Dit zijn de 10 meest iconische outfits van het Met Gala

Inhoudsopgave:

Dit zijn de 10 meest iconische outfits van het Met Gala
Dit zijn de 10 meest iconische outfits van het Met Gala
Anonim

Het jaarlijkse geldinzamelingsgala voor het Metropolitan Museum of Art's Costume Institute is een van de meest verwachte evenementen van het jaar, met uitnodigingen voor tal van beroemdheden, professionals, politici en recentelijk socialemediasterren. Het Met Gala wordt altijd gehouden op de eerste maandag in mei en wordt georganiseerd door het beroemde modetijdschrift Vogue en haar hoofdredacteur, Anna Wintour. Wat het evenement uniek maakt, is dat van bezoekers wordt verwacht dat ze zich elk jaar volgens een ander thema kleden.

Het met sterren bezaaide evenement zit vol met beroemde mensen die proberen de meeste aandacht op zichzelf te vestigen door middel van hun kleding. Outfits worden verondersteld extravagant te zijn, terwijl ze de unieke stijlen en creatieve interpretaties van het thema van beroemdheden laten zien, waarbij veel fans het evenement exclusief bekijken om te zien wie er met de meest buitengewone look uitkwam. Sommige beroemdheden hebben moeite om hun stijl te verheffen of te onderscheiden van die met meer gevoel voor mode, vaak gespot op het Met Gala-tapijt. Elk jaar bewijst wie de modesterren zijn met een paar beroemdheden die erin slagen om zich perfect op thema te kleden in onnavolgbare looks die kijkers overal versteld doen staan.

12 Bibbidi Bobbidi Zendaya

Zendaya en Law Roach op het Met Gala
Zendaya en Law Roach op het Met Gala

Hoewel Law Roach met Zendaya veel rode lopers heeft bijgewoond, was het 2019 Met Gala de eerste die het duo samen bijwoonde in gecoördineerde kostuums. De actrice en styliste droegen allebei een op maat gemaakte Tommy Hilfiger-look die bedoeld was om respectievelijk op Assepoester's baljurk en haar feeënmoeder te lijken. Sinds ze een begrip werd na haar werk aan Euphoria, werd de producer een mode-icoon op zich en verraste niemand toen ze opdook op het Met Gala in dit unieke ensemble dat ook een schokkende onthulling was. Wanneer de feeënmoeder met een toverstaf zwaait, zet de jurkrok uit en beginnen de lichten helderblauw te gloeien, wat het meest magische effect op de rode loper creëert.

11 Billie Eilish is een blonde bom

10

Billie Eilish glamoureus op het Met Gala 2021
Billie Eilish glamoureus op het Met Gala 2021

De zangeres stond versteld op het tapijt in een op maat gemaakte nude tule jurk van Oscar de la Renta op het Met Gala 2021, geïnspireerd door de koningin van de blonde bombshells, Marilyn Monroe. Als een van de nieuwe deelnemers aan het evenement maakt de zangeres sneller naam in de modewereld dan sommige veteranen van het evenement. Deze glamoureuze versie van de zangeres zag er heel anders uit dan haar gebruikelijke wijde kleding en ontspannen look, en liet zien hoe modieus en prachtig Billie Eilish kan zijn.

9 Blake Lively stijlt zichzelf voor het Met Gala

Blake Lively gekleed in een jurk
Blake Lively gekleed in een jurk

Hoewel de meeste beroemdheden stylisten gebruiken voor hun optredens op de rode loper, is een stylist bijna een must voor een mode-evenement zo groot als het Met Gala. Voor Gossip Girl-aluin is Blake Lively het gebruik van een stylist nooit eens in haar hoofd opgekomen, zelfs niet voor een van de grootste avonden in de mode. Om dit voor te bereiden, besteedt zelfs de regisseur vele uren aan het maken van ontwerp- en stijlkeuzes met ontwerpers, waarna ze honderden uren besteden aan het voltooien van de ontwerpen. De actrice stond in 2018 bovenaan vele best geklede lijsten met haar aangepaste Versace-ensemble voor het thema "Heavenly Bodies".

8 Billie Porter weet hoe hij binnen moet komen

Billy Porter op Met Gala 2019
Billy Porter op Met Gala 2019

De acteur, gedragen op een stoel door zes shirtloze mannen, maakte een van de meest memorabele ingangen van het Met Gala in de geschiedenis. Altijd bekend om het dragen van opvallende statement-stukken die de schijnwerpers stelen, is het geen verrassing dat Billie Porter tot nu toe enkele van de meest iconische outfits op het Met Gala heeft gedragen. De zanger was aanwezig in 2019 en droeg een op maat gemaakte met juwelen getooide catsuit van The Blonds met aangehechte vleugels geïnspireerd op de Egyptische godin Isis.

7 Selena Gomez houdt het zoet en simpel in coach

Selena Gomez op het Met Gala
Selena Gomez op het Met Gala

Sinds het bijwonen van het Met Gala voor de eerste keer in 2014, heeft actrice Selena Gomez versteld staan van het evenement in eenvoudige maar elegante jurken die erin slagen om op te vallen tussen de gedurfdere statement-stukken. De zangeres heeft in de loop der jaren veel stijlveranderingen ondergaan en haar Met Gala-kleding weerspiegelt dat perfect met haar uiterlijk dat elk jaar verheft. Het is gemakkelijk in te zien waarom ze een van de meest gewilde celebs op het evenement is, met als een van haar beste looks de aangepaste Coach-jurk die ze droeg tijdens haar samenwerking met het merk in 2017.

6 Lil Nas X droeg een drie-in-één superpak

Twee verschillende afbeeldingen van Lil Nas X op het MET Gala 2021
Twee verschillende afbeeldingen van Lil Nas X op het MET Gala 2021

Voor de eerste keer dat hij het Met Gala bijwoonde in 2021, deed rapper Lil Nas X alles uit de kast om een statement te maken in een van de meest inventieve outfits die tijdens het evenement werden gedragen. Het op maat gemaakte gouden driedelige stuk is ontworpen door Donatella Versace om te veranderen van een grote koninklijke cape in een gouden harnas en uiteindelijk te stoppen bij een bodysuit bedekt met gouden kristallen. Hoewel het misschien de eerste keer was dat hij aanwezig was, zal het zeker niet zijn laatste keer zijn dat hij wordt uitgenodigd na een van de meest epische looks in de geschiedenis van het Met Gala.

5 Oranje is het nieuwe zwart volgens Kendall Jenner

Harry Styles en Kendall Jenner
Harry Styles en Kendall Jenner

Als lid van een van de beroemdste families ter wereld en een supermodel op zich, is Kendall Jenner geen onbekende in het Met Gala. Altijd iemand die de meest modieuze jurken draagt, haar verschijning op het evenement is een van de meest verwachte samen met haar zussen. Met het kampthema in 2019 moest het model groter worden dan ooit tevoren. Ze leverde een op maat gemaakte oranje Versace showgirl-jurk bedekt met veren die datzelfde jaar complimenteerde met de paarse jurk van haar zus Kylie Jenner.

4 Lady Gaga Is A Met Gala Legende

3

Afbeelding
Afbeelding

Bekend over de hele wereld vanwege de meest excentrieke en buitensporige stijl, werd performer Lady Gaga een ervaren Met Gala-deelnemer toen ze samen met haar co-voorzitters en Anna Wintour het evenement van 2019 co-host. Nooit iemand die het doel miste met haar mode, de zangeres droeg een op maat gemaakte roze jurk met een 25-voet trein ontworpen door haar vriendontwerper, Brandon Maxwell. De outfit was een van de meest uitgebreide jurken ooit met vier dramatische ontwerpwijzigingen van een overdreven grote roze jurk, naar een zwarte jurk, dan terug naar een strakke roze kolomjurk, voordat ze volledig werd gestript tot een kristallen beha met onderkleding en panty's.

2 Twee hoofden zijn altijd beter dan één

Jared Leto Morbius
Jared Leto Morbius

In 2019 brak acteur Jared Leto het internet toen hij opdook op het Met Gala met een kopie van zijn afgehakte hoofd als accessoire. Veel fans waren in de war door de look, maar de acteur knipoogde gewoon naar Gucci's herfstmodeshow "Cyborg" in 2018, waar modellen een vergelijkbare versie van hun hoofd op de catwalk droegen.

1 Hoe extreem gaat Kim Kardashian voor het Met Gala?

Kim Kardashian West Costume Institute Benefiet viert de opening van Camp: Notes on Fashion, Arrivals, The Metropolitan Museum of Art, New York, VS - 06 mei 2019
Kim Kardashian West Costume Institute Benefiet viert de opening van Camp: Notes on Fashion, Arrivals, The Metropolitan Museum of Art, New York, VS - 06 mei 2019

Sinds het bijwonen van haar eerste Met Gala als plus één, heeft realityster Kim Kardashian de afgelopen jaren haar eigen uitnodigingen verdiend voor haar toewijding aan het creëren van prachtige looks. Fans zullen zich de wetlook-jurk van de make-upmagnaat herinneren, ontworpen door Thierry Mugler in 2019, waar ze een op maat gemaakt korset van Mr. Pearl moest dragen om de weggerukte look te krijgen waar ze naar op zoek was, samen met zes dagen per week in de sportschool. De ster blijft haar mode elk jaar op het Met Gala verbeteren door tot het uiterste te gaan om ervoor te zorgen dat ze een van de beste looks van de avond heeft.

Aanbevolen: