10 sterren die mensen vergeten, hebben banden met het mormonisme

Inhoudsopgave:

10 sterren die mensen vergeten, hebben banden met het mormonisme
10 sterren die mensen vergeten, hebben banden met het mormonisme
Anonim

De kerk van de heiligen der laatste dagen, of de mormoonse kerk zoals ze bij velen in de Verenigde Staten bekend is, is een enigszins controversieel geloof. In het verleden stond het polygamie toe, leerde het dat bepaalde huidskleuren sporen waren die door God waren achtergelaten, en voerde het in 2008 hard campagne tegen het homohuwelijk in Californië. De kerk is genadeloos bespot door verschillende komieken en shows, vooral Matt Stone en Trey Parker uit South Park, die een zeer populaire aflevering deed waarin hij de kerk bekritiseerde. Ze gingen zelfs zo ver dat ze een succesvolle Broadway-musical maakten waarin het geloof werd verbannen, genaamd The Book Of Mormon.

Ondanks dit alles vinden velen nog steeds troost in het geloof voor hun zendings- en liefdadigheidswerk, waaronder verschillende sterren. Veel sterren zijn ofwel praktiserende mormonen, of ze hebben wortels in de kerk die teruggaan tot hun familie en jeugd. Hier zijn enkele grote namen die connecties hebben met het Mormoonse geloof.

10 Kathrine Heigl

Heigl is niet langer een 'praktiserende mormoon' volgens eerdere interviews die ze gaf. Ze heeft echter wel een huis in Utah, waar het centrum van de mormoonse kerk woont en de staat is met de grootste mormoonse bevolking. Ze zegt ook dat de strikte discipline van de kerk "haar heeft geholpen" en goed was voor haar opgroeien.

9 Glenn Beck

De ex-Fox News-presentator en eigenaar van de conservatieve nieuwszender The Blaze werd halverwege de jaren 2000 gedoopt en bekeerd tot het geloof. Beck documenteerde zijn reis en de ervaring van zijn bekering in zijn boek uit 2008 An Likely Mormon: The Conversion Story of Glenn Beck.

8 Jon Heder

Napoleon Dynamite's geloof blijft een mysterie, zoals het nooit in de film werd genoemd. Het geloof van zijn ster Jon Heder is echter geen geheim. Heder is een praktiserend mormoon, hij nam deel aan het zendingswerk van de kerk, en hij is afgestudeerd aan de Brigham Young University, een mormoonse universiteit die is vernoemd naar de medeoprichter van de kerk.

7 Donny en Marie Osmond

Het paar stond bekend als de bijna te hechte broers en zussen van de familie Osmond, en ze waren zo hecht dat ze hun eigen variétéshow kregen waarin ze hun iconische "I'm a little bit country … I'm" zongen een beetje rock-'n-roll", zo luidt de tekst. De twee zijn allebei opgegroeid in de Mormoonse kerk en zijn tot op de dag van vandaag beoefenaars. Donny heeft zelfs zijn spijt betuigd dat hij nooit zendingswerk heeft gedaan, een dienst die veel jonge mannen in de kerk op zich nemen. De broers en zussen kwamen in het verleden in de problemen toen ze de controversiële wet van de kerk verdedigden die BIPOC-mensen verbood priester te worden.

6 Lindsey Stirling

Stirling werd een wereldberoemde violiste toen ze het publiek en de juryleden van America's Got Talent verblufte. Haar intense strijkerswerk geharmoniseerd met electro dance beats maakte haar een ster. Ze is ook een praktiserend mormoon en ze heeft vrijwillig deelgenomen aan een van de wervingscampagnes van de kerk "Ik ben een mormoon". Andere sterren die bij de campagne betrokken waren, waren Brandon Flowers (de zanger van The Killers) en Alex Boye.

5 Aaron Eckhart

De ster van The Dark Knight en Thank You For Smoking groeide op met connecties met de Mormoonse kerk en hij ging zelfs naar de Brigham Young University, waar hij afstudeerde in 1994. Eckhart heeft toegegeven dat hij in het verleden banden had met de kerk, maar zei ook dat hij een "huichelaar" zou zijn als hij zichzelf een praktiserende mormoon zou noemen. "Ik heb die levensstijl al zoveel jaren niet meer geleefd", waren zijn woorden in een interview met Entertainment Weekly.

4 Amy Adams

Scheiding is taboe in de Mormoonse kerk, wat de reden zou kunnen zijn dat de familie van Amy Adam de praktijk heeft opgegeven toen haar ouders uit elkaar gingen. De familie verliet de kerk toen Adams nog maar 12 was, maar ze heeft in interviews gezegd, zoals haar die in 2009 in Parade: "Ik houd zeker vast aan een duidelijk gevoel van goed en kwaad. Ik probeer volgens de gouden regel te leven. bang dat ik altijd het gewicht van een leugen zal voelen."

3 Paul Walker

Het Fast and The Furious-icoon groeide op in een 'streng' Mormoons huishouden (zijn woorden) en hield een sterk geloof in God tot hij stierf in 2013. Als volwassene identificeerde Walker zich echter niet als een mormoon maar in plaats daarvan als een "niet-confessionele" christen. Dit betekent dat hij in God en Jezus Christus geloofde, maar niet enthousiast was om een label op zijn spiritualiteit te plakken.

2 Christina Aguilera

Het zal je misschien verbazen dat een zangeres die beroemd was omdat ze zo verleidelijk en zwoel was, banden heeft met de Mormoonse kerk. Maar bronnen geven aan dat haar ouders inderdaad in een LDS-kerk zijn getrouwd nadat ze elkaar aan de BYU hadden ontmoet. Aguilera heeft echter nooit beweerd zelf mormoon te zijn en identificeert zich in plaats daarvan als rooms-katholiek.

1 Ryan Gosling

Gosling wordt niet publiekelijk geassocieerd met enige religie, maar hij werd mormoon opgevoed door zijn moeder, die ook duidelijk maakte dat hij naast de ene kerk opties had voor zijn geloof. Veel mormoonse ouders zijn erg streng als het gaat om het opvoeden van hun kinderen in het geloof, dus in zekere zin heeft Gosling veel geluk dat hij die keuze heeft gekregen. Clips van een jonge Gosling die optreedt in een LDS-talentenshow doen ook online de ronde.

Aanbevolen: