Wat Quentin Tarantino echt dacht van Top Gun: Maverick

Inhoudsopgave:

Wat Quentin Tarantino echt dacht van Top Gun: Maverick
Wat Quentin Tarantino echt dacht van Top Gun: Maverick
Anonim

Quentin Tarantino is een krachtpatser in Hollywood die een uitzonderlijke carrière heeft gehad. Hij heeft kaskrakers gehad, projecten met veel potentieel geannuleerd en een hele reeks prijzen gewonnen. De man heeft het allemaal gedaan, en het was ongelooflijk om te zien.

Quentin is een filmfanaat, en hij schuwt het nooit om films te recenseren. Onlangs schokte hij mensen toen hij een recensie gaf van Top Gun: Maverick, een film die Hollywood domineerde en die misschien een vervolg krijgt.

Laten we eens kijken naar wat Tarantino zei over de kaskraker.

Quentin Tarantino blijft enorme films uitbrengen

Als je naar de lijst met de grootste filmmakers aller tijden kijkt, kun je maar beter geloven dat de naam van Quentin Tarantino bovenaan zal staan. De man is een krachtpatser geweest sinds zijn debuut, en weinig filmmakers hebben zoveel succes en waardering gehad als hij.

Tarantino's geweldige debuut, Reservoir Dogs, vormde de basis voor wat een fenomenale carrière is geworden. Die film was misschien geen kaskraker, maar het liet de wereld zien dat hij serieuze potentie had om een moloch te worden.

Pulp Fiction was zijn briljante vervolg, en die film veranderde alles voor Tarantino. Het was een doorslaand wereldwijd succes aan de kassa en het leverde de filmmaker zijn eerste Academy Award op.

Sinds zijn uitbraak heeft Tarantino talloze keren van genre gewisseld, met iconische artiesten gewerkt en geweldige films blijven maken.

De kenners weten dat Tarantino een cinefiel is die van geweldige films houdt, en het toeval wil dat de grootste film van 2022 ongelooflijk is.

'Top Gun: Maverick' is de grootste film van het jaar

Top Gun: Maverick was dit jaar een kolossale prestatie aan de kassa, en in een tijd waarin megafranchises bankieren terwijl andere het moeilijk hebben, was het een broodnodige verandering van tempo voor Hollywood.

Het vervolg op de klassieker uit 1986 ziet er indrukwekkend uit in de previews, maar niemand begreep echt hoe uitzonderlijk deze film zou worden.

Momenteel heeft het 96% met publiek en 99% met fans op Rotten Tomatoes. Koppel dat aan het feit dat het nu meer geld heeft verdiend dan Titanic aan de kassa, het is gemakkelijk in te zien waarom het de grootste film van 2022 is.

En dan te bedenken dat het bijna de kassa oversloeg ten gunste van streaming!

Gelukkig zou Tom Cruise dat nooit laten gebeuren.

"Dat gaat niet gebeuren. Ooit. Ik heb veel tijd doorgebracht met theatereigenaren. De mensen die de popcorn serveren, degenen die dit [laten gebeuren]", zei Cruise in Cannes.

De tijd zal leren of deze film een klassieker wordt zoals zijn voorganger, maar zeggen dat hij goed op weg is om die status te bereiken, zou een grove understatement zijn.

De film heeft de wereld aan het praten en verwent Quentin Tarantino, die in een interview een recensie van de kaskraker aanbood.

Tarantino's recensie was positief

Tijdens een toespraak op de ReelBlend-podcast gaf Tarantino zijn mening over Top Gun: Maverick. Tot niemands verrassing had Tarantino, een man die bekend staat om goede films, positieve dingen te zeggen over deze goede film.

The Hollywood Reporter gaf enig inzicht in het gesprek in het algemeen.

"Maar in dit geval ben ik f dol op Top Gun: Maverick. Ik vond het fantastisch. Ik zag het in de theaters… Dat en [Steven] Spielberg's West Side Story leverden allebei een echt filmisch spektakel, van het soort waarvan ik bijna dacht dat ik het niet meer zou zien. Het was fantastisch, "zei Tarantino, volgens de site.

De filmmaker sprak vervolgens over het vermogen van regisseur Joseph Kosinski om hulde te brengen aan de eerste regisseur van Top Gun, Tony Scott, in de film.

"Maar er was ook gewoon dit mooie, mooie aspect, want ik hou zo veel van zowel de [originele Top Gun-regisseur] Tony Scott's cinema, en ik hou zoveel van Tony dat dat zo dichtbij is als we ooit zullen krijgen om nog een Tony Scott-film te zien.[Directeur Joseph Kosinski] heeft geweldig werk geleverd. Het respect en de liefde van Tony was in elk kader. Het was bijna in elke beslissing. Het was bewust precies daar, maar op deze coole manier was dat echt respectvol."

Deze recensie is een ongelooflijke goedkeuring van Tarantino. Realistisch gezien had de film de veelgeprezen filmmaker niet nodig om ervoor in te staan, maar zijn woorden hebben een uitzonderlijk gewicht voor hen, dus zoiets als dit is altijd een welkome aanvulling op de hype-machine.

Top Gun: Maverick vliegt nog steeds hoog aan de kassa, dus ga dit zien op het grootst mogelijke scherm nu het nog kan!

Aanbevolen: