De 15 beste misdaad-tv-programma's aller tijden

Inhoudsopgave:

De 15 beste misdaad-tv-programma's aller tijden
De 15 beste misdaad-tv-programma's aller tijden
Anonim

Crime TV-shows zijn voor de meesten een schuldig genoegen. Sinds mensenheugenis delen mensen verhalen over misdaad en sinister gedrag. Er is iets aan de donkere kant van de mensheid dat ons lijkt aan te trekken. Er zijn waarschijnlijk verschillende redenen waarom mensen genieten van misdaad-tv-shows. Sommigen houden zich bezig met de psychologie erachter en anderen houden misschien van het verhalende aspect. Of misschien is het hun rechtvaardigheidsgevoel dat de slechteriken opgesloten wil zien achter de tralies.

Dat gezegd hebbende, niet alle misdaadshows zijn gelijk gemaakt - sommige zijn ronduit saai en gaan maar door, terwijl andere meer vrolijk en uiterst vermakelijk zijn. Sommige trekken je naar binnen en geven het gevoel dat je deel uitmaakt van de show, terwijl andere gewoon bedoeld zijn als luchtig entertainment. Sommigen kiezen ervoor om zich te concentreren op de goeden, anderen richten zich op de slechteriken. Dat gezegd hebbende, de gemene deler is dat ze zich allemaal richten op misdaad.

15 De dualiteit van Dexter houdt je op het puntje van je stoel

Michael C. Hall's vertolking van Dexter Morgan is ronduit spectaculair. Dexter is de antiheld waar we allemaal van houden. Overdag forensisch technicus en 's nachts moorddadige burgerwacht. Het publiek ziet hoe Dexter in zichzelf vecht terwijl de grens tussen goed en kwaad wordt overschreden. Zal Dexter ontdekt worden of komt hij ermee weg?

14 Veronica Mars was goed genoeg om een reboot te krijgen

Kristen Bell speelde de titulaire rol van Veronica Mars, een tiener superspeurder met oog voor detail. Het was een coming of age-show met geweldige dialogen en fantastische personages. Veronica Mars was goed genoeg om een reboot te krijgen! Het uitgangspunt is nog steeds hetzelfde, Veronica en haar vader kraken zaken en schoppen tegen de kont.

13 Sheriff Lucas Hood roept de hel op in Banshee

Banshee is een show als geen ander, als een meedogenloze crimineel zich voordoet als een sheriff in een kleine corrupte stad en de hel losbarst. Het heeft precies de juiste hoeveelheid geweld, drama en romantiek voor een geweldige kijkervaring. Je zult je afvragen, is dat net gebeurd? Als je niet bang bent voor donkere verhaallijnen, dan is Banshee de show voor jou.

12 New Jersey maffiabaas die omgaat met alledaagse problemen op de Sopranos

New Jersey-maffiabaas Tony Soprano was een complex personage en zijn poging om zijn aandacht te verdelen tussen zijn twee families maakte hem enigszins menselijk. Zowel zijn criminele familie als zijn bloedfamilie hadden evenveel aandacht nodig en, volgens Esquire, "blijft The Sopranos de meest boeiende, grappige, briljante show die je hoofd schudt ooit gemaakt."

11 Brooklyn Nine-Nine is een gekke en bizarre politieshow

Brooklyn Nine-Nine is een juweeltje, een waar meesterwerk. Het is geestig en zit boordevol humor - wat is er niet leuk aan deze show? Helemaal niets."Brooklyn Nine-Nine werd door verschillende netwerken het hof gemaakt voordat het op televisie kwam." Het had belofte en stelde zeker niet teleur. De netwerken weten een goede show als ze er een zien.

10 Jack Bauer redt herhaaldelijk de wereld op 24

24 is een hoog octaangeh alte, houd je een beetje op het puntje van je stoel. Zullen ze de bom op tijd onschadelijk maken? Krijgen ze de slechterik te pakken voordat hij het-g.webp

9 De plotlijnen van Homeland zorgen ervoor dat je blijft kijken

Homeland's eerste seizoen zat zo goed in elkaar dat je smeekt om meer. Hoewel sommigen zeggen dat de latere seizoenen slepend waren voordat het weer werd opgepakt, vereist het zeker je geduld, maar het zal niet teleurstellen. Het optreden van Claire Danes in Homeland is magnifiek. De spionagethriller draait om samenzweringen.

8 Justified Reels You In

The Guardian beschreef Justified als een "terminaal onderschatte show" en ze hadden gelijk, het krijgt niet de lof die het verdient. Timothy Olyphant als Raylan Givens is de perfecte hoofdpersoon. Het eerste seizoen was procedureel, maar latere seizoenen dreven daarvan af toen de karakterontwikkeling van de cast op zijn plaats was. Het is een fantastische show met geweldige karakters.

7 Prison Break bracht de spanning en intriges

Wentworth Miller en Dominic Purcell speelden de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows in de hitserie Prison Break. De show neemt ons mee op een spannende wilde rit terwijl Scofield en Burrows tegen de klok racen om hun onschuld te bewijzen. Prison Break zit boordevol spanning, geweldige personages en geweldige verhaallijnen… het is de moeite waard om te kijken.

6 Ray Donovan pakt de klappen

Ray Donovan is een fixer, geen Olivia Pope-type fixer, hoewel … hij gebruikt vuisten en wapens om dingen voor elkaar te krijgen. Liev Schreiber speelt de titulaire rol van Ray Donovan, een lastige fixer die wordt ingehuurd door de maffia die jongleert met zijn disfunctionele familie en zijn criminele activiteiten. Ray Donovan is tegelijkertijd tragisch en humoristisch.

5 Mr. Robot is complex en toch zo realistisch

Rami Malek speelt Elliot Anderson in de psychologische thriller Mr. Robot. Anderson is overdag een cyberbeveiligingsingenieur en 's nachts een hacker. De wendingen die de verhaallijn neemt zijn soms onverwacht en laten je verlangen naar meer. Als psychologische thrillers jouw ding zijn, zal Mr. Robot je niet teleurstellen.

4 Jax Teller probeert zijn club te redden op Sons Of Anarchy

Charlie Hunnam schittert als Jax Teller in de veelgeprezen serie motorbendes, Sons Of Anarchy. Het motordrama zit boordevol actie en zorgt ervoor dat je adrenaline gaat pompen. Uitzonderlijke casting, geweldige cinematografie en complexe personages maken SOA tot een must-see. Ook al gaat SOA over een motorbende, het is losjes gebaseerd op Hamlet.

3 The Wire's perfecte casting en weergave van echte problemen is meeslepend

De draad van een van die onderschatte maar veelzijdige edelstenen. Het heeft gelaagde en diverse verhaallijnen, die de illegale drugshandel in B altimore, het schoolsysteem, de politieke sfeer en de media gedurende de seizoenen van de show benadrukken. Het is een langzame verbranding, maar het zal je binnenhalen zodra je de kans krijgt.

2 True Detective is een langzame verbranding… maar het is het kijken waard

Net als The Wire is True Detective een langzame verbranding. De eerste afleveringen zijn over het algemeen langzamer omdat ze de personages introduceren, maar als we eenmaal vertrouwd zijn met hen, levert de show verbluffende conclusies op. True Detective is een traag volwassen misdaaddrama, het plot ontvouwt zich geleidelijk, maar het is buitengewoon bevredigend om naar te kijken.

1 Breaking Bad is humoristisch en oh zo slecht

Na een diagnose van longkanker houdt een natuurkundeleraar op de middelbare school zich samen met zijn voormalige leerling bezig met de productie van illegale stoffen om ervoor te zorgen dat er voor zijn gezin wordt gezorgd als hij weg is. Bryan Cranstons vertolking van W alter White leverde hem meerdere prijzen en nominaties op, en terecht.

Aanbevolen: