Dingen die Amerikanen niet weten over de comedycarrière van Hugh Laurie

Inhoudsopgave:

Dingen die Amerikanen niet weten over de comedycarrière van Hugh Laurie
Dingen die Amerikanen niet weten over de comedycarrière van Hugh Laurie
Anonim

Amerikaans publiek leerde acteur Hugh Laurie kennen voor zijn rol in House gedurende 8 seizoenen vanaf 2004. De pillen-knallende, gemene, slimme dokter was zowel gemeen als koesterend voor zijn personeel en patiënten terwijl hij enkele van de problemen oploste. meest bizarre medische mysteries ter wereld.

Maar wat veel Amerikaanse fans van Laurie niet weten, is dat hij niet altijd een dramatische acteur was, en dat hij al erg beroemd was in zijn thuisland, Engeland. Dat klopt, House is in het echte leven Brits, ondanks zijn zeer geloofwaardige Amerikaanse accent. Ook was Laurie's aanspraak op roem in Engeland geen drama, althans niet in het begin. Hij is eigenlijk een Brits komedie-icoon.

9 Zijn oorsprongsverhaal

Hugh Laurie werd geboren in Oxford en was het jongste kind in zijn gezin. Hij groeide op met een gespannen relatie met zijn moeder, maar hij beschreef zijn vader als 'de liefste man van de hele wereld'. Laurie's vader was arts en won in 1948 een Olympische gouden medaille. Laurie beschreef zichzelf als een opstandig kind en gaf toe dat hij een groot deel van zijn schooltijd spiekte bij examens en sigaretten rookte. Hij was altijd behoorlijk intelligent en zou uiteindelijk cum laude afstuderen aan Cambridge.

8 Hij werd schrijverspartner met Stephen Fry

Tijdens zijn verblijf in Cambridge sloot hij zich aan bij Cambridge Footlights, de toneelclub van de school die verantwoordelijk is voor de geboorte van enkele van de meest bekende artiesten ter wereld. Beroemde alumni zijn onder meer John Cleese, David Frost, John Oliver, Emma Thomspon en Stephen Fry. Thompson, die later een van de beroemdste actrices ter wereld zou worden, stelde Laurie voor aan Stephen Fry, en de drie begonnen al snel samen sketchcomedy te schrijven en op te voeren. Laurie en Fry zouden al snel de meest frequente medewerkers in hun klas worden.

7 Hij deed meerdere sketchcomedyshows

Laurie werd president van de Footlights en ze namen hun revue, The Cellar Tapes, mee naar het Edinburgh Fringe Festival. Nadat ze als overwinnaar uit de bus kwamen, werden Laurie en zijn team ingeschakeld om een sketch-tv-serie te maken genaamd Alfresco. Het was een beetje populair, maar lang niet zo populair als de projecten die binnenkort zouden komen voor dit rag-tag team van toekomstige beroemdheden.

6 Fry And Laurie werd een iconisch comedyduo in Engeland

Fry en Laurie werden zelden van elkaar gezien in hun projecten na Alfresco. Zowel Laurie als Fry zouden worden gecast om zich bij een andere iconische Britse komiek, Rowan Atkinson, aan te sluiten in zijn serie Blackadder. Laurie en Fry speelden meestal hansworsten tegen Atkinsons geestige leden van de Blackadder-lijn. Het duo zou al snel de sterren van hun eigen projecten worden en zichzelf zo versterken als Britse iconen van de komedie.

5 Een beetje Fry And Laurie

Stephen Fry en Hugh Laurie begonnen hun sketchcomedyserie A Bit of Fry and Laurie in 1989. De show combineerde satire met onzin, impressies van beroemdheden met politiek commentaar en speelt op "toilethumor" (zoals ze het gekscherend noemden)) die zowel briljant waren als op de een of andere manier tegelijkertijd standaard grove grappen. De show werd vier seizoenen uitgezonden en eindigde in 1995, maar het was niet het enige iconische project dat de twee voor de BBC samenwerkten.

4 Jeeves en Wooster

Jeeves en Wooster is een populaire serie romans en korte verhalen geschreven door P. G. Houten huis. Het volgt de komische tegenslagen van de gentleman-vrijgezel Bertie Wooster en zijn scherpe tong maar altijd juiste bediende, Jeeves. Of het nu op eierschalen liep om Woosters tante Agatha niet te mishagen of Jeeve's wondermiddel tegen katers mengde, het paar bevond zich in allerlei komische situaties. Fry en Laurie brachten het duo tot leven in de televisie-aanpassingen van Woodhouse's romans, met Stephen Fry als Jeeves en Laurie als de luchtige heer Bertie.

3 Hij was in een iconische aflevering van vrienden

Toen de twee hun succes vonden, zouden ze binnenkort uit elkaar gaan als een komisch duo om individuele ondernemingen na te streven. Laurie werd, zoals we allemaal weten, Dr. Gregory House en zou het Guinness World Record behalen als de meest bekeken mannelijke hoofdrol in een drama in 2011. Maar voordat hij Dr. House werd, was een van zijn eerste kennismakingen met Het Amerikaanse publiek kwam toen hij verscheen in een iconische aflevering van Friends.

Herinner je je de aflevering waarin Ross de verkeerde naam zegt tijdens zijn bruiloft? Herinner je je de scène waarin Rachel naar Engeland vliegt om Ross haar gevoelens te vertellen? Herinner je je de Britse man in die scène die Rachel vertelt dat ze een vreselijk persoon is? Ja, dat was Hugh Laurie. Zijn karakter verdraaide het mes toen hij hun gesprek afsloot met een mening die Rachel nooit wil horen."Het lijkt volkomen duidelijk dat je INDEED een pauze had."

2 Hij zat in de bekroonde film van Emma Thompson

Emma Thomspon, degene die Fry en Laurie aan elkaar introduceerde, kende ook fenomenaal succes als acteur en schrijver. Thompson won in 1995 de Oscar voor beste bewerkte scenario voor haar versie van Jane Austin's klassieker Sense and Sensibility. Laurie verschijnt in de film als Mr. Palmer. Andere films die Laurie naar het Amerikaanse publiek brachten, zijn de live-actionversie van 101 Dalmatians en Stuart Little.

1 Hij is een muzikant in het echte leven

Naast dit alles moet worden vermeld dat Laurie ook een geweldige muzikant is. Hij speelt al gitaar en piano sinds hij een jongen was en hij schreef alle grapnummers die hij gebruikte in zijn sketchcomedyshows. Hij speelde ook gitaar in het echte leven in al die scènes van House waar hij zijn frustratie in muziek kanaliseert. Hij nam verschillende albums op en sloot in 2010 een albumdeal met de platen van Warner Brother.

Aanbevolen: