Wie was Joseph Quinn voor vreemdere dingen?

Inhoudsopgave:

Wie was Joseph Quinn voor vreemdere dingen?
Wie was Joseph Quinn voor vreemdere dingen?
Anonim

Acteur Joseph Quinn werd dit jaar internationaal dankzij seizoen vier van de Netflix-hit Stranger Things. Daarin portretteert hij tiener Eddie Munson en fans werden al snel verliefd op zowel Quinn als het personage dat hij speelt. De 29-jarige Brit werkt echter al meer dan tien jaar in de branche.

Vandaag bekijken we enkele van de belangrijkste projecten waar de acteur deel van uitmaakte voordat hij bij Stranger Things kwam werken. Van het verschijnen in Game of Thrones tot de hoofdrol in een miniserie naast Helen Mirren - blijf scrollen om enkele van de meest cruciale rollen van Joseph Quinn tot nu toe te zien!

10 Hij speelde Koner in Game Of Thrones

Laten we beginnen met het beroemdste project waar Joseph Quinn deel van uitmaakte voorafgaand aan Stranger Things. Quinn speelde Koner in een aflevering van HBO's hitserie Game of Thrones. De show ging in première in 2011 en liep acht seizoenen voordat hij in 2019 werd afgesloten. Game of Thrones is gebaseerd op de fantasieromans van George R. R. Martin en heeft een ensemblecast. De show heeft momenteel een 9,2 rating op IMDb.

9 Hij speelde Arthur Havisham in Dickensian

Dickens-poster
Dickens-poster

De volgende op de lijst is de BBC One-dramashow Dickensian waarin Joseph Quinn Arthur Havisham speelde in 19 afleveringen. Dickensian ging in première in 2015 en was na één seizoen afgelopen. De show - die zich afspeelt in de fictieve werelden van Charles Dickens - heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb.

8 Hij speelde Billy Knight In Strike

In vier afleveringen van het BBC One-misdaaddrama Strike speelde Joseph Quinn Billy Knight. De show ging in première in 2017 en is gebaseerd op de misdaadromans Cormoran Strike die zijn geschreven door J. K. Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith.

Strike sterren Tom Burke en Holliday Grainger, en het heeft momenteel vier seizoenen. Op het moment van schrijven heeft de show een beoordeling van 7,9 op IMDb.

7 Hij speelde Tom in make-up

Laten we verder gaan met de dramafilm Make Up uit 2019. Daarin portretteert Joseph Quin Tom, en hij speelt naast Molly Windsor, Stefanie Martini, Theo Barklem-Biggs, Lisa Palfrey en Elodie Wilton. Make Up heeft momenteel een beoordeling van 5,9 op IMDb en verdiende iets meer dan $ 30, 000 aan de kassa.

6 Hij speelde Tsarevich Pavel in Catherine The Great

De volgende op de lijst is de HBO-miniserie Catharina de Grote. Daarin speelt Joseph Quinn Tsarevich Pavel, en hij schittert naast Helen Mirren, Jason Clarke, Rory Kinnear, Gina McKee en Kevin R. McNally. De miniserie toont keizerin Catharina II van de Russische regering van 1764 tot haar dood in 1796. Catharina de Grote bestaat uit vier afleveringen en heeft momenteel een 6,2 rating op IMDb.

5 Hij speelde Grunauer in Overlord

In 2018 was Joseph Quinn te zien in de actie-horrorfilm Overlord. Daarin speelde de acteur Grunauer, en hij speelde naast Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier, John Magaro en Gianny Taufer. De film vertelt het verhaal van verschillende Amerikaanse soldaten achter de vijandelijke linies tijdens de Tweede Wereldoorlog. Overlord heeft momenteel een 6,6-rating op IMDb en het bracht uiteindelijk meer dan $ 41,7 miljoen op aan de kassa.

4 Hij speelde Enjolras in Les Misérables

Laten we verder gaan met Joseph Quinn als Enjolras in de miniserie Les Misérables, die is gebaseerd op de gelijknamige Franse historische roman uit 1862 van Victor Hugo.

De show ging in première in 2018 en naast Quinn zijn er ook Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar en Johnny Flynn. Les Misérables bestaat uit zes afleveringen en heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb.

3 Hij speelde PC Dixon in Small Axe

In 2020 kregen fans Joseph Quinn te zien in de anthologieshow Small Axe die in première ging op Amazon Prime Video. In de eerste aflevering ervan speelt Quinn PC Dixon, en hij schittert naast Letitia Wright, Shaun Parkes, Malachi Kirby, Rochenda Sandall en Alex Jennings. De show vertelt de verhalen van West-Indische immigranten in Londen van de jaren '60 tot de jaren '80 - en heeft momenteel een 7,8 rating op IMDb.

2 Hij speelde Ralph In Timewasters

Joseph Quinn-scène
Joseph Quinn-scène

Joseph Quinn portretteerde Ralph in de satirische tijdreisshow Timewasters uit 2017. Afgezien van Quinn, speelde de show ook Adelayo Adedayo, Daniel Lawrence Taylor, Kadiff Kirwan en Samson Kayo. Timewasters volgt de leden van een volledig zwart jazzkwartet uit Zuid-Londen terwijl ze door de tijd reizen naar de jaren 1920 en 1950. Op het moment van schrijven heeft de show een beoordeling van 6,5 op IMDb.

1 Hij speelde Leonard Bast in Howards End

Tot slot, de lijst wordt afgesloten met Joseph Quinn als Leonard Bast in de miniserie Howards En d. De show is gebaseerd op de gelijknamige roman van EM Forster uit 1910, en naast Quinn zijn er ook Hayley Atwell, Matthew Macfadyen, Philippa Coulthard, Joe Bannister en Rosalind Eleazar in de hoofdrol. De miniserie ging in première in 2017 en heeft op het moment van schrijven een 7,2 rating op IMDb.

Aanbevolen: