam, kreeg ze nationale aandacht en begon haar carrière te bloeien. Ze maakte ook een radicale ommezwaai in de inhoud van haar komedie, waarbij ze afstand nam van de strikt 'schone' grappen die binnen die religieuze achtergrond passen.

3 Hoeveel comedyspecials heeft Taylor Tomlinson op Netflix?

Voordat Look At You in maart op Netflix uitkwam, had Taylor Tomlinson een eerdere special op de streamer: Haar debuutspecial was getiteld Quarter-Life Crisis en werd uitgebracht in maart 2020.

Volgens Rotten Tomatoes sprak de komiek in de show van een uur over "aan jezelf werken, realistische relatiedoelen en waarom je twintiger jaren niet echt de beste jaren van je leven zijn."

2 Waar haalde Taylor Tomlinson inspiratie om naar jou te kijken?

Veel van de problemen die Taylor Tomlinson behandelt in Look At You, zijn afgeleid van haar persoonlijke problemen met geestelijke gezondheid. Ze sprak hierover toen ze in The Kelly Clarkson Show verscheen en zei dat ze het advies van haar therapeut had geleend voor wat stukjes in de special.

"Er is een regel in de special die ik zeg… dat is iets wat mijn psychiater tegen me zei en ik heb het helemaal gestolen alsof het mijn eigen idee is," zei Tomlinson.

1 Taylor Tomlinson is nu ook een advocaat voor geestelijke gezondheid

Onlangs is er op Twitter veel ophef ontstaan over de aandacht die de geestelijke gezondheid van beroemdheden krijgt in vergelijking met die van alle anderen. Dat betekent echter niet dat de problemen van beroemde mensen er niet toe doen.

Taylor Tomlinson heeft mensen vaak aangemoedigd zich niet te schamen voor hun geestelijke gezondheidsproblemen. Dit is een les die ze de afgelopen jaren heeft geleerd, nadat ze zelf de diagnose bipolaire stoornis kreeg.

Aanbevolen: