9 Beroemdheden die hun eerste grote rol belandden zonder ervaring

Inhoudsopgave:

9 Beroemdheden die hun eerste grote rol belandden zonder ervaring
9 Beroemdheden die hun eerste grote rol belandden zonder ervaring
Anonim

De wereld van Hollywood lijkt soms onmogelijk om in te breken. Berichten over vriendjespolitiek en netwerken lijken de enige manier om een pauze te nemen, maar dat is niet altijd juist geweest. Hoewel sociale media een geweldige stap zijn om bekendheid te krijgen, hadden enkele van de grootste beroemdheden van Hollywood daar zelfs geen toegang toe. In plaats daarvan landden ze hun eerste hitrollen zonder ervaring, training of verwachtingen. Deze 9 beroemdheden hadden een meevaller om ontdekt te worden, waardoor hun carrière miljoenen waard was.

9 Cameron Diaz sloot zich aan bij Jim Carey

Cameron Diaz is geen onbekende in het geluk van Hollywood en hoewel de actrice het sinds 2014 rustig aan doet, schoot haar carrière van twee decennia rechtstreeks naar de top. Op 16-jarige leeftijd meldde Diaz zich aan als model voor Calvin Klein, maar ondanks dat ze te zien was in advertentiecampagnes, nam ze nooit echt acteren. Pas op 21-jarige leeftijd deed ze auditie voor een kleine rol in The Mask. Zonder acteerervaring op haar naam, werd ze opgewaardeerd tot hoofdrolspeelster en de film kraakte de top tien van 1994, waardoor ze meteen een ster werd.

8 Noah Schnapp studeerde bij Spielberg

Stranger Things werd een breakout-show voor een aantal acteurs van alle leeftijden. Terwijl sommigen eerder op Broadway of in kleine rollen in andere films hadden gewerkt, was het Noah Schnapp die vanaf het begin succes zag. Schnapps eerste rol verscheen in Bridge of Spies, geregisseerd door Stephen Spielberg en met Tom Hanks in de hoofdrol. De jonge acteur verhuisde vervolgens naar de stem van Charlie Brown in de 2015 Peanuts Movie voordat hij landde om indruk te maken in Hawkins, Indiana. Hij is het spel vanaf de eerste dag aan het doden en vertoont geen tekenen van stoppen.

7 Johnny Depp stal een rol van een vriend

Algemeen bekend om zijn uitgebreide acteervaardigheden, is Johnny Depp een begrip. Nadat hij alles heeft veroverd, van Benny en Joon tot Pirates of the Caribbean, steelt de acteur schijnbaar de show in elke rol. Toen hij begon, was hij echter niet van plan om te acteren. Depp sloot zich aan bij een vriend tijdens een open auditie voor Nightmare of Elm Street en hoewel de vriend niet werd gecast, kreeg Depp de rol van Glen en stal hij de show voor zijn iconische scènes.

6 Rupert Grint nam zijn schot

De Harry Potter-films lieten het publiek kennismaken met een diverse menigte jonge acteurs die nog nooit eerder op het scherm waren verschenen. Hoewel ze nu bekende namen zijn, kwamen deze kindacteurs uit een breed scala aan opleidingen en eerdere ervaringen. Terwijl Emma Watson van de toneelschool kwam en Daniel Radcliffe werd voorgesteld door een agent, was het Rupert Grint die een band instuurde voor een open auditie zonder credits op zijn naam. De jonge ster had een paar schooltoneelstukken op zijn naam staan, maar dat weerhield hem er niet van om professioneel te worden en mee te doen aan de topfilm van 2001 en een serie die nog een decennium zou filmen. Nu hij zijn karakterboog heeft voltooid, is de acteur overgegaan naar het gezinsleven en nieuwe, opwindende rollen.

5 Charlize Theron zag snel succes

Charlize Theron kent de worsteling om de rekeningen te betalen. De Atomic Blonde-actrice werd ontdekt in een bank terwijl ze ruzie had met een kassier over het verzilveren van een cheque. Halverwege het argument zag een agent haar en besloot dat ze een ster in wording was. Binnen enkele maanden had ze haar eerste rol in Children of the Corn III: Urban Harvest, ondanks dat ze geen ervaring had. Het duurde daarna slechts een jaar voordat ze naast Tom Hanks verscheen in That Thing You Do, wat haar carrière verstevigde.

4 Danny Trejo wilde alleen maar helpen

Danny Trejo had niet altijd het gemakkelijkste leven. Hoewel hij nu bekend staat om zijn actie-zware werk in film, begon hij zijn carrière eigenlijk dankzij zijn tijd in de gevangenis. Terwijl hij diende, leerde de acteur een aantal vaardigheden, wat ertoe leidde dat hij na zijn vrijlating een jeugddrugsadviseur werd. Trejo werd gevraagd om op de set van Runaway Train in te stappen om een drugsprobleem te helpen beheersen en werd opgemerkt door Edward Bunker, die hem herkende uit zijn eigen tijd in de gevangenis. Bunker bood Trejo een jobtraining boksen op de set aan en het duurde niet lang voordat Trejo werd opgepakt voor een rol in Desperado zonder enige acteerervaring. Zijn uiterlijk en natuurlijke vaardigheden namen het over en sindsdien is hij erg geliefd in het actiegenre.

3 Marilyn Monroe was beeld-perfect

Een van de grootste namen in de geschiedenis van Hollywood, Marilyn Monroe was niet altijd een zekere kans op succes. De actrice werd toevallig opgemerkt door een fotograaf terwijl ze aan het werk was en maakte haar weg naar het modelleren na het afdrukken van haar foto. Van daaruit verfde ze haar haar, volgde ze acteerlessen en werd ze gecast in Dangerous Years, waarmee ze de rest van haar acteercarrière begon. Sindsdien is ze een icoon geworden en heeft ze zelfs biopics gemaakt om haar leven en carrière te laten zien.

2 Jason Statham heeft een relatie met Guy Ritchie

Hoewel hij nu bekend staat om het schoppen in actiefilms, was Jason Statham niet altijd geschikt voor een succesvolle acteercarrière. De acteur overleefde oorspronkelijk in de wereld van competitief amateurduiken en door nepjuwelen op straat te verkopen. Pas toen een talentagent hem op straat opmerkte, werd hij voorgesteld aan Guy Ritchie. Ritchie vroeg om een straatverkoper die juwelen in de rol verkocht en hoewel Statham geen acteerervaring had, wist hij goed genoeg over het imiteren van zijn eigen leven. Hij landde de rol in Lock, Stock, and Two Smoking Barrels en werd een van de grote stoere jongens van Hollywood.

1 Alexis Bledel heeft geluk met Gilmore Girls

Rory Gilmore was in het begin van de jaren 2000 een begrip en het was geen wonder dat Gilmore Girls van de ene op de andere dag een succes werd. Hoewel de show naam maakte voor een aantal acteurs, waaronder Lauren Graham en Melissa McCarthy, was het eigenlijk Alexis Bledel die geluk had met haar gebrek aan ervaring. De 18-jarige actrice had een paar modelfoto's op haar naam staan en een niet genoemde rol. Hoewel ze werd geplaatst voor toelating tot NYU's Tisch School of Arts, landde ze Gilmore Girls voordat ze tijd had om te trainen en werd ze met succes een naam in de industrie, en ging ze acteren in Sisterhood of the Traveling Pants en The Handmaid's Tale.

Aanbevolen: