Waarom Olivia Newton-John meer was dan alleen Sandy

Inhoudsopgave:

Waarom Olivia Newton-John meer was dan alleen Sandy
Waarom Olivia Newton-John meer was dan alleen Sandy
Anonim

Vet. zanderig. Daniël. Iconisch.

Olivia Newton-John zal altijd herinnerd worden als Sandy van Grease. De film uit 1978 leeft in de harten van iedereen die hem heeft gezien, en het is moeilijk om iemand te vinden die hem nog nooit heeft gezien. De film heeft alles: een liefdesverhaal, geweldige muziek, leuke dans, allemaal met een setting uit de jaren 50. Generaties hebben Grease keer op keer bekeken.

Een van de grootste dingen van Grease waren de sterren. Twee opkomende acteurs in die tijd, John Travolta en Olivia Newton-John, maakten de film tot wat het was. Ze speelden Danny en Sandy perfect, en het is moeilijk om iemand anders in die rollen voor te stellen.

Nu de wereld rouwt om het verlies van Olivia Newton-John, zal haar Sandy altijd in onze harten voortleven. Maar de Australische ster had een ongelooflijke carrière voor en na Grease.

8 Wie was Olivia Newton-John voordat ze een ster was

Olivia Newton-John werd geboren in 1948 in Engeland. Haar grootvader was de Nobelprijswinnende natuurkundige Max Born, die vanuit Duitsland naar Engeland vluchtte om aan de nazi's te ontsnappen. Olivia's ouders, Brinley "Brin" Newton-John en Irene Born verhuisden het gezin naar Australië toen ze zes jaar oud was.

Als tiener won ze een talentenjacht in een populaire Australische tv-show genaamd Sing, Sing, Sing. Daarna verhuisde ze met haar moeder terug naar Engeland en begon ze op te treden. Ze bracht haar eerste single uit, "Till You Say You'll Be Mine", in 1966.

7 Ze was hopeloos toegewijd aan haar muziekcarrière

Olivia Newton-John was een Grammy-winnaar voordat ze zelfs maar van Grease hoorde. In de VS begon Olivia als countryzangeres. Ze had een lijst met hitnummers in het begin van de jaren 70, waaronder "I Eerlijk Love You", dat op nummer 1 kwam. Ze had talloze hits, waaronder "Magic", "A Little More Love", "Have You Never Been Mellow", "Plotseling", en nog veel meer.

Ze won vier Grammy's in de jaren 70 en 80.

6 Xanadu Je neonlichten zullen schijnen

Grease is misschien wel haar meest bekende film, maar ze speelde door de jaren heen in talloze andere films en tv-series. Zij en John Travolta speelden zelfs samen in een andere film, Two of a Kind uit 1983, maar het heroverde hun Grease-magie niet.

En dan was er Xanadu in 1980. De film speelde Newton-John en Gene Kelly in zijn laatste film. De film combineerde mythologische muzen en rolschaatsen uit de late jaren 70. Als je het nu nog niet geraden hebt, het werd gepand door critici. De soundtrack, inclusief het titelnummer, was de redding van de film.

Naarmate de jaren verstreken, kreeg Xanadu een soort cultstatus. Het inspireerde zelfs een Broadway-musical uit 2007 met dezelfde naam.

5 Olivia Newton-John als vrouw en moeder

Olivia Newton-John was getrouwd met John Easterling, oprichter en president van het bedrijf voor natuurlijke remedies, Amazon Herb Company. Ze trouwden in 2008 en waren erg gelukkig samen tot haar dood.

Ze ontmoette haar eerste echtgenoot Matt Lattanzi tijdens het filmen van Xanadu, en ze trouwden in 1984. Hij is de vader van haar enige echte dochter, Chloe Rose Lattanzi. Moeder en dochter waren heel hecht en hadden een geweldige band. Chloe trad in de voetsporen van haar beroemde moeder en acteert en zingt.

4 Olivia Newton-John en laten we fysiek worden

Olivia Newton-John's had in 1981 een enorme hit met 'Physical'. Het nummer bereikte nummer 1 en bleef daar 10 weken staan.

De video was perfect voor de vroege jaren 80 MTV-generatie. Olivia was gekleed in felblauwe, roze en witte trainingskleding met de beruchte witte hoofdband op haar hoofd. Terwijl de video liet zien dat ze aan het trainen was met mannen, suggereerden de songteksten dat het lied over iets veel sexyers ging.

Destijds werd het nummer als behoorlijk ongepast beschouwd in bepaalde gebieden en werd het in sommige markten verboden.

3 Olivia Newton-John was een pleitbezorger voor borstkanker

Olivia Newton-John vocht 30 jaar lang tegen borstkanker. Ze werd voor het eerst gediagnosticeerd in 1992 en deelde haar strijd met de ziekte publiekelijk. Ze werkte hard om geld en bewustzijn in te zamelen. Ze werd een inspiratie voor miljoenen.

In 2008 hielp ze bij de bouw van het Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre in Melbourne, Australië. Het centrum behandelt kanker en sponsort ook wereldwijd onderzoek naar plantengeneeskunde voor kanker. Ze heeft drie keer met succes tegen kanker gevochten voordat ze op 73-jarige leeftijd aan de ziekte stierf.

2 Olivia Newton-John was gepassioneerd door dieren

Dame Olivia heeft gezegd dat ze als kind dierenarts wilde worden. Ze had altijd een speciale liefde voor dieren.

In 1997 ging Newton-John met natuurbeschermer Dr. Laurie Marker naar Nambia om te helpen de cheeta voor uitsterven te behoeden. Ze gebruikte haar platform ook om de Animals Asia Foundation te steunen en haar missie om beren in kleine kooien te bevrijden. Olivia was een groot voorstander van mede-Australiër en natuurexpert Steve Irwin. Ze bleef zijn familie en hun doelen steunen na zijn dood in 2006.

Gedurende haar hele leven had ze veel huisdieren en hield van ze als familie.

1 Geliefd bij iedereen die haar kende

Het is onmogelijk om iemand te vinden die een slecht woord over Olivia Newton-John heeft. Haar familie was dol op haar, maar dat gold ook voor andere beroemdheden. Liefdevolle berichten stroomden binnen van iedereen die haar kende.

Vriend en mede-Grease-ster John Travolta zei: "Mijn liefste Olivia, je hebt ons hele leven zo veel beter gemaakt. Je impact was ongelooflijk. Ik houd zo veel van je. We zien je op de weg en we zullen allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag en voor altijd! Jouw Danny, jouw John!"

Van zanger Richard Marx: "Mijn hart is gebroken. Rust nu, lieve vriend. Je was net zo aardig en liefdevol als ooit. Ik zal je elke dag missen."

Melissa Etheridge twitterde: "Goede reis, beste vriend. Ze was een van de eersten die contact met me opnam na mijn diagnose van kanker. Wat een mooie vrouw en bijzonder talent. Moeilijk om te weten wat ze moet zeggen. Ze zal worden gemist."

Olivia Newton-John zal gemist worden door familie, vrienden en fans.

Aanbevolen: