Dit zijn de favoriete acteerrollen van Jennifer Coolidge

Inhoudsopgave:

Dit zijn de favoriete acteerrollen van Jennifer Coolidge
Dit zijn de favoriete acteerrollen van Jennifer Coolidge
Anonim

Jennifer Coolidge beleeft momenteel een soort renaissance van haar carrière. Lange tijd leek het alsof ze was verdwenen uit het rijk van acteren op het hoogste niveau na een aantal zeer prominente rollen eerder in haar carrière.

In maart 2022 won ze echter een Critics' Choice Award voor beste vrouwelijke bijrol in een film / miniserie dankzij haar indrukwekkende optreden in The White Lotus van HBO. Ze is momenteel ook genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor dezelfde rol. Het was een opmerkelijke comeback van een actrice die, ondanks dat ze zeer hoog gewaardeerd werd door fans, vaak een beetje een buitenstaander was in Hollywood.

Coolidge begon begin jaren '90 met acteren. Sindsdien heeft ze veel belangrijke rollen gespeeld, evenals een paar belangrijke cameo's in verschillende films en tv-shows. Niet al deze onderdelen zijn echter van een leien dakje gegaan. Haar korte tijd op de set van Friends was bijvoorbeeld een zeer intimiderende ervaring voor haar. Aan de andere kant heeft ze genoten van het spelen van vele andere personages in de loop van haar carrière.

8 Tanya McQuoid (De Witte Lotus)

Jennifer Coolidge deed het zo goed in het eerste seizoen van The White Lotus, dat zij het enige castlid is dat terugkeert voor het tweede seizoen, dat een heel ander verhaal zal vertellen. In een gesprek met Variety zei ze dat het de eerste keer was dat ze zich de echte ster van de show voelde.

"Ik heb het gevoel dat de coach de andere acteurs heeft gevraagd om me meer met de bal te laten dribbelen", zei Coolidge. 'Geef af en toe de bal aan Jennifer. Ik mag nu fotograferen.”

7 Jeanine Stifler (American Pie)

Jeanine Stifler in de American Pie-filmserie is een van de meest iconische rollen die Jennifer Coolidge ooit heeft gespeeld. Naast haar carrière heeft de rol naar verluidt ook haar intieme leven een boost gegeven.

"Er waren zoveel voordelen aan het maken van die film", zei Coolidge in hetzelfde interview met Variety over haar grote comeback in Hollywood. "Ik bedoel, er zouden zo'n 200 mensen zijn met wie ik nooit naar bed zou zijn gegaan."

6 Paulette Parcelle (legaal blond)

Jennifer Coolidge krijgt binnenkort de kans om terug te keren naar een van haar beroemdste personages aller tijden, terwijl de ontwikkeling van Legally Blonde 3 al aan de gang is. Op basis van haar interacties met fans, lijkt het erop dat de 60-jarige het liever vroeg dan laat doet.

"Ik moet [hoofdster] Reese [Witherspoon] erop aandringen dat we het dit jaar halen", zei Coolidge tijdens een gesprek over Sirius XM's The Jesse Cagle Show. "Ik kan het volgend jaar niet doen… ik heb nieuw materiaal nodig."

5 Sophie Kaczyński (2 Broke Girls)

In Michael Patrick King en Whitney Cummings' CBS sitcom 2 Broke Girls, Jennifer Coolidge portretteert een flamboyante Poolse vrouw bekend als Sophie Kaczyński, die eigenaar is van een schoonmaakbedrijf. Het is een rol waar ze absoluut dol op was.

"Ik vind het geweldig dat ik haar op de een of andere manier kan kanaliseren", zei de actrice in een oud interview. "Ze heeft het stofzuigen er zo goed uit laten zien."

4 Betty (The Secret Life Of The American Teenager)

Jennifer Coolidge straalde positiviteit uit op de set van The Secret Life of the American Teenager en heeft duidelijk een stempel gedrukt op haar collega's. Dat was tenminste de mening van Kenny Baumann, die de stiefzoon van Coolidge's personage speelde.

“Ik ben een gelukkige man om Jennifer Coolidge te hebben,” vertelde Baumann in 2011 aan TV Fanatic. “[Ze] is een van de grappigste mensen op aarde… [Onze scènes samen] zijn enkele van mijn favoriete om te filmen.”

3 Tante Marilyn (Carolina)

Het filmen begon in de romantische komedie Carolina in juli 2001, maar het was pas in juni 2004 beschikbaar voor publieke consumptie, in een mysterieuze direct-to-dvd-release. Toch genoot Jennifer Coolidge van het feit dat de set voornamelijk vol vrouwen was.

"Ik moet zeggen dat het om de een of andere reden soms een rustigere set is", onthulde Coolidge tijdens een gesprek met IGN in 2003. "Het is misschien een beetje minder intimiderend met veel meiden in de buurt, [maar] ik vind het leuk als er jongens in de buurt zijn."

2 Amber Cole (A Mighty Wind)

Zoals Kenny Baumann uitlegde vanuit Secret Life, is de uitbundigheid van Jennifer Coolidge op het werk aanstekelijk. Evenzo heeft een andere van haar mede-sterren onlangs gesproken over hoe het was om de actrice dag in dag uit haar magie te zien uitvoeren.

“Niemand anders handelt zoals zij handelt. [En] ik bedoel niet acteren als acteur. Ik bedoel, ze gedraagt zich zoals ze zich gedraagt', zegt Christopher Guest, een frequente medewerker van Coolidge. Het paar werkte vooral samen in A Mighty Wind, een mockumentary-komediefilm uit 2003.

1 Jodi (Seinfeld)

Jennifer Coolidge's allereerste schermrol was een personage genaamd Jodi op Seinfeld. Toegegeven, het was een van de meest zenuwslopende ervaringen van haar leven. In de nasleep ervan gingen er echter zoveel deuren voor haar open die ze zich niet eens had kunnen voorstellen.

"Nadat mijn aflevering was uitgezonden, al deze mensen, al deze casting directors die me nooit door de deur zouden laten… het heeft nogal wat voor mij veranderd", wordt ze geciteerd door meerdere verkooppunten.

Aanbevolen: