Pete Davidson verdient meer voor zijn comedyshow dan ooit op SNL

Inhoudsopgave:

Pete Davidson verdient meer voor zijn comedyshow dan ooit op SNL
Pete Davidson verdient meer voor zijn comedyshow dan ooit op SNL
Anonim

Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat Pete Davidson zich klaarmaakte om te vertrekken Saturday Night Live (SNL), de langlopende late-night sketch-show die de komiek in sterrendom. En tijdens de finale van het 47e seizoen van SNL bevestigde de inwoner van Staten Island zijn vertrek (samen met Kate McKinnon, Kyle Mooney en Aidy Bryant).

Sindsdien lijkt Davidson de show te hebben verlaten en heeft hij onlangs zelfs gewerkt aan de aankomende komedie Meet Cute met Kaley Cuoco.

Desalniettemin is de komiek al herenigd met SNL-maker Lorne Michaels voor de nieuwe Peacock-komedieserie Bupkis. Interessant is dat Davidson ook veel meer betaald krijgt voor deze show dan hij ooit was gedurende zijn hele tijd op SNL.

Pete Davidson beval uiteindelijk $ 15.000 per aflevering van SNL

Davidson werd een vaste klant van SNL toen hij nog maar 20 jaar oud was, wat hem een van de jongste castleden in de geschiedenis van de show maakte.

“Toen ik de show kreeg, was ik 20 jaar oud en had ik geen idee wat ik aan het doen was. Ik nog steeds niet, maar vooral toen. Ik was niet echt een sketch-artiest, ik was gewoon een stand-up. Ik wist dat ik nooit gelijke tred zou kunnen houden met een Kenan Thompson of een Kate McKinnon, dus ik was super bang om uit te zoeken wat ik zou kunnen brengen of doen voor zo'n historische, gerespecteerde show en platform, schreef hij op een bericht op Instagram.

"Ik dacht, aangezien ik een stand-up ben, ik mijn stand-up en persoonlijke stukjes op Weekend Update gewoon als mezelf zal proberen en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb."

Tijdens zijn tijd bij de show zag Davidson ook zijn salaris stijgen omdat hij een aantal seizoenen bleef, hoewel het misschien niet zoveel is als fans hadden verwacht. Het blijkt dat het salaris van castleden wordt bepaald door het aantal jaren dat ze op SNL zijn geweest.

Bijvoorbeeld, eerstejaars krijgen naar verluidt slechts $ 7.000 per aflevering, terwijl tweedejaars een salarisverhoging van $ 1.000 krijgen.

Ondertussen wordt aangenomen dat castleden die vijf jaar of langer bij de show zijn geweest aanzienlijk meer krijgen. Zo zouden bijvoorbeeld McKinnon, Cecily Strong en Colin Jost naar verluidt maar liefst $ 25.000 per aflevering krijgen.

Wat Davidson betreft, wordt aangenomen dat de komiek op het moment van zijn vertrek $ 15.000 per aflevering kreeg, net als mede-SNL-veteraan Michael Che. Sinds het verlaten van de sketchshow lijkt het er echter op dat Davidson veel meer heeft gecommandeerd, vooral voor episodische komedie.

Hoeveel verdient Pete Davidson voor Bupki's?

In maart werd aangekondigd dat Davidson de hoofdrol zal spelen in de nieuwe comedyserie Bupkis. Mede geschreven door de acteur en zijn oude medewerkers Dave Sirus en Judah Miller, zal de show in wezen draaien om het personage van Davidson, die toevallig een fictieve versie van de komiek zelf is.

“De serie zal gegronde verhalen combineren met absurde elementen uit het ongefilterde en volledig originele wereldbeeld waar Pete bekend om staat”, aldus het in een persverklaring.

In april onthulde Peacock dat het de show van Davidson rechtstreeks naar serie heeft besteld. "Pete Davidson is een van de meest gewilde komieken van vandaag met zijn slimme, unieke humor en eerlijke mening", zei Susan Rovner, de voorzitter, Entertainment Content voor NBCUniversal Television and Streaming, in een verklaring..

"Bupkis zal Pete's grappige, verrassende en ongefilterde merk van komedie laten zien waar het publiek van is gaan houden terwijl we onze Peacock-komedie-lei blijven versterken."

Tegelijkertijd is Davidson ook de uitvoerende producent van de show, samen met Michaels. Van de carrière-showrunner is bekend dat hij samenwerkt met SNL-talent (en ex-talent) buiten de show, meer recentelijk met Strong in de Apple TV+ musicalserie Schmigadoon! en met Che voor de HBO Max-serie That Damn Michael Che.

Als het echter om Davidson gaat, lijkt de werkrelatie een stuk hechter en persoonlijker te zijn, waarbij Michaels de komiek steunt toen hij naar de afkickkliniek ging voor zijn drugsgebruik.

Toen ik auditie deed voor SNL, zei hij: 'Ik denk niet dat je geschikt bent voor deze show, dus laten we dit samen verknoeien', en dat is precies wat we deden, 'zei Davidson over Michaels toen hij afscheid genomen tijdens de show.

“Ik waardeer het dat SNL altijd achter me staat en me toestaat aan mezelf te werken en te groeien. Bedankt aan Lorne voor het nooit opgeven van me of het beoordelen van me, zelfs niet als iedereen dat was, en in me te geloven en me een plek te geven die ik thuis kan noemen met herinneringen die een leven lang meegaan."

Ondertussen, met Davidson als de hoofdrolspeler van Bupkis, is het geen verrassing dat de acteur deze keer een veel hoger salaris opeist. Een recent salarisrapport van Variety onthulde zelfs dat de komiek $ 500.000 per aflevering krijgt, wat veel meer is dan hij ooit voor een volledig seizoen van SNL heeft verzameld.

En aangezien Davidson ook als producer fungeert, is het mogelijk dat hij veel meer verzamelt dan dat.

Naast Bupkis is Davidson ook verbonden aan nog een paar aankomende projecten. Op dit moment filmt hij Wizards! in Australië, waarin ook Naomi Scott en Orlando Bloom te zien zijn. Wat Bupkis betreft, er is nog geen releasedatum vastgesteld, hoewel tijdens de recente NBCUniversal Upfront-presentatie werd onthuld dat Emmy-winnaar Edie Falco de moeder van Davidson zal spelen.

Aanbevolen: