Hoe Tyler Perry zijn waanzinnige nettowaarde van $ 1 miljard vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe Tyler Perry zijn waanzinnige nettowaarde van $ 1 miljard vergaarde
Hoe Tyler Perry zijn waanzinnige nettowaarde van $ 1 miljard vergaarde
Anonim

Tyler Perry is volgens Forbes momenteel de 8e best betaalde entertainer in 2022. Met een nettowaarde van $1 miljard staat hij bovenaan de lijst met Kanye West, Bruce Springsteen, Jay-Z, Bruce Springsteen en Dwayne "The Rock" Johnson Het is geen wonder dat Meghan Markle en Prince Harry zijn hulp zochten toen ze voor het eerst verhuisden naar Los Angeles.

Maar hoe is Tyler precies zo succesvol geworden? Hier is het verhaal van de Madea Homecoming-ster.

Wat deed Tyler Perry voordat hij beroemd werd?

Tyler heeft een zware jeugd doorstaan in New Orleans. Hij leed jaren van mishandeling en armoede. In 2010 ging de filmmaker zitten met Oprah Winfrey om te praten over het gewelddadige gedrag van zijn vader.

"Hij schreeuwde tegen me: 'Je bent een domme klootzak, je hebt verstand van boeken, maar je hebt geen gevoel voor straat!'", vertelde hij. "Omdat hij een hekel had aan het feit dat ik las en tekende en een tien op school haalde. Maar hoewel hij me recht in mijn gezicht zou vernederen, hoorde ik hem soms met de buurman praten en hem vertellen wat een geweldig kind ik was. Hoe slim was ik. Het verwarde me mateloos. Dat was een van de meest pijnlijke dingen, omdat ik het niet begreep."

Toen hem werd gevraagd of hij er altijd van gedroomd had om de succesvolle persoon te worden die hij nu is, zei Tyler dat Oprah hem daadwerkelijk inspireerde om zijn carrière voort te zetten.

"Ik had naar je show gekeken. Dit is iets anders dat me aan het huilen kan maken, jij zit hier nu. Ik keek naar je show en je sprak met mij," vertelde hij de presentator. "Er was niemand om me heen die me vertelde dat ik kon vliegen. Niemand op school, geen leraar, niemand die zei: 'Je bent speciaal.' Maar ik zag je op televisie en je huid was als de mijne. En je zei: 'Als je dingen opschrijft, is het louterend.' Dus begon ik te schrijven. En het heeft mijn leven veranderd."

Hoe werd Tyler Perry zo succesvol?

In 1992 regisseerde, produceerde en speelde Tyler in een musical genaamd I Know I've Been Changed. Hij was pas 22. Hij gebruikte al zijn geld om het stuk samen te stellen, maar niemand kwam om het te zien.

"Het was winter en ik woonde in Atlanta en probeerde een toneelstuk op gang te brengen", herinnert hij zich van die tijd. "Ik droeg veel frustratie bij me, ik was dakloos en ik had net genoeg geld bij elkaar geschraapt voor dit hotel dat per week betaald werd, dat vol zat met crackheads. Elke ochtend waren alle mensen die in het hotel woonden erg koud die winter - zouden hun auto's starten om ze op te warmen. En de uitlaat zou mijn kamer vullen. De auto's zouden daar opwarmen - minstens tien, 15 auto's - en ik zou opstaan en hen vragen te verhuizen. Maar Ik kwam op een punt dat ik die ochtend gewoon lag te wachten."

Zes jaar later was hetzelfde toneelstuk een lokale run uitverkocht. De productie verhuisde uiteindelijk naar het bekende Fox Theatre in Atlanta. Daarna maakte Tyler in 2000 nog een hit genaamd I Can Do Bad All by Myself. Hier introduceerde hij voor het eerst zijn geliefde personage, Madea, die later de hoofdrol speelde in een reeks films met veel winst.

"Ik moet Eddie Murphy bedanken, want nadat ik hem de Klumps [in Nutty Professor II] zag doen, zei ik: 'Ik ga een vrouwelijk personage proberen'", zei hij. van het maken van Madea. "Het was de genialiteit van Eddie Murphy. Ik moet hem een cheque uitschrijven. Zeg dankjewel."

Tyler brak uiteindelijk ook in op televisie. Hij creëerde de show, House of Payne, de best beoordeelde eerste gesyndiceerde kabelshow aller tijden. Daarna bracht hij Meet the Browns uit, dat het op één na hoogste debuut ooit op de kabel werd.

In 2012 begon hij samen te werken met Oprah Winfrey om scriptprogrammering te ontwikkelen voor haar netwerk, OWN. De samenwerking leverde Love Thy Neighbor en The Haves and The Have Nots op, die de kijkcijfers in het netwerk braken. In 2016 lanceerde Tyler een nieuw politiek drama op TLC genaamd Too Close to Home.

Maar wat Tyler's succes echt verzekerde, is zijn volledige eigendom van zijn films onder zijn filmproductiebedrijf, Tyler Perry Studios. Het heeft momenteel een geschatte omzet van $ 908 miljoen. De studio van 330 hectare in Atlanta, Georgia, heeft ook een entertainmentcomplex. 50.000 vierkante meter van het gebied wordt ingenomen door permanente permanente sets, een replica van een luxe hotellobby, een replica van het Witte Huis, een enorm herenhuis, een nep goedkoop hotel, een trailerpark-set en een echt diner in 1950-stijl.

Er is daar zelfs een woonwijk met 12 huizen met een gemeubileerd en functionerend interieur. De site is ook de thuisbasis van 12 soundstages die zijn vernoemd naar Afro-Amerikanen die de entertainmentindustrie hebben gedomineerd.

Aanbevolen: