De echte reden dat DC projecten blijft annuleren

Inhoudsopgave:

De echte reden dat DC projecten blijft annuleren
De echte reden dat DC projecten blijft annuleren
Anonim

DC is de afgelopen maanden een slechte persmagneet geweest en het bedrijf kan niet voorkomen dat er om elke hoek vreselijke dingen gebeuren. Of het nu een acteur is die problemen veroorzaakt, of een film van $ 90 miljoen die wordt geannuleerd om nooit het daglicht te zien, DC heeft de bal enorm laten vallen.

De franchise heeft een reeks annuleringen aangekondigd, waaronder projecten waar mensen enthousiast over waren en mensen niet weten wat ze ervan moeten denken.

Laten we eens kijken naar wat er aan de hand is met DC, en zien waarom ze hun ooit geplande toekomst in brand steken.

DC heeft een lange geschiedenis van ups en downs op het grote en kleine scherm

DC Comics is misschien een belangrijke speler in de pagina's, maar het heeft het ook uitzonderlijk goed gedaan in film en televisie. In feite heeft de stripboekengigant het genre op beide media opnieuw gedefinieerd en heeft hij mede vorm gegeven aan waar we vandaag van kunnen genieten.

Momenteel bedient DC de DCEU op het grote scherm en de Arrowverse op het kleine scherm. Deze franchises, hoewel onafhankelijk van elkaar, hebben elkaar overlapt in een groot crossover-evenement. Het was een genot voor fans om te zien, en het scheurde wat panelen van de pagina's en plakte ze thuis op de tv-schermen.

Net als Marvel had DC eerder grote plannen voor de toekomst aangekondigd. Dit maakte fans enthousiast om het universum voor hun ogen te zien ontvouwen. Op zowel het grote als het kleine scherm zou DC grote dingen blijven doen, en als ze een aantal eerdere fouten hadden verholpen, hadden ze de franchise recht kunnen zetten.

Ondanks een aantal ups en downs, heerst er enig optimisme over de toekomst van bepaalde DC-projecten. Recente aankondigingen hebben echter schijnbaar alles voor DC op de slechtst mogelijke manier veranderd.

DC schudt de boel de laatste tijd wakker

Volgens Giant Freakin Robot heeft DC Batgirl, Green Lantern, Strange Adventures en Wonder Twins geannuleerd. Sommige van deze projecten hadden geweldige dingen kunnen doen, terwijl andere fascinerende nieuwe rimpelingen aan de franchise hadden kunnen toevoegen.

Filmmaker Kevin Smith was degene die Strange Adventures zou leiden, en onlangs vertelde hij over het stopzetten van het project.

"[Het laten vallen van 'Strange Adventures'] leek me logisch - niemand kent deze personages per se, en het klonk als een dure show," zei hij.

Deze golf van annuleringen zorgde ervoor dat velen bang waren dat andere spraakmakende projecten zouden worden ingeblikt, maar het lijkt erop dat een paar het zullen overleven.

"Dit is het goede nieuws: Peacemaker zal niet een van die shows zijn. In een nieuwe post op Twitter maakte uitvoerend producent James Gunn overduidelijk dat de serie veilig is en dat er niet veel aan de hand is Dat is misschien niet het geval voor andere shows, maar we zijn in ieder geval opgelucht dat dit hier het geval is ", meldt Carter Matt.

Dat is geweldig nieuws, maar het verandert niets aan het feit dat er voor veel projecten wordt gedaan. Sommigen vragen zich af wat er precies gebeurt in DC.

Waarom annuleert DC zoveel projecten?

Dus, wat is er precies aan de hand met DC en de annuleringen van grote projecten?

Nou, het is duidelijk dat ze niet geloven in hun projecten en wat ze kunnen doen voor de toekomst van de franchise.

DC was naar verluidt bezig met het plannen van een nieuwe toekomst op het grote scherm, een toekomst die zou worden geleid door Batgirl en een nieuw team. Deze beslissing werd met gekreun ontvangen van online fans, en gezien het vermeende gebrek aan nut van de film, is het een mogelijkheid dat de studio dit als een verlies-verlies situatie zag.

Er is ook een handig belastingvoordeel dat ze zouden kunnen krijgen door Batgirl te annuleren, volgens Newsweek.

"Door de Batgirl-film op de plank te houden, zal Warner Bros. in staat zijn het verlies bij de productie van Batgirl te verminderen ten opzichte van de netto-inkomsten uit andere films. Het verlies van Batgirl zal dus het belastbare inkomen verlagen", James M. Bandoblu, Jr., een partner bij het in New York gevestigde advocatenkantoor Hodgson Russ, vertelde Newsweek", schrijft de site.

Hoewel dit waarschijnlijk niet de enige reden is dat Batgirl het was, is het toch het vermelden waard. Dat is een groot belastingvoordeel voor een bedrijf dat een fusie ondergaat, en het zou kunnen worden gebruikt om dingen vooruit te helpen in een tijdperk zonder een toch al slechte ontvangst.

Het wordt interessant om te zien wat er de komende jaren uit DC-films en tv-shows komt. Als ze hun kaarten goed spelen, kunnen ze misschien een soort van goodwill redden van mensen die beginnen te springen.

Aanbevolen: