Waarom critici en fans denken dat Purple Hearts op Netflix 'out of touch' is

Inhoudsopgave:

Waarom critici en fans denken dat Purple Hearts op Netflix 'out of touch' is
Waarom critici en fans denken dat Purple Hearts op Netflix 'out of touch' is
Anonim

Netflix ligt momenteel onder vuur na de recente release van de controversiële film Purple Hearts. De film bereikte de Top 1 van de Top 10 Chart van het platform en versloeg The Grey Man met Ryan Gosling in de hoofdrol. Maar sommige fans beschuldigen de film ervan 'racistisch', 'vrouwenhaat' en militaire 'propaganda' te zijn.

Kijkers gaven zelfs toe dat ze er alleen naar keken om te zien hoe erg het werkelijk is. Maar voor hoofdrolspeelster Sofia Carson is het script een eerlijke weergave van 'beide kanten'. Dit is wat critici echt denken over het romantische drama.

Waarom fans denken dat 'Purple Hearts' typisch Netflix-pluis is

Fans zijn naar verschillende subreddits gegaan om de film uit elkaar te halen. In de USMC-gemeenschap beweerde iemand dat het bedoeld was om "cringey" te zijn om enig zicht te krijgen. "Ik ben er volledig van overtuigd dat deze film opzettelijk belachelijk cringy is gemaakt om de aandacht van de militairen te trekken", schreven ze.

"Kijk, de meeste geliefde duivenfilms zijn alleen gericht op de dames. Deze trekt de aandacht van de dames, maar laat ook alle militaire kerels erover praten. Ik heb hier verschillende berichten gezien en andere militaire gemeenschappen waar kerels keken ernaar om te zien hoe erg het was." Hij voegde eraan toe dat, ongeacht waarom kijkers de film zagen, "dat het nog steeds een 'kijken' is en dat is het enige waar de makers om geven."

Bij de US Military SO-subreddit beschuldigde iemand de show van het verkopen van militaire romantiekfantasie. "Het lijkt een beetje op de Dear John-film," legden ze uit, "het is zoals iemand anders zei … perfect voor die romantische film uit de vroege jaren 2000 die allemaal pluis is maar niet de echte strijd laat zien. Het verheerlijkt deze fantasie om met iemand in het leger te daten." Hoewel ze geloven dat "het nooit de bedoeling is" om op die manier over te komen, denken ze nog steeds dat het "echt uit de toon v alt" en dat het mogelijk is dat mensen er daarom van genieten.

"Ik weet dat het nooit zo bedoeld is, maar ik vraag me af hoeveel mensen naar dit soort films kijken en het meteen beginnen te romantiseren", vervolgden ze. "De realiteit is dat het een lopende grap is om voor een uitkering te trouwen en het werkt zelden. Ik denk dat het gewoon laat zien hoe [Hollywood] echt geen contact heeft en films als deze zijn gewoon romantische pluisjes die niet bedoeld zijn om veel aandacht aan te besteden."

Waarom critici denken dat 'Purple Hearts' van Netflix 'Out of Touch' is

Twitter-recensenten waren ook lovend over de film vanwege zijn politieke boodschap. "[De] manier waarop paarse harten niet eens [subtiel] zijn, maar schaamteloos anti [Arabische] anti [Spaanse] racistische vrouwenhatende EN pro militaire propaganda," schreef iemand, "maar ppl schuimen naar de mond omdat vijanden van geliefden YEAH THEY' RE VIJANDEN BCS HIJ IS EEN PRO-GUN CONSERVATIEVE SOLDAAT EN ZIJ IS EEN LATINA-LIBERAAL."

Een ander wees erop dat het thema niet geschikt was voor een romantische film. "Purple hearts is [Amerikaanse] militaire propaganda die de invasie en dood van 1,2 miljoen [Irakezen] als romcom gebruikt", legde de commentator uit.

Een Reddit-waarnemer herhaalde dezelfde gevoelens en merkte op dat de aantrekkelijke cast het ongevoelige plot goedmaakte. "De film was behoorlijk slecht, maar gaan jullie echt de krankzinnige hoeveelheid militaire propaganda en casual racisme erin negeren, alleen maar omdat de hoofdrolspelers aantrekkelijk zijn?" Zij schreven. En dat is precies wat tevreden kijkers leuk vonden aan de film "Ik heb er enorm van genoten. Het was de chemie van de acteur voor mij. Als er geen chemie was, zou deze film een enorme flop voor mij zijn geweest", schreef een andere commentator, eraan toevoegend dat ze "er waren minder nummers en korter."

'Purple Hearts'-ster Sofia Carson reageerde op de reactie

In een recent interview met Variety beweerde Carson - die ook een uitvoerend producent van de film is - dat het verhaal zoveel meer was dan de controversiële politiek.

"Waarom ik verliefd werd op de film is dat het een liefdesverhaal is, maar het is zoveel meer dan dat," verklaarde ze. "Het zijn twee harten, een rood, een blauw, twee werelden uit elkaar, die echt zijn opgevoed om elkaar te haten. Door de kracht van liefde leren ze leiden met empathie en mededogen en van elkaar houden en veranderen in deze prachtige tint paars We wilden beide partijen zo nauwkeurig mogelijk vertegenwoordigen." Ze voegde eraan toe dat ze "als artiest" heeft geleerd om "mezelf van dat alles te scheiden en gewoon te luisteren naar wat de wereld voelt en waarop ze reageert met de film."

The Descendants-ster voegde eraan toe dat de ervaring "zo prachtig overweldigend was en dat zoveel mensen zich gezien hebben gevoeld of getroost zijn door deze film. Dat is alles wat we als filmmakers en als artiesten zouden willen." Regisseur Elizabeth Allen Rosenbaum zei ook dat ze zich heeft gericht op positieve feedback. "Ik hoop dat mensen begrijpen dat om karakters te laten groeien, ze in het begin gebreken moeten hebben. Dus we hebben heel bewust twee karakters gecreëerd die gefokt waren om elkaar te haten, "zei ze. "Ze waren in het begin gebrekkig en dat was opzettelijk. Om het rode hart en het blauwe hart een beetje paars te laten worden, moet je ze een beetje extreem hebben." Ze voegde eraan toe dat de VS op dit moment ook "zeer gebrekkig" is, en dat ze dat wilden weergeven in de film.

Aanbevolen: