Waarom de onthullingen van Alfonso Cuaron over mannenkinderen alles veranderen aan de veelgeprezen film

Inhoudsopgave:

Waarom de onthullingen van Alfonso Cuaron over mannenkinderen alles veranderen aan de veelgeprezen film
Waarom de onthullingen van Alfonso Cuaron over mannenkinderen alles veranderen aan de veelgeprezen film
Anonim

Dystopische drama's waren de afgelopen decennia een trekpleister voor grote sterren. Zelfs Nick Jonas en Tom Holland hebben meegedaan aan de actie. Maar het lijdt geen twijfel dat sommige van deze films absolute rommel zijn. Ze zijn in ieder geval verschrikkelijk in vergelijking met de werkelijk magnifieke, tot nadenken stemmende en uiteindelijk angstaanjagende films die aan de top van het genre staan. We hebben het over A Clockwork Orange, Blade Runner, The Matrix, Akira en natuurlijk Children Of Men.

De film uit 2006 van de veelgeprezen regisseur Alfonso Cuarón had even nodig om echt een publiek te vinden. Al wordt het sindsdien gezien als een van de beste films ooit gemaakt. Hoewel de film een bewerking was van de roman van P. D. James, gepubliceerd in 1992, maakte Alfonso er echt zijn eigen film van. Maar in een interview met Vulture in 2017 onthulde de regisseur van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban een aantal details achter de schermen die de film helemaal kunnen veranderen voor degenen die er het meest van houden…

7 Hebben Children Of The Man de toekomst voorspeld?

Kinderen van mannen, in bijna elke vorm en vorm, was een weerspiegeling van het geopolitieke klimaat van de vroege jaren 2000. Maar fans van de film hebben nog sterkere verbanden gezien tussen de dystopische film en wat er vandaag de dag gebeurt. Veel van de observaties die scenaristen Alfonso Cuarón, Timothy J. Sexton, David Arata, Mark Fergus en Hawk Ostby maakten, waren reflecties van de originele roman die in 1992 werd gepubliceerd. Het is dus logisch dat sommigen beweren dat het de toekomst zeer goed voorspelde. Maar dit is niet wat Alfonso gelooft…

"Een heel triest feit is dat mensen praten over de dingen die er zijn gebeurd", zei Alfonso tegen Vulture-interviewer Abraham Riesman."Mensen hebben ervoor gewaarschuwd. Het punt is dat we nu verrast zijn, maar er is over gesproken. Children of Men is daar een product van. Children of Men is geen profetisch stuk. Het is gewoon een samenstelling van studies en essays van andere mensen rond de tijd [toen het werd gemaakt]."

6 Waar gaat het eigenlijk om bij kinderen van mannen?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Children of Men gaat over veel dingen. Iedereen heeft er dus wel een mening over. Maar de veelgeprezen regisseur onthulde dat hij het als iets heel specifieks ziet…

"Kinderen van mannen waren vooral een essay, een diagnose van de stand van zaken op dat moment", legde Alfonso uit. "Het thematische element is dat het te maken heeft met de drang van de mensheid om vooruit te komen. Die levensimpuls die - net als al het andere in de natuur - ervoor zorgt dat mensen door blijven gaan. Behalve bij mensen, is er deze specifieke bijzonderheid die bewustzijn is. Dat bewustzijn verandert in ideologie. Dat zijn scheidingsmiddelen, omdat ideologieën uiteindelijk mentale scheidingsmiddelen zijn."

In een interview uit 2016 beweerde Alfonso dat de moraal van de film was om niet meer zelfgenoegzaam te zijn.

5 Banksy maakte bijna deel uit van kinderen van mannen

Zelfs de grootste fans van Banksy weten misschien niet dat de veelgeprezen artiest bijna betrokken was bij Children Of Men.

"Banksy was nog niet de Banksy die hij nu is. Hij leek meer op een fenomeen in Oost-Londen, en ik heb hem opgegraven. Zijn spullen. En ik dacht dat het geweldig zou zijn om zijn kunstwerken door het hele ding heen te hebben, " legde Alfonso uit aan Vulture.

"Hij had zijn eerste show, die waar Damien Hirst al zijn spullen kocht, en ik werd uitgenodigd. Ik wilde met Banksy praten, dus sprak ik met zijn manager. We gingen naar een coffeeshop en het was zo vreemd. De manager komt binnen en hij gaat gewoon achter me zitten. Hij begint me te vragen… Het was als een interview. Als een interview met een script. Bijna als een ideologisch interview."

Uiteindelijk is de samenwerking niet gelukt om niet-gespecificeerde redenen die waarschijnlijk te maken hebben met de ontoegankelijkheid van de artiest en het verlangen naar privacy.

4 Clive Owen casten was een studiovereiste

Tijdens zijn interview met Vulture legde Alfonso uit dat de filmstudio hem een lijst gaf met vooraf goedgekeurde acteurs voor de hoofdrol.

"Het punt is dat ze alleen groen licht zouden geven als we een van hun vijf namen van het moment zouden gebruiken. Ik had zoveel geluk dat ik dat jaar of het jaar ervoor Closer was [waarin Owen met een ster]. Iedereen was dol op Clive. Dat vond ik geweldig omdat ik van hem hield in Croupier, "zei Alfonso.

3 Clive Owen hielp bij het herschrijven van Children Of Men

"Ik was erg blij dat [Clive Owen] besloot dit te komen doen. Hij was van het begin tot het einde een medewerker", vertelde Alfonso aan Vulture.

Alfonso waardeerde de inbreng van Clive zo dat hij hem vroeg om samen met zijn vaste cameraman Emmanuel Lubezki (ook bekend als 'Chivo') enkele delen van het script te bekijken. Deze veranderingen vonden plaats tijdens de productie en waren een grote aanwinst voor Alfonso voordat hij in de montageruimte kwam.

"Man, we zouden gewoon zitten en riffen met Clive. Hij heeft zo'n geweldige geur voor stieren. Heel belangrijk is ook dat hij het soort gevoel begrijpt, van het maken van wat we maken. Het ritme van de scènes was op zijn schouders omdat alles om hem heen draaide. Hij is de spil van de scène, dus hij komt en dingen gebeuren, dus in veel opzichten was hij een geweldige filmmaker. Aan het einde van een lange opname zegt hij: "Je weet je, ik denk dat we het kunnen versnellen.' Weet je? Dat ga je niet doen in de montagekamer, je moet het in deze scène doen. De hele film was een triade met Chivo, Clive en mij."

2 De relatie van Alfonso Cuaron met Michael Caine

Tijdens zijn interview met Vulture legde Alfonso uit dat hij en Sir Michael Caine heel verschillende levensperspectieven en politieke overtuigingen hadden tijdens het maken van de film. Maar dit stond niet in de weg vanwege Michaels waanzinnige focus op het werk zelf.

"Ik wist niet dat hij conservatief was", zei Alfonso. "Toen we elkaar ontmoetten, denk ik dat we contact hadden omdat hij John Lennon ontmoette, en hij zei: 'Mag ik spelen alsof ik John ben?' Ik zei: 'Dat is fantastisch.' Maar dan doen we de wietrookscène, en op een gegeven moment begon Michael te begrijpen dat ik niet erg conservatief was. Ik kan dat even zeggen, Michael denkt: waarom zit ik hier? Ik moet zeggen, die kerel, zo'n geweldige pro. Hij is een zeer technische acteur. Hij weet waar je camera zal zijn, waar hij zal staan, hoe hij zijn zin hier zal zeggen en hoe hij de regel daar zal zeggen."

1 Alfonso noemde Children Of Men "A Troubled Production"

Alfonso werkte aan Children of Many tijdens het filmen van Harry Potter. Hij kreeg meteen studio-aandacht voor een ongelooflijk uniek script, ondanks dat de studio het niet helemaal begreep.

"Stacey Snider was het hoofd van Universal. Ze was echt geweldig. Ik liep door haar kantoor en ze zei: 'Ik begrijp deze film niet, ik heb geen idee wat je wilt doen, maar ga vooruit en doe het.' Toen begon het, maar het was het begin van een zeer gruwelijk proces. Het was erg zwaar. Ik moet zeggen, het was een zeer onrustige productie, " gaf Alfonso toe, voordat hij verklaarde dat wat het zo 'onrustig' maakte te maken had met producenten "verbergen nummers" om de studio tevreden te houden.

Aanbevolen: