Is Purple Hearts van Netflix gebaseerd op een roman?

Inhoudsopgave:

Is Purple Hearts van Netflix gebaseerd op een roman?
Is Purple Hearts van Netflix gebaseerd op een roman?
Anonim

In Purple Hearts ontmoeten we aspirant-muzikant Cassie (Sofia Carson), die trouwt met US Marine Luke (Nicholas Galitzine) vanwege gezondheidsvoordelen. Ondanks dat ze verschillende achtergronden en politieke overtuigingen hebben, realiseert het jonge stel zich uiteindelijk dat er meer is dat hen verenigt dan verdeelt. Hoewel dit een fictief liefdesverhaal is, geldt de inspiratie achter de romantiek - en de plot van de film - voor velen.

Wat is precies een militair contracthuwelijk? Zoals de film laat zien, is het de gewoonte van een servicemedewerker om te trouwen voor extra voordelen. Ze krijgen een verhoogde toelage zoals Luke in de film krijgt, en de echtgenoot krijgt extra gezondheidsvoordelen, net als Cassie. Hoewel dit klinkt als een lief optreden, wordt het als frauduleus beschouwd en kan het leiden tot vervolging van zowel het dienstlid als hun echtgenoot.

Purple Hearts verwijst ook naar andere aspecten van het leger. De titel zelf is een ode aan de medaille van plechtige onderscheiding die wordt uitgereikt aan Amerikaanse militairen die gewond of gedood zijn tijdens hun werk.

Dit artikel onderzoekt de oorsprong van Purple Hearts.

Purple Hearts is gebaseerd op een roman

Netflix's Purple Hearts is een enorm succes gebleken, ondanks dat het sinds 29 juli pas een paar dagen op het streamingplatform staat.

De romantische film is gebaseerd op de roman van Tess Wakefield uit 2017 en vertelt het verhaal van Luke, een onrustige marinier, die trouwt met Cassie, een worstelende singer-songwriter. In de film stemt het paar ermee in om uitsluitend voor militaire voordelen te trouwen, maar Luke raakt gewond in Irak, en dit vervaagt de grens tussen fantasie en het echte leven.

De film is geregisseerd door Elizabeth Allen Rosenbaum. Het is een ongelooflijk romantische film, vergelijkbaar met die van Dear John, Allied en Atonement. Helaas zullen fans teleurgesteld zijn als ze weten dat de film niet gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het is gebaseerd op de roman van Tess Wakefield, Purple Hearts.

Volgens de film- en tv-nieuwswebsite The Cinemaholic, hoewel het boek van Wakefield fictief is, heeft ze grondig onderzoek gedaan naar de problemen van verslaving en de structurele problemen van de Amerikaanse gezondheidszorg, om Luke's geschiedenis van middelenmisbruik zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen mogelijk.

Ze verdiepte zich ook in muziektheorie en de ziekte van diabetes, om Cassie's worstelingen nauwkeurig weer te geven.

Waar werd Purple Hearts gefilmd?

‘Purple Hearts’ werd gefilmd in Californië en Texas, met name in Los Angeles County, San Diego County, Riverside en Austin. De belangrijkste fotografie voor de Netflix-film begon in augustus 2021 en eindigde in oktober van hetzelfde jaar. Laten we nu, zonder verder oponthoud, een blik werpen op de feitelijke locaties waar het nephuwelijk van Luke en Cassie op het scherm plaatsvindt!

Veel cruciale sequenties voor 'Purple Hearts' werden gefilmd in Los Angeles County, het dichtstbevolkte graafschap van Californië en de VS. De scène met het concert van Cassie werd opgenomen in het beroemde amfitheater, Hollywood Bowl, gelegen op 2301 North Highland Avenue in de Hollywood Hills-buurt van Los Angeles. Sofia Carson, die Cassie speelt, vertelde Netflix dat het een understatement zou zijn om te zeggen dat optreden in de Hollywood Bowl surrealistisch was.

Sommige cruciale delen van 'Purple Hearts' zijn opgenomen in San Diego County, het op een na dichtstbevolkte graafschap van Californië, gelegen in de zuidwestelijke hoek van de Golden State. Met name Marine Corps Base Camp Pendleton op 20250 Vandegrift Boulevard in Oceanside is waar veel zeegerelateerde sequenties zijn opgenomen. Interessant is dat de film zich afspeelt in de kustplaats Oceanside; vandaar dat de delen die daar zijn gelenzen, authenticiteit toevoegen aan de scènes.

Andere locaties zijn Austin, Texas en Riverside, Californië.

Waarom ligt de nadruk op muziek in de film?

Hoewel Purple Hearts vertrouwt op veel drama en andere romantische stijlfiguren om de boel draaiende te houden, speelt muziek er ook een belangrijke rol in. Cassie wil zangeres worden en ze vertelt Luke dat ze al sinds ze klein was, leerde om haar emoties te uiten door middel van liedjes. Dus als ze haar echte gevoelens voor Luke niet uitspreekt, laat ze het uit in de vorm van de liedjes die ze met hem in gedachten schrijft. Deze nummers zijn mede geschreven door Sofia Carson, die Cassie speelt, en ze zingt ze ook voor de film.

Het meest oprechte nummer in 'Purple Hearts' is Come Back Home, dat Cassie schrijft voor Luke en andere soldaten die in het buitenland zijn, weg van hun dierbaren. Dit nummer verheft ieders geest, en leidt er ook toe dat Cassie en haar band door luisteraars worden herkend. Later schrijft Cassie nog een nummer voor Luke, genaamd I Hate the Way. Het begint als een bruisend liefdesliedje, maar wordt emotioneel zwaar wanneer Cassie het zingt in Hollywood Bowl terwijl ze zich realiseert dat ze verliefd is op Luke.

Purple Hearts op Netflix wordt momenteel beoordeeld als een van de beste originele liefdesverhalen van Netflix, de film is momenteel 1,4 miljard keer bekeken en telt nog steeds.

Aanbevolen: