The GoldenEye-videogame blijft net zo populair als de film, hier is de echte reden waarom

Inhoudsopgave:

The GoldenEye-videogame blijft net zo populair als de film, hier is de echte reden waarom
The GoldenEye-videogame blijft net zo populair als de film, hier is de echte reden waarom
Anonim

Hoewel James Bond altijd een geliefde en succesvolle franchise zal blijven, is niet elke film even goed geweest. Fans hadden vooral een hekel aan het tweede uitje van Daniel Craig, Quantum of Solace. Maar sommige van de eerdere incarnaties, met name uit het Pierce Brosnan-tijdperk, deden het ook niet goed toen ze werden uitgebracht. Dit is echter met de grote uitzondering van GoldenEye uit 1995.

Pierce Brosnan beweert nooit spijt te hebben gehad van het spelen van James Bond, en dit heeft te maken met het bizarre succes van zijn eerste optreden. GoldenEye was alles wat een James Bond-film op dat moment moest zijn. Maar de reden waarom fans nog steeds van de film houden, heeft te maken met een andere factor: de GoldenEye-videogame.

Elke Nintendo-fan speelde eind jaren negentig GoldenEye 007. Het was een logeerklassieker voor millennials. En het spel was gewoon uitstekend voor die tijd. De afgelopen jaren heeft de veelgeprezen multiplayer-shooter, mede dankzij TikTok en livestreaming-gameplay zoals Twitch, een opleving gevonden. Dit is de echte reden waarom fans dit stukje oude technologie niet gewoon hebben laten sterven als een Bond-schurk…

Waarom is GoldenEye 007 zo goed?

GoldenEye 007 was constant populair toen Nintendo regeerde. Natuurlijk, toen Xbox werd uitgebracht, was het feest voorbij en was Halo binnen. Maar tot dat moment was er gewoon geen einde aan zijn populariteit. Toch hadden fans, in tegenstelling tot vrijwel elke andere game, nog steeds een zwak in hun hart voor de spionagethriller.

"De erkenning en blijvende erfenis, veel daarvan is geluk, het soort perfecte storm van sommige dingen die samenkwamen", zei David Doak, de ontwikkelaar van GoldenEye 007 tijdens een fascinerende mondelinge geschiedenis door MEL Magazine."Het was belangrijk omdat het een geweldige game voor vier spelers was op een gesplitst scherm op de N64  - er was geen console-FPS die in die fase zo'n boeiende game voor één speler had, vooral gezien het feit dat 3D helemaal nieuw was."

De gameplay was destijds uitstekend, vooral wat betreft de solo-modus. Er was ook opmerkelijke aandacht voor detail, wat belangrijk was voor iets dat in feite de vroege stadia van virtual reality was.

Volgens videogame-expert en hoofdredacteur bij Kotaku, Chris Kohler, heeft GoldenEye 007 onmiskenbaar geleid tot de creatie van Halo. Dit betekent dat het niet alleen de weg vrijmaakte voor een van de meest succesvolle franchises voor videogames, maar ook een revolutie teweegbracht in de manier waarop games werden gemaakt. Maar fans wisten dat toen nog niet. Ze vonden het gewoon geweldig. En het werd een deel van hun dagelijks leven.

"Het was interessant voor mij in de afgelopen jaren, aangezien verschillende GoldenEye-jubilea eraan komen, is er altijd de herinnering die mensen aan het spel hebben", zei David Doak. Het is zoiets als, 'GoldenEye was zo belangrijk voor me omdat ik het tot de dood speelde', en dan voegen ze eraan toe: 'Met mijn vrienden of mijn broers of mijn zussen of wat dan ook.'"

Hij vervolgde: "Dus in zekere zin haakte het in op de jeugdherinneringen van veel mensen aan het spelen met hun vrienden. Daarom ben ik dol op de ouderwetse, op de bank gebaseerde multiplayer  -  Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad bij het spelen online zoals ik heb gespeeld met mensen in dezelfde kamer. Het spel is bezig en iedereen heeft daarin geïnvesteerd, maar al het gepraat en geknoei, weet je, het is een goede sociale ervaring dat games tegenwoordig ontbreken."

Waar kan ik GoldenEye 007 spelen?

Twitch heeft GoldenEye 007 weer in de openbaarheid gebracht. Vooral vanwege speedrunning, waar fans graag naar kijken. Helaas voor fans is het buitengewoon moeilijk om de game op nieuwe consoles te spelen. En er is eigenlijk geen hoop op een remake voor Xbox. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om te spelen dankzij online emulators en degenen die nog toegang hebben tot de originele consoles.

Maar speedrunning, wat inhoudt dat je het spel speelt en zo snel mogelijk door de levels gaat, heeft het voor fans mogelijk gemaakt om hun jeugd opnieuw te beleven op Twitch en Tiktok. Dankzij The-elite.net, een basis voor GoldenEye speedrunning, zijn er meer actieve speedrunners dan ooit tevoren.

Toch betekent dat niet dat fans niet bang zijn voor een vernieuwde game.

"Ik denk niet dat het zin heeft om het spel opnieuw te maken, de ontwerpen van de niveaus  -  om dat te nemen en er gewoon een nieuwe verflaag op te smeren zou vreemd zijn," zei Chris Kohler.

"[Maar] als Nintendo een Nintendo 64 Classic zou uitbrengen, zoals ze [3 jaar geleden] deden met de SNES Classic die $ 80 kost, zou ik kunnen zien dat ze de originele versie van GoldenEye erop zetten, in de hoop om mensen die het vroeger speelden het opnieuw te laten spelen, en misschien een hele hoop retro-hardware te verkopen. heroveren, want als je er te goed naar kijkt, zal het in de moderne tijd niet standhouden."

Aanbevolen: